Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

RST

Membru activ
 • Content count

  315
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

76 Se poate si mai bine

About RST

 • Rank
  Membru

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. RST

  Receptor VLF

  Eu chiar am propus. Un miniwhip imbunatatit, cu 2 antene si 2 amplifuri, dar tot atatea componente cat cel de referinta. Practic aceleasi dimensiuni fizice, un raport S/Z mai bun si amplificare mai mare. Nu ma supar daca imi "fura" cineva proiectul, dar sunt dispus si la colaborare. Pe cineva am deja. Intradevar, cea mai mare problema e costul transportului, nimic altceva.
 2. RST

  Receptor VLF

  Mini whip e proiect public, "nesecretizat". Omul care o vinde...o executa, nu o discuta....si poate pe undeva e mai bine asa. Am obtinut ceva cu acea "emisie VLF" in audio direct, dar timpul nu mi-a permis sa fac mai multe experiente. Abia pe saptamana viitoare...
 3. RST

  Receptor VLF

  I-am dat drumul. Ruleaza melodia asta in undergroundul buzoian. Cu lacrimi in ochi si speranta-n suflet sa nu deranjez vreun geofon al partenerului noistru strategic.
 4. Nu cred ca ar fi un pacat de la Dumnezeu daca cineva chiat s-ar apuca de treaba. Ar fi singurul autorizat sa-si spune o parere. Restul sunt divagatii pe langa pomul de iarna.
 5. RST

  Receptor VLF

  Am specificat ca pe langa alea 2 difuzoare e si o bobina ptr VLF pe bara de ferita. Nimic nu ma impiedica sa bag pe ea manele pe sistem turbat, cu 1W sau 2...TDA2822, la atat se limiteaza puterea maxima audio pe care o detin. Fiind romani traitori in Romania, stim ca la noi nu se poate nimic, asa ca nu ma risc. Astia din strainatate pot, asa ca ma inclin https://sites.google.com/site/g3xbmqrp/Home/earthmode
 6. RST

  Receptor VLF

  In momentul asta am 4 emitatoare active. Toate in VHF. E in stare cineva sa le prinda? Eu cred ca mai degraba aici e buba...nu? La cerere pot sa comunic frecventele exacte.
 7. Carui savant rus s-a datorat ieseala de agrement a lui Iuri Gagarin in spatiu, in 1961? Si a carui savant american misiunile Apollo?
 8. Da...cand UFO-urile discoidale rusesti au facut furori in anii 60 pe la partenerii de peste Ocean. Inca mai sunt buncare facute de civili si acum...a se vedea pe History Channel. Cand americanii impingeau de un avion si rusii nu incepusera inca celebra colectivizare, nemtii aveau program spatial, ca nu le ajungea Terra. Etc Cele 2 puteri mondiale de dupa razboi au devenit dintr-o data supertehnologizate. Dracia dracului, cati savanti americani cunoastem? Cati rusi? Specialisti in tehnologia rachetelor sau in electronica? De dinainte de 1945, off course.
 9. RST

  Receptor VLF

  Am spus ca am repetat de 3 ori acea bocaneala. Ptr ca mi s-a parut f ciudata si nu corespunde cu ce se aude in mod obisnuit. Acum se continua lucrarile. Deja apare orizontul de dincolo periferia Beijingului. Nu am pus amprenta de experiment original-do not copy, asa ca il poate face oricine. La liber.
 10. https://ro.wikipedia.org/wiki/Operațiunea_Paperclip Tehnologia de care ne miram acum a fost capturata de rusi la Peenemunde si ulterior cumparata de americani prin Operatiunea Paperclip. De la un distribuitor unic, Germania lui Hitler. Si mai ulterior, a fost vanduta de cei care au facut bani cu ea, chinezilor. Cui sa mai acordam drept de autor ? Si chiar merita autorii astia de 2 bani contemporani sa ceara ceva in plus pe o tehnologie cumparata? Mai mult sau mai putin cu japca.
 11. Fara baietii astia nu aflau nici rusii, nici americanii si...nici noi, cam cum sta treaba cu....
 12. RST

  Receptor VLF

  Big like, chiar e pacat. Am un TV Opera H2, de pe vremea cand tehnologia era respectata. Are difuzor pe 750ohm..PCL85 parca.lampa audo. E o blasfemie sa-l bag pe ala in pamant, mai bine chinezarii.
 13. RST

  Receptor VLF

  Cu siguranta asa este si solutii exista. Chestia este ca nu vreau sa ma complic prea mult si nici sa ma abat de la scop.. Scopul este pe de o parte curiozitatea " Ce se aude underground? " iar al 2lea, perfectionarea reducatorului de zgomot, precum si insumarea activa a unui semnal provenit de la 2 (sau mai multe) antene/surse/captatoare diferite, chestie pe care am experimentat-o pe larg in RF. Din acest motiv am pus 2 difuzoare, nu unul singur. E un fel de a combina utilul cu placutul. Din fericire, rezultate au aparut....cu 2 difuzoare "penale" chinezesti si o oala veche. Poate si o mica ambitie de a (mi) demonstra ca in domeniul ingineriei e nevoie si de un pic de poezie
 14. RST

  Receptor VLF

  Da.. Cred ca pe principiul asta functioneaza si reducatoarele de zgomot digitale. Totusi cred ca apelez la varianta gospodareasca, chem un vecin, scot o tuica si facem o groapa pana pe aproape de Shanghai :)) Pana nu mai intra brumul si o sa pun un difuzor ecranat.
 15. RST

  Receptor VLF

  Intradevar, armonicile superioare nu fac mari necazuri. Un Notch ptr 50Hz ar fi ideal..as prefera digital ptr ca analogic e foarte greu de "nimerit" exact pe acea frecventa. Am mai perfectionat reducatorul de zgomot, iar acum se aude perfect direct in audio, fara prelucrare digitala. Surse in comutatie nu sunt, vecini f aproape nu am, iar totusi chestia aia e in pamant. O ecranare pe care am crezut-o ideala...dar nu prea-i asa
×