Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

hyden

Membru activ
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 core_reputation_level_3

About hyden

 • Rank
  core_member_rank_5

Recent Profile Visitors

120 profile views
 1. Am schimbat traful. Am pus un traf toroidal 16Vca 40VA. Dupa redresare am 21.7Vcc. Am lasat statia pornita aproape o ora si nu se incalzesc prea tare radiatoarele. La bt138 am pus un radiator mai mic din lipsa de spatiu si nu are probleme cu temperatura. Am revenit cu niste poze cu montajul. Am vazut pe forum ca e un fel de "traditie". Statia wolf https://imgur.com/gallery/1URv8yf
 2. hyden

  Statie de lipit

  Ar fi mai bine sa folosesc lm317T care rezista la tensiuni mai mari? Daca da, ce modificari ar trebui sa aduc montajului?
 3. hyden

  Statie de lipit

  Deci in sarcina consuma 23,5V alternativ. Dupa redresare, lm7812 este alimentat cu 29,5V continuu. Lm-ul imi scade tensiunea la 11.7V. Mai trebuie sa mut cumva rigletele de pe transformator pentru ca e mai inalt cu 1-1,5cm. Ce fel de sigurante sa folosesc? Am socluri de sigurante pentru panou. Vreau sa pun la intrare in transformator si la iesire.
 4. hyden

  Statie de lipit

  Da, este tensiunea in gol. Nu am masurat tensiunea in sarcina.
 5. hyden

  Statie de lipit

  Am gasit un BZX55C15 si un BZX55C10 care zic eu ca ar fi potrivite. Am mai gasit multe T4148 (sau simbolul grecesc Tau 4148). Referitor la formulele acestea https://hobbytronica.ro/calculator-stabilizatoare-de-tensiune-liniare/ La formula cu PutereDz daca as lua BZX55C10 atunci PutereDz=10V*1,67A=16,7W. Nu e cam mult pentru dioda aceea zenner? Cred ca am gresit undeva cand am ales valorile.
 6. hyden

  Statie de lipit

  Am o sursa coboratoare buck converter. Urmatorul meu proiect era o sursa liniara cu o schema de pe forum. Cum calculez rezistenta pentru dioda?
 7. hyden

  Statie de lipit

  Scrie pe unele. Ma apuc sa caut. Pe cele care nu scrie cum imi dau seama ce voltaj au?
 8. hyden

  Statie de lipit

  Tranzistoare bd si zennere am, dar nu stiu de cati volti sunt diodele zenner.
 9. hyden

  Statie de lipit

  Nu stiu daca ati vazut transformatorul. https://imgur.com/gallery/IR1gSGk Dupa ce depic plasticul acela opac nu stiu daca voi putea ajunge la secundar. Nu am incercat niciodata sa dezmembrez sau sa-i schimb numarul de spire la un transformator. Sa vad daca am inteles. Am pus aici cum ar trebui sa leg lm-urile. Noroc ca mai am doua. http://prntscr.com/m9cu1m
 10. hyden

  Statie de lipit

  Uite schema https://imgur.com/a/6OXw066
 11. hyden

  Statie de lipit

  L-as folosi. Dar dupa redresare am 36V continuu. Si dupa spusele unui coleg de pe forum, e cam mult pentru lm7812 care suporta 35Vcc.
 12. hyden

  Statie de lipit

  Am 230-231V la retea. Am nevoie de 24V alternativ.
 13. hyden

  Statie de lipit

  Pe el scrie 24VAC, dar cand masor imi arata 26.6VAC. L-am testat si dupa redresare si oferea 38VCC. Am masurat si cu alt multimetru mai scump si valoarea masurata e aceeasi.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.