Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Faust2018

Membru activ
 • Content Count

  1,020
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

807 core_reputation_level_5

About Faust2018

 • Rank
  core_member_rank_4

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Valhalla

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Alea din link-uri sunt făcute de Dumitrache , ce rost avea să aduc un amp făcut de mine , sau să îmi cumpăr propriul amp făcut de mine . Momentan eu nu am nimic de vânzare , sunt in pană de trafuri pentru alimentare , am golit in Decembrie pe ăia de la tubetown , o să cumpăr de la Mouser , văd că ăia mai au ceva pe stoc . Aș cumpăra din SUA dar ..... mă rupe vama și transportul , ajung greu ...... Urmează și analizorul de spectru și un generator de semnal jmecher .
 2. Fac eu o combinație să ajungă ăsta https://www.audioweb.ro/amplificator-p-p-de-50w-cu-6ca7-el34/ sau ăsta https://www.audioweb.ro/amplificator-pp-de-20w-cu-6p14p/ in Germania , poate îl aduc chiar eu . Am mai dat eu 4000 lei pe un amp doar ca să îl măsor .
 3. Dumitrache..... las-o că măcăne, nu te ascunde sub alt nume
 4. Adaug încă un transformator. Preț 450lei Datele in link https://www.tube-town.net/ttstore/components-10662/transformer/power-transformer/soldano-544/
 5. Adaug încă un transformator, este Hammond 450lei Datele sunt în link https://www.tube-town.net/ttstore/components-10662/transformer/power-transformer/soldano-544/
 6. Nu mai am amplificatorul, l-am avut anul trecut la reparat. Nu este nici o caterincă.
 7. Unii zic că acest amp este nemțesc, alții englezesc. Din ce știu eu, acest amplificator a fost vândut anul acesta cu 4500 euro. Bun de simulat.
 8. Bine punctat, tot un drac 1% sau 1,5%, cum am mai spus, Dynacord Eminent nu au fost amplificatoare de înaltă fidelitate, au fost bune la toate. Și..... sa o spunem pe aia dreaptă 1... 1,5% THD pentru aceste amplificatoare este parfum. Chiar și dacă ar reda 20hz... 20khz cu +/- 1dB , 45w, 1....1,5% THD, tot ar fi parfum, este un amplificator cu tuburi, care niciodată nu va avea THD, dar mai ales IMD cât unu similar ca putere dar cu siliciu. În plus, că nu discută aici începători, se știe că folosind un defazor catodina, semnalele defazate nu sunt perfect egale și de aici rezulta distorsiunile.
 9. La Dynacord variază Ua în funcție de puterea livrată pe ieșire, de asta cred că o simulare nu poate fi kusher.
 10. Domnilor, la începutul anului am luat hotărârea să nu mă mai contrez cu nimeni, mai bine îmi văd de ale mele decât să intru în polemici de doi lei, spun asta pentru a nu se înțelege greșit ce voi scrie mai jos. Cum simulează softul variația tensiunii anodice în funcție de puterea livrată, să zicem că se simulează cu Ua 430V în gol sau cât dorește cel care face simularea, doar ce consumă ECC83 și Ia0 finale, când amplificatorul va ajunge la 45w putere livrată..... Ua va scădea..... la cât?
 11. Să se simuleze cu 430V Eu aici Am trecut 450V pe schemă, fiind tensiunea cu volumul la 0, ăsta fiind un amp cu consum aproape constant, în blană creste consumul doar cu 10..14mA, tensiunea Ua rămâne tot 450V.
 12. Pe schemele de la Dynacord sunt trecute doua tensiuni, alea mari în gol, cele mai mici în sarcină.
 13. Eu nu am întâlnit nici un Dynacord cu Ua 480V, doar cu 410, 430 V. Nici Dynacord cu un singur semireglabil de bias nu am întâlnit. Mă repet, poate or fi. Vedeți că reacția negativă globală la schema pusă de der_doktor este un pic diferită, nu este în catodul triode amplificatoare , aflată înaintea defazorului.
 14. Ieri mă apucasem să reglez amplificatorul , din păcate sau din fericire a trebuit să renunț , venea cineva să cumpere un amp cu KT88 și a trebuit să mut tuburile pe ampul vândut , nu mai am pe stoc KT88 și nici EL34 , mai am doar KT120 ,6L6 ,6P3CE . Apucasem doar să regleze curentul prin tuburile finale , circuitul de reglaj al curentului și balansul curentului printuburile finale funcționează perfect .
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.