Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Faust2018

Membru activ
 • Content Count

  796
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

691 Excellent

About Faust2018

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  Valhalla

Recent Profile Visitors

1,016 profile views
 1. Ungurii au fost deștepți, au cumpărat și JAS 39 Gripen, avion cu mult peste F16, la toate capitolele.
 2. O poți raci cu un ventilator subturat , să nu facă zgomot . Vezi că se găsesc rezistențe si de 100w sau faci serie paralel unele de 25w .
 3. Slab anul ăsta, nu au mai venit avioane de acum 60..70 ani. Mi-a plăcut evoluția avioanelor : L-39 https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Aero_L-39 Soko G2 Galeb https://en.m.wikipedia.org/wiki/Soko_G-2_Galeb, cu toate că sârbii acum sunt mai săraci decât noi, o duc mai greu, pot tine în stare de zbor 4 avioane scoase din serviciu, la aeroclubul din Belgrad, avionul a fost pilotat de un fost pilot militar, noi nu avem nici măcar un IAR93 în stare de zbor să nu mai vorbim de MIG15, 17,19,23, 29, L29, 39 sau Hong. Sunt ferm convins că după momentul retragerii definitive de la zbor a avioanelor MIG21 Lancer și IAR99 nici acestea nu vor mai zbura vre-o dată. Suntem un popor cacăcăcios care nu tine la nimic, dacă vrei să cumperi un avion militar scos din uz, casat.... este _utere de mamă, am mai spus pe aici că cu încă citiva pasionați am vrut să cumpărăm un MIG21 , vroiam să îl pun în curte la "moșie", mi-au cerut și pe mama și pe tata, este mai simplu să îl demontezi și să îl faci "feare" vechi pentru topit. Nici pe ăia de la FAR nu ii interesează să țină măcar cite un tip de avion în stare de zbor, nu cred că îi costă o avere, mentenanța se poate face de ingineri și maiștrii militari, ca voluntariat, sunt destui care sunt pasionați și s-ar implica, cred că din atitea epave se mai găsesc piese de schimb sau se pot cumpăra. Jurgis Kayris la înălțime ca de fiecare dată, mă mir cum mai poate la cei 67 de ani. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Jurgis_Kairys , acesta este avionul pe care zboară , un pic modificat , suprafețele de comandă mărite https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sukhoi_Su-29 http://www.bias.aero/ro/participanti
 4. Valoarea inductanțelor și diferența dintre cele doua transformatoare mă intrigă si pe mine , de asta vreau să le măsor si eu , sincer .....nu cred că un traf așa mare să aibă doar 4H in primar , L-metrul meu măsoară inductanța la 100hz , sunt tare curios ce arată cind le voi măsura .
 5. " acordarea armonicelor transformatorului " Nea Panaitescu , zi bre că traful ăla nu va mai reda bine frecventele joase , odată cu scăderea inductanței , nu abureli cu acordarea armonicelor transformatorului . Ca fapt divers , nu este nici o noutate ce ne prezinți in clip , poate pentru unii profani .
 6. Nu puteți asculta muzică cu butonul acționat pe MC folosind o doză MM sau pe MM cu doză MC . Doză MM , butonul in poziția MM Doză MC , butonul in poziția MC .
 7. Ciuliți bine urechile Transformatoarele din imagine au diferențe de 8H intre ele , măsurate de posesor , unu are 12H , unu are 4H , după spusele celui care are amplificatorul . Amplificatorul va ajunge la mine săptămână viitoare , aș vrea să il cumpar , ii fac cadou trafurile de iesire lui der_doktor , știu că își dorește foarte mult o pereche . O să fac ceva măsurători acestui amplificator . In clip " vorobește" un mare guru care niciodată nu a prezentat o oscilogramă a unui " amplificator profesional " construit de el .
 8. Amplificatorul a fost repus in functiune , am montat un circuit de negativare " clasic " , negativare fixă. , reglabilă pentru fiecare tub final in parte . Ce am observat , pe plăcuțele care sunt montate releele mari , sunt comandate de tranzitori NPN capsule SMD , releele consumă 50mA , tranzistorii aceia se încălzeau atât de tare incit nu puteai să tii degetul pe ei , că să nu crape peste un timp i-am schimbat cu unii THT cu Ic 200mA . Amplificatorul nu are reacție negativă .
 9. Nu este chiar așa .... că Pink Floyd " s-a pierdut " după plecarea lui Waters , au scos muzică bună si dupa plecarea lui Waters , au păstrat aceași linie , oricum nu compunea doar Waters . Waters a fost principalul vinovat pentru ruptura din trupă . Că trupa Pink Floyd au reinventat muzica , vor rămâne in istoria universală a muzicii . Aia cu chitara lui David Gilmour este fake news , crezi că avea doar o chitară ?
 10. https://www.google.com/amp/s/www.digi24.ro/amphtml/stiri/actualitate/politica/florin-citu-bugetarii-trebuie-sa-munceasca-fara-vouchere-si-pensii-speciale-replica-taioasa-data-de-lia-olguta-vasilescu-1176160 Perfect adevărat ce susține Florin Cîțu.
 11. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=374911776531679&id=268444747178383 De asta nu merită să plătești taxe, sau să plătești puțin să nu bată la ochi, este un exemplu de fu.. re a banului public. Altă inutilitate https://www.google.com/amp/s/adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/cum-ajuns-centru-expozitional-12-milioane-euro-gazduiasca-petreceri-halloween-zumba-1_52d9324ec7b855ff56900b69/index.amphtml Am trecut de n ori pe lingă "inutilitate", cred că și voi.... Cineva a luat banul gros pentru "inutilitate", bineînțeles..... contract cu dedicație și parandarat. Altă minunăție https://m.sport.ro/liga-1/nu-e-gluma-pe-acest-teren-ar-trebui-sa-se-joace-fotbal-in-romania-cat-a-costat-si-unde-se-afla.html O țară de sportivi https://www.google.com/amp/s/www.libertatea.ro/stiri/milioane-de-lei-aruncati-de-stat-pe-islaz-sali-de-sport-ultramoderne-construite-in-sate-care-n-au-apa-si-canalizare-2184961/amp Toată țara este un imens parc https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/investitii-inutile-constructii-de-milioane-ramase-neterminate-si-parcuri-in-sate-fara-canalizare-210674 Nea icar, merită bre să plătești taxe și impozite?
 12. Vandut Doar acest transformator mai este disponibil Diametru 130mm Inaltimea 90 mm Primar 230V Ecran intre primar si secundar Secundar 1 330V/0,8A Secundar 2 6,3V/7A Secundar 3 6,3V/2A Secundar 4 2X2,5V /6A Preț 220lei sau 4XECC83/12AX7 NOS , indiferent de marcă , doar noi nouțe , nu janghine recuperate din te miri ce aparate .
 13. Doar acest transformator mai este disponibil Diametru 130mm Inaltimea 90 mm Primar 230V Ecran intre primar si secundar Secundar 1 330V/0,8A Secundar 2 6,3V/7A Secundar 3 6,3V/2A Secundar 4 2X2,5V /6A Preț 220lei sau 4XECC83/12AX7 NOS , indiferent de marcă , doar noi nouțe , nu janghine recuperate din te miri ce aparate .
 14. CAS 25% ,imens ! Bani pentru putori ! Așa că .......statul .....sa incaseze cat mai putin de la firmele private , să nu mai vorbim de cum se sifonează banii de la stat pe panseluțe , borduri , paranghelii sau 1km de autostradă care in România costă dublu sau triplu față de alte țări cu apă caldă .
 15. http://galanis-apartments.gr/ Cine vrea mai pe low cost, poate merge la locația din link, mă știu cu grecul (care defapt este sârb). Locația este la 200m de Golden Beach. Eu aici am stat de opt ori, închiriam toată locația. 75 euro/zi studio 65euro/zi garsoniera Ambele au bucătării utilate.
×
×
 • Create New...