Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Biris Denis Florin

Membru activ
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

1 Follower

About Biris Denis Florin

 • Rank
  Nou venit
 • Birthday 01/03/2003

Profile Information

 • Locatie
  Arad

Recent Profile Visitors

245 profile views
 1. Dacă găsești pe undeva acei condensatori din poliester și nu știi sa ii citești uită-te la video. Ma întreb, nu ar merge sa se înlocuiască acei condensatori din poliester cu electrolitici sau nu au aceleași caracteristici?
 2. @RST Am facut cum ați zis dvs. A mers, am reușit sa recepționez 6 posturi FM, sunetul se auzea destul de bine dar totuși era putin ceva zgomot în difuzor. Acum seara când l-am pornit surpriza... Nu mai merge... S-a auzit puțin când am mișcat placa, nu reușesc deloc sa ii dau de cap... Pe mine ma duce gândul ca este defect condensatorul variabil... Când apăsam puțin pe el se auzea puțin de FM dar acum nimic.. Însă dacă pun cutterul acolo la intrarea de frecventa intermediară, recepționez FM, care este cauza? Sa fie de la condensatorul variabil?
 3. https://ibb.co/z458yRB dacă o luam de jos în sus, primul e de 47uf 16v și al doilea e de 0.47uf 50v
 4. Mda.. Nu am tensiune pe cei 2 tranzistori.. Sa fie din cauza rezistentelor despre care am scris mai sus??
 5. Sper ca pozele sa fie clare Poze cu partea AM/FM fata, spate https://ibb.co/z458yRB https://ibb.co/72cW1hg Poze cu toată placa fata, spate https://ibb.co/xf1yVzY https://ibb.co/HVVx1dV Daca doriti alte poze sa îmi spuneți Cred ca am găsit o mica problema și o sa va întreb pe voi, când am lipit fire pe pinii lui Dbl1011 (am dat jos firele pentru poze) la pinii 5 și 6 sunt 2 locuri de rezistenta lipsa și anume R116 care din schema lui Dbl1011 ar fi de 68k Si R104 nu o găsesc... Sa fi fost lispa din fabrica? Voi ce ziceți? Am mai atașat pdf-ul cu schema lui Dbl1011 încă odată în cazul în care nu o aveți. DBL1011.pdf @RST @dorian 70 o sa ma pun sa masor tensiunea la cei 2 tranzistori și o sa revin cu un răspuns. Mulțumesc tuturor pentru răspunsurile date pana acum! PS. Rezistenta R104 vine pe pinii 16 și 9 a lui Dbl1011
 6. @franzm placa radioului nu a fost descompletata, firul albastru era masa de la motorul care învârtea caseta ,(eu am pus acest fir albastru, pentru a avea masa, inițial era negru), firele din dreapta merg la mufa de la fata radioului (pe care n-o mai am) ar fi fost mai ușor dacă o aveam... De aia am și descompletat radioul... Firele din stânga sunt următoarele https://ibb.co/vzMtxYq (erau folosite la legăturile în bordul mașinii) Radioul e un tamashi xtr22, nu am găsit o schema a acestuia, e cam uitat de lume
 7. Ma pun acum sa mai studiez, ciudat e ca aseară am auzit bruiajul FM dar nu a recepționat nimic, acum nu se mai aude, posibil în urma testelor sa fi căzut ceva rezistenta sau ceva componenta (bănuiesc) - o sa ma uit pe schema la Dbl1011 și o sa verific componentele din ea
 8. Pai odată ce recepționez AM ar trebui sa fie alimentata și partea de FM, ideea e ca nu știu știu sa identific modulul FM, momentan as vrea sa fac sa nu se mai audă Sunetele alea în difuzor și după la lucrez la partea de FM
 9. Iti spun o metoda simpla pe care eu o folosesc, e ușor și practic.. Când dai o componenta jos iei un fir sa nu fie prea gros dar totuși sa aibă ceva liță (de ex un fir de 220v), îl deizolezi cam cât crezi ca ai tu nevoie, după care apuci capătul deizolat și îl rotești, îl dai puțin cu sacaz după care îl pui unde vrei sa dezlipești și pui vârful de la pistolul de lipit pe fir pana vezi ca fludorul de pe placa se pune pe fir miști puțin stânga dreapta și ridici firul. Când firul s-a umplut de fludor îl tai și repeți pasii Ai aici poza cu trebuie sa arate firul https://ibb.co/1rRfLJh Metoda asta se folosește dacă nu ai desolder wire - ii zic asa pentru ca nu ii știu denumirea pe romana Dacă nu ai înțeles și dacă dorești, iti fac un video de 1min în care îți arat toți pașii. Succes!
 10. Am mai observat ceva, pe placa am un fir violet care este conectorul de la antena, un fir portocaliu care este alimentarea de la antena și firul alb ant merge la o mufa (aici am pus eu un fir) la restul, trebuia sa fac ceva, au ceva legatura cu antena?
 11. Revin cu un update Radioul acum pornește dar doar pe AM și nu, se aude bine. (am atașat video) (se pare ca prind și frecvente din România pe AM) Aseară a pornit și pe FM dar nu recepționa nimic, prindeam o frecventa AM asta doar când țineam cutterul pe pinul de la C.F (am atașat poza și video) In timp ce țineam cutterul acolo și schimbam frecventa de la condensatorul variabil, rămânea tot pe aceeași frecventa. Acum când pun pinul 2 la masa nu mai recepționez FM deloc, nici nu se mai aude bruiajul de la FM Care ar putea fi problema? Mi-ar plăcea sa îl fac, trebuie sa ii dam de cap, acum știu ca Dbl1011 e funcțional și recepționează PS. M-am gândit sa ii pun un condensator variabil mai vechi (luat dintr-un vef 206 defect) https://ibb.co/D49T9Vj (nu am putut sa atașez fotografia) Ce părere aveți, merita sa ii pun unul din asta? Eu zic ca e mult mai bun unul din asta de pe vremuri decât o chinezărie mica și ieftina de condensator variabil (cel care este acum pe placa)
 12. Deci.. Cum am spus revin cu un răspuns. Am întârziat puțin pentru ca am stat sa fac un amplificator audio cu integrat Sp2822 conectat la o boxa de 8 ohmi 1.6w (luata dintr-un TV mai vechi, defect). Amplificatorul merge, l-am testat se aude destul bine (3 camere distanta) și cu o claritate destul de buna (volumul poate fi reglat de la potențiometru). Acesta urma sa fie pus la Dbl1011, am făcut conexiunile cum a spus domnul @dorian 70 mai sus. Integratul Dbl1011 se alimentează cu curent dar din păcate nu am reușit sa obțin frecvente radio cu el.... (nu am auzit fâșâitul de la FM deloc..) Destul de ciudat deoarece radioul mergea... Totuși eu cred ca fără front panel nu am cum sa îl pornesc, posibil trebuie să-i fac alte lagaturi la mufa front panel-ului Din păcate nu cred ca mai am ce să-i fac, asa ca rămân cu un amplificator audio Mulțumesc tuturor pentru sfaturi!
 13. Mersi mult de răspuns, chiar acum ma pun sa testez ce ati spus dvs. Sper sa obțin ceva rezultat (Dbl1011, ar trebui sa fie funcțional, cum am zis, radioul mergea dar acum câțiva ani l-am scos din carcasa lui pentru ca am pierdut front panel-ul). O sa revin cu un răspuns!
 14. Imi poate spune careva va rog cum se numesc chestiile punctate din pozele atașate mai jos? Sa fie oare bobina de inductie variabila (SPER ca nu am greșit denumirea), aici am cea mai mare problema... Deoarece eu fiind un electrician "amator" nu știu chiar toate simbolurile electronice. O sa mai studiez prin intermediul internetului sa vad cum o sa fac, deși nu prea cred ca o sa reușesc, pentru mine e destul de complicat, pentru alții (care știu meserie) probabil e joaca Va mulțumesc pentru toate răspunsurile oferite pana acum! Aștept cu nerăbdare răspunsuri noi de la doritori!
 15. Posibil sa fie asa, deoarece el fiind un radio de mașină mai vechi puteai asculta și de pe caseta.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.