Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

hyden

Membru activ
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About hyden

 • Rank
  Nou venit

Recent Profile Visitors

24 profile views
 1. Am nevoie de vreo cutie pentru forma? Si de unde as putea cumpara epoxy?

  1. Show previous comments  4 more
  2. adicontakt

   adicontakt

   cred ca o sa ai mai mari probleme daca il lasi asa

  3. hyden

   hyden

   Daca il las cum?

  4. adicontakt

   adicontakt

   CUM ESTE EXECUTAT , TI PARE CA E OK CABLAJUL ALA?

 2. hyden

  STATIE DE LIPIT

  Am pus bd135. Functioneaza in sfarsit!
 3. hyden

  STATIE DE LIPIT

  2 minute cred. Pana la urma am descoperit problema. Am folosit BC548 in loc de bd135. Colectorul si baza erau inversati la bc. Am pus bd137. Si nu se aprinde ledul, dar nici nu se incalzeste letconul. Cred ca e ars Bd-ul.
 4. hyden

  STATIE DE LIPIT

  Am revenit cu alt cablaj. Se incalzeste letconul. Dar ledul ramane aprins. Am folosit un transformator ce genereaza 15,5V ca. Am folosit bta12 in loc de bt138. E posibil sa fie vreo problema daca am folosit semireglabil vertical (ca9h) in loc de semireglabil orizontal (ca9v)? Am folosit 2 electrolitici de 100 micro 50V in loc de 470 respectiv 1000 micro. https://imgur.com/gallery/FBiDfr5
 5. hyden

  STATIE DE LIPIT

  Eram uimit de tensiuni si am intrebat. Pana la urma ce trebuie sa fac? Mai am un traf de 15V. Sa il folosesc pe acela?
 6. hyden

  STATIE DE LIPIT

  Momentan incerc asa.
 7. hyden

  STATIE DE LIPIT

  Traful imi scoate 24-25V ca. Dupa redresare am 17-18V cc. In loc de electroliticul de 1000 de micro am pus unul de 100 micro 35V. Masor iar si am 37V cc. Am pus inainte si unul de 100 micro cu 50V, exact la fel. De ce am asa mult? Sunt doar 100 de micro totusi.
 8. hyden

  STATIE DE LIPIT

  Placa intreaga de cupru am spalat-o cu multe solutii din casa pentru ca era foarte murdara. Credeam ca n-o mai gasesc. E veche de vreo 3 ani. Prima schema am facut-o cu oja pentru un amplificator cu tda2030, parca. A mers din prima (norocul incepatorului). Smirghel fin n-am folosit. Am pregatit dinainte pe o foaie lucioasa cablajul printat. Am mai incercat si pe hartie foto si dupa ce am calcat cu fierul de calcat se exfolia foaia si ramanea tonerul pe cablaj. Dar nu mai am hartie foto. Cred ca din cauza asta au iesit putin zimtate unele margini. E doar o presupunere. Nu spun ca dumneavoastra gresiti. Am folosit tix sa curat placa, sa o degresez. Cu aceeasi solutie se sterge si markerul si tonerul. Am mai citit ca se lasa la corodat cam 30 de minute, dar cand era timpul sa scot placa de la corodare mai erau margini necorodate. Abia dupa ce am sters tonerul am observat ca de fapt era scotch pe margine si nu a ajuns persulfatul de sodiu la cablaj. Multumesc pentru sfaturi!
 9. hyden

  STATIE DE LIPIT

  Cablaje: https://imgur.com/gallery/da35DGg Cel din stanga l-am marcat cu markerul pentru gauri. Cel din dreapta mi se pare ca a iesit mai bine. Am observat mici punti intre trasee. Le voi remedia cu cutterul. Am folosit persulfat de sodiu. Am lasat la corodat 40 de minute. Momentan am doar o placa de cupru simplu. Sper ca de data asta sa indeplineasca minimul asteptarilor.
 10. hyden

  STATIE DE LIPIT

  Am incercat asta, exact acelasi rezultat. Am folosit bta12 in loc de bt138. Acum am pus bt136. Se intampla la fel. Pozele: https://imgur.com/gallery/s9sn5uj Sunt incepator. E primul meu cablaj cu metoda transferului de toner. Stiu ca nu arata cablajul comercial sau prezentabil, dar am incercat sa nu fac punti. Am stat foarte mult cu multimetrul in mana sa verific.
 11. hyden

  STATIE DE LIPIT

  Chiar nimeni nu a mai patit asta?
 12. hyden

  STATIE DE LIPIT

  Am reusit pana la urma. Letconul se incalzeste. Dar acum am alta problema. Am pus pe rand un semireglabil orizontal de 1M si unul de 4M7 vertical. Indiferent de cum rotesc semireglabilul sau potentiometrul led-ul ramane aprins.
 13. hyden

  STATIE DE LIPIT

  Buna ziua. Am realizat statia Wolf, dar nu se aprinde led-ul. Ce ar trebui sa masor ca sa imi dau seama ce este gresit?
 14. hyden

  STATIE DE LIPIT

  La statia Wolf se pot inlocui diodele 1N4004 cu 1N4007? Multumesc anticipat.
×