Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Tiberiu Farcas

Membru activ
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Tiberiu Farcas

 • Rank
  Nou venit
 • Birthday 12/24/1953

Profile Information

 • Locatie
  Covasna
 1. Tiberiu Farcas

  Fructe din gradina

  Fara a avea pretentia unui specialist in domeniu, merele se toaca cat mai marunt posibil, manual sau mecanic se pun in vase/butoaie dupa posibilitati si canditate, se lasa un lat de palma mai gol vasul/butoiul, peste merele tocate se pune/acopera cu apa, altfel se mucegaiesc. Se depoziteaza butoaiele in loc caldut pentru a putea fermenta. In primavara, periodic se verifica daca au fermentat suficient, punand intr-un ibric material din butoi (borhot) si se pune o palnie (de preferat, metalica) intoarsa deasupra ibricului care se incalzeste pana iese abur prin palnie (partea subtire) se incearca aprinderea cu un chibrit aburul care iese. Daca se aprinde cu flacara albastra, inseamna ca materialul/borhotul este fermentat suficient si poate fii dus la cazan pentru distilare. Spor la treaba! P.S. Daca vrei sa nu ai dureri de cap nu pune zahar.
 2. Tiberiu Farcas

  Portable Boombox DVD Player SD-1558

  C=100uF/25V, am sa incerc varianta propusa. Multumesc!
 3. Tiberiu Farcas

  Portable Boombox DVD Player SD-1558

  Am reusit si am desprins piesa respectiva cu ajutorul unei statii de lipit cu aer cald. Atasez imaginile cu piesa (fata/spate). Ce ar putea fi oare?
 4. Tiberiu Farcas

  Portable Boombox DVD Player SD-1558

  Multumesc pentru raspuns. Am verificat, dar din pacate nu corespunde.
 5. Buna seara tuturor, am primit recent un Portable Boombox DVD Player SD-1558, identic cu cel din imaginea nr.1, care din ceia ce mi s-a spus a fost alimentat la 24V in loc de 12V. La o verificare vizuala am observat ca un CI D005/1209 este "puscat" imaginea 2. Problema este, ca am epuizat toate posibilitatile mele (destul de limitate) de a identifica ce fel de integrat este si eventual ce echivalent are. Rog colegi de pe forum daca ma pot ajuta in acest sens. Va multumesc!
×