Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nikolae

Membru activ
 • Posts

  28
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Nikolae's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

 1. Buna seara. Intradevar ati avut dreptate. Piesa carbonizata era dioda si era pusa pe a doua viteza a motorasului ( cea mai mare ). Am inlocuit-o si s-a rezolvat problema . Multumesc mult pentru ajutor . Va doresc sanatate constanta.
 2. O sa incerc cu o dioda redresoare si revin cu un raspuns. Multumesc mult pentru ajutor.
 3. Buna seara. Am facut mai multe poze . Sper ca sunt suficient de clare. In link- ul de sus ( pe fondul negru ) este o poza pe care nu am putut-o incarca ddirect . Acolo am trasat cu albastru - bleu unde era piesa cu ,, pricina ,, . Era carbonizata dar avea forma unei rezistente. Astept cu interes raspunsurile dumneavoastra. Multumesc mult si duminica placuta. Cu stima. Nicu.
 4. https://imgur.com/PU6Gz4d
 5. Buna ziua. Va rog daca cineva stie pentru un uscator de par cu motoras la 6v - 12v ce valoare are rezistenta care este inseriata in spate la borna. Multumesc mult.
 6. La acest motor magnetul nu este lipit. Intra pe un plastic cu 2 ghidaje care nu ii dau voie sa se roteasca si are trei ,,blocaje " tot acel plastic si nu ii dau voie sa iese afara. Ceva de genul clemelor de plastic de la panourile de Whirlpool sau altele,care se pot scoate doar daca le deblochezi cu surubelnita. Dar si eu cred ca este o provocare sa scoti acest magnet de pe un ax vechi si exista riscul sa se sparga si cand il introduci pe alt ax. O sa studiez si sper sa gasesc o solutie , ca un motor nou este peste 850 lei si nu se mai justifica o astfel de reparatie. Oricum va tin la curent cu aceasta problema. Multumesc inca odata pentru interes.
 7. Buna seara. Ati avut dreptate . Am desfacut motorul si am gasit magnetul spart in doua , exact unde are cele 2 ghidaje care il pozitioneaza pe plasticul de pe ax si care nu ii dau voie sa se roteasca. Oare din ce cauza s-a intamplat acest lucru ? Acum sa vad unde pot gasi un asemene magnet , de la un motor vechi sau rotor identic . Ma gandesc , ca nu exista ca si piesa de schimb. Ati schimbat la bosch acest magnet ? Eu nu am schimbat nici odata si imi pun problema sa nu se sparga. Multumesc mult.
 8. O sa pun multimetrul sa vad daca scoate tensiune. Daca ar fi dezlipit magnetul nu ar face zgomot ? Am dat motorul jos dar nu se aude nimic.
 9. Buna seara. Am o masina de spalat Siemens Siwamat 1410 care pusa in program de spalare isi trage apa, roteste cuva putin mai repede decat normal, in ambele parti dar nu face o rotire normala. In program de centrifugare se comporta la fel si dupa aproximativ 1 minut se opreste ca si cand ar fi terminat programul. Nu face centrifugare de loc doar le roteste stanga dreapta. Am verificat perii motor , taho , legaturile dintre placa si motor si totul e ok. In afara de modulul electronic are cineva o idee , ce ar mai putea fi ? Multumesc.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines