Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Akos

Membru activ
 • Content count

  163
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Se poate si mai bine

About Akos

 • Rank
  Membru
 • Birthday 06/22/1957

Profile Information

 • Locatie
  oradea

Contact Methods

 • Yahoo
  elidor_pan@yahoo.com

Recent Profile Visitors

62 profile views
 1. Akos

  Surse SMPS rezonante/cvasirezonante

  Lucreaza in contratimp ?
 2. Akos

  Surse SMPS rezonante/cvasirezonante

  D-le @miticamy, apropo de filmulet, eu de trei zile plantez o placa... (si alte trei saptamini mi-a luat sa-l proiectez si sa-l corodez)
 3. Akos

  Surse SMPS rezonante/cvasirezonante

  Avind in vedere gramada de uH al unei inductante rezultat din incaltarea unei porti al unui igbt(mos) cu o perla de ferita despre ce frecventa de taiere vorbim ? Ce osciloscop va arata acele oscilatii ? Oare igbt(mos)-urile folosite pe acest forum ajung la sute de Mhz ?
 4. Akos

  Surse SMPS rezonante/cvasirezonante

  Da, d-l Sesebe, se doreste. Se mai doreste si recomandarea unui osciloscop mai performant...
 5. Akos

  Surse SMPS rezonante/cvasirezonante

  Ca veni vorba de chestii tehnice, oscilatiile igbt(mos)-ului fara perla de ferita in poarta se vad pe osciloscop ? Se vede vreo diferenta cu si fara perla de ferita ? A constatat cineva vreo diferenta palpabila intre cele doua situatii ?
 6. Akos

  Surse SMPS rezonante/cvasirezonante

  Daca nu e secret, ne dezvaluiti si noua ce reprezinta acele ciupituri ?
 7. Akos

  Surse SMPS rezonante/cvasirezonante

  Intr-adevar, cu o rabdare demna de admirat, d-l @iop95 a explicat intodeauna fenomenul ce sta la baza functionarii sursei la care tocmai lucra cineva. De aceea am avut curajul de exemplu sa reduc drastic Lm si sa constat ca asa e ok, sau sa cresc valoarea rezistentei din poarta mos-ului. Pacat ca de multe ori sugestiile dumnealui sunt privite cu neincredere. Consider ca cei care doresc sa construiasca ceva, indiferent ca-l fac din hobby sau nu, daca se impotmolesc undeva sa fie indrumati de cei care au mai multa experienta pentru ca si cei care au mai multa experienta intr-un domeniu s-ar putea sa aiba lacune in alt domeniu unde sa fie ajutati de catre cei pe care i-au ajutat.
 8. Akos

  Surse SMPS rezonante/cvasirezonante

  Stimate d-le @miticamy, nu tin minte sa-mi fi facut vreo recomandare sau sa-mi fi indicat vreun punct de masura pe care sa nu-l fac, nu inteleg la ce va referiti. Llc-ul meu stagneaza momentan din motive de concediu...
 9. Akos

  Surse SMPS rezonante/cvasirezonante

  La cum se incing spiritele mai degraba v-as invita pe toti la o bere rece Amstel aici pe plaja de la Halkidiki, credeti-ma discutiile ar fi muuuult mai fructuoase...
 10. Akos

  Surse SMPS rezonante/cvasirezonante

  Nu stie nimeni si ceva concret despre aceste perle de ferita in afara de faptul ca are rolul unei inductante ? Cum se aleg pentru aceasta aplicatie ?
 11. Akos

  Surse SMPS rezonante/cvasirezonante

  Si cum le caut, au ceva cod ? Parca am vazut ceva la TME.
 12. Akos

  Surse SMPS rezonante/cvasirezonante

  D-le DjLeco, din ce material trebuie sa fie perlele de ferita ce se pun pe poarta igbt-ului (mos-ului) ?
 13. Akos

  Surse in comutatie LLC

  Si intr-un final, partea care mi-a dat cele mai mari emotii si anume limitarea de curent si protectia la scurtcircuit. Se pare ca modul de abordare al acestui aspect de catre cei care au conceput acest integrat (NCP1395) este viabila si functioneaza conform cu gandirea lor. Este o abordare in trei trepte si anume in prima faza se creste frecventa de oscilatie, in a doua faza se intrerup impulsurile pe poarta si in a treia faza, daca suprasarcina persista mai mult (timp care se poate regla) intra in regim de restart. Oricum privim lucrurile se pare ca la scurtul facut de mine (de fapt pe o rezistenta de aprx. 1 ohm) mosurile au supravietuit, ba la insistentele mele a dat jos siguranta de 10A din tablou.
 14. Akos

  Surse in comutatie LLC

  Este voltmetru ampermetru watmetru si frecventmetru si un ampermetru analogic.
 15. Akos

  Surse in comutatie LLC

  Am facut urmatoarele modificari: pentru Cr am folosit 4 buc MKP10 de 0,033uF, igbt-urile le-am schimbat cu mos-uri IPW60R031CFD7XKSA1, rezistenta din poarta l-am pus de 39ohmi (se si vede forma bine rotunjita pe filmulet - unde o sonda este pe poarta mos-ului de jos si cealalta pe TC). Aceste mos-uri se incalzesc semnificativ mai putin decit igbt-urile mai tare se incalzesc diodele redresoare iar densatoarele nu se incalzesc deloc.
×