Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Liviu Mace

Membru activ
 • Content Count

  38
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Liviu Mace

 • Rank
  Nou venit

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Corect D-l Branca ! Scuze ! Este un tranzistor de putere intr-o aprindere (comutator) electronica . Multumesc !
 2. Va rog , ce echivalent gasesc la BUX11 ? Sau unde gasesc asaceva ?
 3. Asamblare finala . Urmeaza proba de drum . Cand .....? Nu se stie . Deocandata este pandemie . Intre timp se fac restul de modificari si adaptari la moto . Sa ne vedem sanatosi !
 4. Am plecat de la premisa ca o atingere este un contact totusi imperfect (exista totusi o rezistenta in punctul de atingere) in comparatie cu o lipitura care este un contact ferm . Prima incercare a fost cu o rezistenta de 1 ohm ; nu a mers ; cum pe masa era ratacita o rezistenta de 1k am lipit rezistenta in serie cu firul ce duce la poarta tiristorului . Acum functioneaza .
 5. NU MERGE ! Asamblata pentru montarea in cutie , tiristorul este in conductie ( atunci cand este alimentata) . Daca dezlipesc de pe placa firul care merge la poarta tiristorului , acesta numai conduce . Cand tin firul cu mana sau cu o bucata de plastic sa faca legatura (contactul) cu placa de circuit imprimat , aprinderea functioneaza normal . Am incercat si cu fir ecranat (ecranarea la masa) , degeaba . Cum lipesc firul (il cositoresc) , tiristorul intra in conductie . Am schimbat traseul firului . Degeaba Sfaturi ?
 6. Placa (50x45) cu restul de piese (lipsesc cateva gauri , plasticul de rigidizare , distantierele si piulitele M3 )
 7. Probe pe stand . Lungimea scanteii : 9 mm . Stiu din experienta ca daca maresc distanta ajung la situatia ca scanteia se aude in B.I. = distrugerea B.I.
 8. Da , buna idee ! Aprinderea se va monta pe o motocicleta TULA (asa cum este scris in pag.2) care are demaror .
 9. Da , asa este , in ceeace priveste scanteia . O scanteie continua va face ca aprinderea + B.I. sa fie suprasolicitate (sa se incalzeasca) fara a fi necesar . Am montat condensatorul de filtrare de 22uF (in loc de 10uF ca in schema) si a disparut multiscanteia . Eu nu am cursuri de electronica si nu stiu sa modific schema cu alte tipuri de tranzistoare . Cred ca va trebui sa pun pe alimentare un soc facut pe un inel de ferita si poate o dioda pentru ca la bord am turometru si vitezometru digital cu ICL7107 + alte integrate si generatoare de impulsuri .....
 10. Am facut probe de verificare a schemei . Convertizorul este cu 2N3055 dar partea de comanda a B.I. este ca la "Electronica M" , iar rezistenta de 50R a fost inlocuita cu 100R / 20W . Cand ruptorul este deschis scanteia este continua (la frecventa mare , asa cum se vede si in imagini) . Vreau sa incerc si cu alt tip de condensator de 1MF . Tensiunea dupa punte este de 360Vcc . Nu s-a incalzit nicio piesa , este drept ca probele au fost relativ scurte . Urmeaza definitivarea montajului si probele pe stand .
 11. Inca un pas : ajustat gabaritul unei rezistente de 100 R si reamplasat , montat primul capac .
 12. Am ajuns in acest stadiu (lipseste un capac , suportul tiristorului si placa ce va contine cele cateva piese) . Suportul tiristorului este facut . Capacul celalalt cu tranzistorul si rezistenta sunt asamblate dar mai trebuie finisat si asamblat radiatorul . Radiatoarele se obtin prin taierea unuia dublu ca lungime si finisarea taieturii .
 13. Am facut rost de un tor de ferita D.ext=52 , d.int=30 , h=18 . Aprinderi am facut si cu 555 si cu bistabil dar ori se plafonau la turatii peste 3500 ori se incalzea traful ori 2N3055 .... Tiristori , diode am tot schimbat ..... Numai cele de MOBRA (avea direct ca) mergeau din prima fara probleme .
 14. Da , interesant ! Am retinut . Vine in cateva luni . China ? Teoretic virusul ar trebui sa dispara pana ajunge .
 15. Multumesc ! Povestea ca sa instalez eu deja vu ..... e cum am scris mai sus . Merg cu ce am deocamdata si intre timp cumpar inelul de ferita (stiu ca e D cca40) .....etc Am o multime de alte lucrari care asteapta + prietenii ..... PS : La Lastun anulasem capacul de distributie si pusesem o jumatate de bobina de inductie de Logan . Am gasit tipul inelului de ferita ОЛ25-40 cu dimensiunile : h=25 , d=25 , D=40
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines