Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Faust2018

Membru activ
 • Content Count

  1,201
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

861 core_reputation_level_5

About Faust2018

 • Rank
  core_member_rank_4

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Valhalla

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Gândiți un pic mai profund, când variază consumul după șoc. Nu mi-ați răspuns ce curent trebuie să circule prin șoc ca sa inmagazineze energie, AC sau DC? Legat de milioanele de amplificatoare despre care vorbiți, aveți dreptate, numai că cele mai multe aveau șocuri cu inductanta mică, încă ceva, dacă dați pagini în urmă o să vedeți că eu am scris că este o măsură extremă luată de mine, o fiță. Reciti postul 861 Măcar cu dioda aia am mai animat secțiunea asta.
 2. Inițial am vrut să îl pun pe ăsta de 10H, dar este mult prea mare, are 4,8kg https://www.tube-town.net/ttstore/hammond-drossel-193m.html
 3. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Flyback_diode Link-ul nu este pentru dv.
 4. Comparați socul din McIntosh I, R, L, cu ăsta
 5. Ce curent trebuie să circule prin șoc pentru a inmagazina energie? DC sau AC?
 6. Vă rog să nu vă certați pentru nebuniile din capul meu.
 7. Eu nu le strapez cu nimic. Astea le folosesc și eu. Este montat pe blocul care conține priză IEC, siguranță, întrerupător .
 8. Nu se strapează, fiind NTC, dacă se încălzește își micșorează valoarea rezistentei până la aproape 0 ohmi. La amplificatoarele unde ai văzut soft start în primarul trafului, rezistența se strapează pentru că nu își modifică valoarea în funcție de temperatură. Thermistors are of two opposite fundamental types: With NTC thermistors, resistance decreases as temperature rises. An NTC is commonly used as a temperature sensor, or in series with a circuit as an inrush current limiter. With PTC thermistors, resistance increases as temperature rises. PTC thermistors are commonly installed in series with a circuit, and used to protect against overcurrent conditions, as resettable fuses.
 9. NTC in serie cu diodele sunt puse ca măsură extremă de protecție a diodelor, o să folosesc 1000microF pe filtraj, acele NTC limitează puțin curentul de încărcare. Diodele folosite sunt de 8A, rezistă cu brio și fără acele NTC. Limitarea curentului la pornire este făcut și de NTC-ul montat în serie cu primarul trafului de alimentare. Efectul de autoinductie în socul de filtraj este anulat de dioda montată în paralele cu socul. Socul are 5H inductanta, la acest amplificator consumul este aproape constant, spre puterea maximă consumă in plus cam 25...30mA, consumul fiind aproape constant nu prea are cum să apară autoinductie, este tot o măsură cam extremă, luată de mine. Dacă amplificatorul ar fi fost clasă AB, B, consumul fiind foarte variabil, dacă se folosește un șoc cu inductanta mare...... poate apărea autoinductie în soc. NTC am întâlnit în multe amplificatoare, în special montate în serie cu primarul trasformatorul de alimentare, trafuri de peste 150w, valori 2...10 ohmi, eu folosesc de 10 ohmi. Am întâlnit și in unele amplificatoare pentru chitară, montate în serie cu filamentele, cel mai celebru amp care are NTC in serie cu filamentele tuburilor este un Laney de 15W, fiind cele mai "stricăcioase", pur și simplu nu se mai încălzesc filamentele, se întrerupe acel NTC, ăsta fiind defectul cel mai des întâlnit 90% din aceste ampuri așa intra în comă, am scris și pe fb, cei care au asemenea ampuri și nu văd filamentele roșii, să facă un strap, să anuleze acel NTC, dacă siguranța de protecție montată în primarul trafului de alimentare este bună.
 10. De mult timp mă bate gândul să îmi fac încă un amp pentru mine, în primul rand să menajez ampul pe care ascult cel mai des, cel PP cu 4x EL12, 4xEF12, 2xAZ12. McIntosh MC275 îl țin la moșie, pe ala chiar că ascult rar. Am schițat o schemă, o să fac doua monoblocuri, amplificatorul are buget fără limită, o să pun pe el numai piese moț și sfârc, fiind pentru mine. Fiecare canal va folosi 1xECC83 1XECC1 1ECC82 4XKT88 Transformatore de ieșire https://www.tube-town.net/ttstore/hammond-1650w.html Transformatore de alimentare https://www.tube-town.net/ttstore/hammond-379wx.html Socuri de filtraj https://www.tube-town.net/ttstore/hammond-drossel-193p.html Momentan strâng piesele, din păcate nemții nu au pe stoc trafurile de alimentare, ieșire și șocurile, le-am făcut comandă, mai devreme de o lună nu voi întra în posesia lor. La final voi posta și schema cu valori. Ținta este să obțin o putere de 70..75w pe canal cu THD cit mai mic.
 11. Care este scema? Oscilogramele sunt pe secundarul trafului de ieșire? V? /div? La 20hz se duce în cap, ce trafuri de ieșire ai? După oscilograma la 1000hz, ce se vede pe osciloscop, ai distorsiuni cu carul.
 12. Cu Ua 250V și 23.. 25mA Iamax nu se depășește disipatia anodică, dar..... sunt curios cât va fi Ia0 ca să funcționeze corect. Acum pe bune, cu ECL82 sau EL95 care au Pda mai mare decât 6P30 BR obții în PP 7..8w trași de păr. Să trăim și să vedem o oscilograma cu puterea maximă obținută, până atunci vorbim discuții.
 13. Injectezi semnal sinus sau dreptunghi?
 14. Dom prim ministru, cu logica aia a mata, ai produce ceva al cărui cost de producție este mai mare decât prețul la raft al unui produs importat? Revenim la vechea discuție, vorbiți de economie, afaceri, dar unii nu ați vândut o pungă de pufuleți în viața voastră sau întotdeauna trebuie să facă alții nu voi. Asta este.... o duceți bine, ați stat cu mâna întinsă toată viața, v-a dat statul, case pe care le-ați cumpărat pe nimic, salarii, oricum.... voi scăpați cel mai puțin sifonati din criza care deja a început, vă descurcați cu 75% din salariu, dar vedeți că atunci când va fi groasă și cu noduri..... o să zburați mulți din sistemul de stat, atunci să vă văd, că "privații" nu prea ii înghit pe ăștia cu idei socialiste, vă miros imediat. Stai jos, că nu îmi pierd timpul cu unu care gândește cu capul de sub buric.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.