Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Thunderer2018

Membru activ
 • Content Count

  412
 • Joined

Community Reputation

207 Excellent

About Thunderer2018

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  Mâsca, AR

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Macar de exercitiu spiritual chiar merita mers la astfel de interviuri. Evident, daca nici nu ai vreun interes de angajare... are sa fie o experienta cel putin hazlie. Am fost la astfel de interviu unde se cerea sa fii superman total. Eram angajat, nu cautam alt loc de munca. M-a agatat un headhunter pe Linkedin. Era in domeniul meu, chiar interesant. Instalau turbine pe fundul fluviilor ca sa produca electricitate. Am mers la interviu, expus ce stiu sa fac, etc. Apoi au inceput intrebarile: stii asta, faci asta? Le-am zis ce stiu si ce fac. Apoi ce stiu dar nu fac. Si apoi le-am zis clar: 《Ce vreti voi sunt 2 meserii distincte, dar conexe. Si in cariera mea de XX ani nu am intalnit inca o persoana care sa faca la timp plin - si in acelasi timp - ambele meserii pe care le cautati voi. 》 In fine, am plecat acasa. M-a sunat headhunter-ul (era o ea) sa ma invite la un alt interviu cu VP-ul companiei. I-am zis ca nu ma intereseaza acea companie, si nici jobul. Nu pot lucra pentru o companie care isi decide necesarul de resurse umane in urma unei conversatii cu un candidat. Era clar ca intelesesera ca "perla rara" de o cautau nu exista, ci ca eu puteam doar indeplini o parte din ceea ce aveau nevoie. Ce ma astepta pe mine acolo, cine stie?! Iar bomba de i-am lansat-o la sfarsit a fost: 《Eu nu pot lucra pentru seful departamentului de inginerie dupa ce am vazut cat de putin intelegea din ceea ce ii explicam eu. In caz de controversa tehnica el de partea cui era daca nu intelegea problema?》. E adevarat, nu aveam nimic de pierdut. Eram relaxat si puteam spune adevarul intreg. Nu e mereu cazul insa. Dar e bine sa nu te lasi incalecat cu sarcini de munca unde e nevoie de mai multi care sa faca acea munca.
 2. Sincer, ca asculta sau nu, ma intereseaza mai putin. Dar la subiect, legat de publicitatea "sugerata". De ceva vreme, aici pe Elforum, mi se sugereaza o publicitate la rochii. Marturisesc cu mana pe inima: caut multe pe internet... rochii insa NU!
 3. Tu te-ai "jucat" cu CFA, cum difera fata de VFA? CFA am doar in amplif de casti si suna bine. Poate iti da o idee in cazul de fata, cu toate ca nu e chiar acelasi lucru. Iar utilizarea lui 317 ca sursa de curent a fost laudata de cativa dintre constructorii forumului. In fine, nici unul nu a prezentat ceva finalizat, idei numai.
 4. Eu am vazut inca de atunci schema pe topicul de 1$. Dar cand vad texte de genul asta: Do not replace the MC34072 with the popular TL07_ amps or others; they will not work here because of their input range limitation. Also, do not use the single package MC34071, as it lacks input protection. ... ma intreb daca are sens sa pierd vremea.
 5. De curiozitate, ce liceu? Eu eram in relatii "intime" cu cei din 311. Il luam cam de la "Poarta 4" si ma coboram in Piata Rosetti. Liceul Spiru Haret. Am fost martorul a tot ce s-a intamplat in centrul capitalei. De la revolutie la mineriada. Oameni de bun simt, gospodari minerii aia. Plantau panselutele pe culori. In '89 inca lipeam, la liceu, socluri de lampi pe niste placute. Naiba stie la ce foloseau, cred ca nici "maistrul" nu stia. Am lipit piese pe niste placi de TV, iar nu stiu la ce foloseau. Se topeau in draci rezistentele alea verzi. Adica li se desprindeau terminalele. Aveam retea de 24Vca pentru letcoane. Ni se dadeau sarme de cupru pentru varfuri, mai mult pileam la varf decat sa lipim. O bataie de joc. Legat de matricola de pe brat. Era motiv de mandrie, dar si de caterinca. Cum scria LICEUL INDUSTRIAL pe ea, curatam literele (pseudo-cauciucul ala galben) pana ramanea numai LICEUL IN U T I L.
 6. SPL-ul nu depinde de putere, ci de distanta. Deci referinta la distorsiuni nu e potrivita. SWL este dependenta de putere. Asta daca nu ma insel, ceea ce e totusi posibil.
 7. Nu e nici o greseala in schema, asa cum e desenata e foarte bine. Este evident ca unde nu-i conexiune este un "pârleaz" (vezi unde circula aia 0,62mA). Buba ramâne la SCC-ul dependent de alimentare...
 8. De departe cea mai buna. Daca si restul carcasei e din aluminiu, ai dat lovitura, caci toata carcasa e un radiator "extins". Cu ceva puncte de transfer imperfecte, dar functional.
 9. Nu am nici un interes sa dau cu presupusul. Am experienta directa cu Hammond. Da, aia de peste ocean. In proiectele mele folosesc peste 75% Hammond. Calitatea este ireprosabila. Sincer, iti doresc sa fii surprins placut de pret, de ce nu?!
 10. Alea sunt cutii standard de 19". 1U fiind 1 3/4 inch = circa 44mm. Pretul este atat de mic pentru ca piata cere masiv aceste dimensiuni standardizate in telecom, automatizari staţii, etc. Echipament pentru rack-uri de 19" fabricand nspe mii de firme in lumea larga. Daca insa schimbi dimensiunile (iesi din multiplii de 1U) pretul se schimba sau chiar se poate refuza comanda, indiferent de cantitate. Sau platesti pret mult mai mare. Motivul fiind ca linia de productie e facuta pentru dimensiunile standard 19" si multiplii de 1U.
 11. Ideea e ca eu cand vad o teza de doctorat sau un white-paper, intr-un domeniu al carui nume nu zice nimic daca nu te informezi cel putin o juma de ora..., vad in antet pe langa numele de asiatic(i) in 99% din cazuri o universitate non-asiatica. Atunci cand e asiatica (aia 1%) e probabil din India. Asta spune tone despre cine finanteaza, cine are tehnologia si cine beneficiaza. Asa e cu nordicii, se gandesc la viitor si chiar promoveaza tineretul capabil. Jos palaria aici! Hai ca tot echivalentul lui 1,99 costa si acolo. Vorbesc de Dove, Gilette, etc. Care sunt la fel de obisnuite precum Ralph Lauren, etc. O fi cumparat Kanye West?! Bon, a platit pretul corect.
 12. Nu vreau sa-ti tai avantul, dar sunt zeci de pagini web cu calculatoare online.
 13. Am un display VFD luat de la surplus. Nou, nelipit. Modelul este Futaba 4-ST-50. N-am gasit nimic despre el pe internet, deci incerc sa-l pornesc pe ghicite. Dupa poza se pare ca extremitatile (la poza cu cracii in sus) este filamentul. Sunt 4 ohmi intre pini. Ce tensiune sa aplic (limitez curent)? CC sau CA? Ce rol au pinii de langa cei 2 pini de filament? Par a fi conectati la un fel de grila peste afisaj. Este comunul pentru digiti? Restul de pini sunt conectati la segmentele abcdefg-ul digitilor. Ce tensiune (Vf) sa aplic intre comun si segmente? Altfel spus, la ce curent sa limitez, ca sa nu apara alte discutii. Bun, nu fac direct teste sub tensiune nu pentru ca sunt lenes, ci pentru ca nu vreau sa ard vreun digit. Multumesc pentru ajutor.
 14. 33nH nu e cam putin acolo? Zic si eu, poate gresesc.
×
×
 • Create New...