Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Idal

Membri
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 core_reputation_level_3

About Idal

 • Rank
  core_member_rank_5

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Idal

  Inductie electromagnetica

  daca pui o mana pe un conductor dintr-un aparat si cealalta mana pe calorifer, ce se intampla cu electronii din conductor ?
 2. Idal

  Inductie electromagnetica

  Am auzit-o da. Unde sunt unde. Nu prea am energia pentru a duce discutia in zona crepusculara daca intelegi la ce ma refer. Mai ales cand rezistenta atinge valori de insulatie relativ la potentialul pe care sunt dispus sa il concretizez pe acest thread. Desi probabil ca in paradox este raspunsul. Eu vroiam doar sa stiu ce se intampla cu electronii aia cand faci scurt la pamant de la o retea de curent continuu (sursa fiind departe la o centrala deci nu se mai opreste dinamul). Despartiti de fratii lor din conductor, porniti spre pamant pe un drum fara intoarcere. De cate ori poti face asta? Daca reteaua ramane fara electroni? De unde isi ia altii? Nu prea inteleg. Asta vroiam sa stiu si dupa imi vad de ale mele.
 3. Idal

  Inductie electromagnetica

  Perfect logic. Iar daca acuma te aflai la cativa metri de mine si imi spuneai chestia asta, insemna ca imi exemplifici chiar prin transmisia explicatiei catre mine. Incearca sa faci acelasi lucru daca intre noi se afla vid.
 4. Idal

  Inductie electromagnetica

  Astia sunt seriosi https://link.springer.com/article/10.1007/s40565-015-0153-8 Se opune ca daca e uscat nu intra lopata.
 5. Idal

  Inductie electromagnetica

  A da. Era pozitivul in loc de faza. Dar daca pun un bec pe conductorul de impamantare ? Atunci nu mai e scurt. Generatorul nu are contact la pamant.
 6. Idal

  Inductie electromagnetica

  Dinamul merge continuu. In exemplul meu imaginar e actionat de un rau. Intrebarile mele sunt pe granita si nu e exclus ca cineva de aici sa stie. Desi asa e ar trebui sa incerc pe un forum fizica. Poti sa imi recomanzi ? Uite ceva mai on topic (sau on forum : ) ) dar legat de cele mentionate mai sus. Avem un circuit de curent continuu, ce contine un generator si un consumator. Consumatorul are o carcasa conectata la pamant. Conectata la propiu. Adica un cablu porneste de la aceasta si duce la un tarus metalic infipt in sol. Iar solul este ceva mai umed, sa nu opuna rezistenta prea mare. Daca faza atinge carcasa, curentul o ia prin respectivul cablu si merge in pamant. Si sa zicem ca nu sare siguranta pentru ca in exemplul asta ea nu exista. Asadar generatorul alimenteaza in continuu aparatul respectiv, a carui faza atinge carcasa dupa cum spuneam. Si acuma, avand in vedere ca respectivul sistem are in componenta lui un numar finit de electroni, si o parte din ei ajung in pamant, cum de mai functioneaza? Si cat timp ? Adica e clar ca sistemul pierde electroni. Ori asta ori imi scapa mie ceva : )) Prima chestie care era evidenta pt mine e ca trebuie sa fie dus-intors, un circuit. In locuinte "impamantarea" e legata de obicei la nul. De aceea am dat acest exemplu unde impamantare chiar e impamantare.
 7. Salut. As vrea stiu daca intre magnet/electromagnet si conductor se transfera ceva (particule) atunci cand rotorul de la generator se afla in miscare. Am incercat sa aflu citind diverse materiale, dar observ ca lumea inca nu stie din ce este alcatuit un camp magnetic. Unii zic ca sunt fotoni(virtuali) iar la cel electromagnetic ar fi fotoni. Ce porneste fluxul de electroni din conductor ? O a doua intrebare: daca am o lanterna din aceea cu dinam cum este posibil sa lumineze continuu? Adica de ce poate un sistem inchis si deci finit, sa emita ceva (in cazul asta lumina) pe o perioada teoretic infinita(sa zicem ca mecanismul era pus in miscare de altceva, gen un flux de apa). Multumesc.
 8. Salut. Am dat peste o problema cam bizara. Utilizam un card SD accesat printr-un device USB activ si la un moment dat s-a consumat acumulatorul, deconectandu-se fara a mai avea timp sa apelez la safe remove. Dupa reconectare am observat ca aproximativ jumatate din fisierele de pe disk au disparut iar ulterior incercand cardul cu un alt reader am constatat ca respectivele fisiere au reaparut doar ca de data asta a disparut cealalta jumatate. Cu alte cuvinte in functie de card reader-ul utilizat, am acces la un grup de fisiere sau la celalalt, dar niciodata la toate simultan ?! Ce ciudatenie ! In plus, pare ca s-au "eliberat" vreo 600 de mb pe care probabil ii mai recuperez doar cu recovery software. Aveti idee ce se intampla? Sa copiez ce se poate si sa-i dau format sau exista o alta cale de revenire la normal ? Sa continui cu utilizarea acestui card ?
 9. Adica de fapt poate sa fie si sursa/alimentator de 10 A, daca dispozitivul meu trage 0.75 A, atunci merge fara probleme. Am inteles bine? Multumesc Spitfire.
 10. Am un dispozitiv ce necesita un alimentator pe care nu il gasesc in magazin (iesire: DC 13,5 V - 15V ; 750 mA ). L-am pierdut pe cel original. Stiti de unde pot cumpara? Sau ce alta optiune am ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.