Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Felix.

Membru activ
 • Content Count

  2,455
 • Joined

 • Last visited

3 Followers

About Felix.

 • Rank
  Membru avansat
 • Birthday 12/30/1973

Profile Information

 • Locatie
  Buzau

Recent Profile Visitors

17,272 profile views
 1. " Poate nu ai observat, lumea nu te ţine minte pentru ce ai făcut bine în viaţă, dacă o dai urât în bară la final.Toţi îşi amintesc ultima tâmpenie făcută... " Exact asta am si facut cu intentie....si recunosc m-a " ajutat " si niste tuica ptr a-mi duce dorinta la capat. Am intrat acum 3 ani pe acest forum cu cele mai bune intentii, ca pasionat, care nu a uitat de unde a pornitla 10 ani: " montaj reflex cu 2 tranzistoare " In timp, s-a tot spus ca fac topicuri si idei prostesti pentru a atrage trafic si a ma baga in seama. O metoda elegata si psihologica de
 2. Felix.

  AATIP

  Da, asta e raspunsul corect. Pentru ca logica spune cu totul altceva: Daca exista vreo civilizatie " extra " care poate parcurge ani-lumina, sa vina pe la noi........... in fata acelei civilizatii suntem furnici. Nu ii putem " studia "......asa cum nici furnicile nu pot studia stiintific un om. Banii pentru studii ajung in niste buzunare.
 3. Felix.

  AATIP

  " Programul avansat de identificare a amenințărilor aerospațiale a fost un efort de investigare neclasificat, dar nepublicat, finanțat de guvernul Statelor Unite pentru a studia obiecte zburătoare neidentificate sau fenomene aeriene inexplicabile. Programul a fost făcut public pentru prima dată pe 16 decembrie 2017 " Uff...ce dracu am zis....nu e bun in romaneste. Incercam in english: Advanced Aerospace Threat Identification Program ! Eh, asa mai merge. Suna cu totul altfel in limba engleza. Dar de ce cheltuie astia din banii piblici sa studieze ame
 4. Sa trecem si sa ne vedem fiecare de ale lui. A avea in mana vietile cuiva, nu e saecina ded serviciu. Nu cred ca are legatura cu MB si se pote inchide. Inainte sa ordon eu sa se inchida.
 5. Sa zicem ca ma pipi pe americani, nemti, japonezi si in ce priveste receptia, nu numai emisia. MB se pipi pe realizarile lor. Am zis ca sa inchidem fortat si topicul asta. Nu mi sunt topice. Ne conversam la trafic.
 6. Poate ar trebui sa stiti ca noi, colaboratorii fara nume in serviciile secrete romanesti ale anilior '90. ne pisham de la distana pe nemti, americani si japonezi. Cativa din noi inca mai traim. La o intalnire deloc " conspirativa ' ne mai pisham inca odata pe valorile occidentale, cumparate ieftin de chinezi.
 7. Nu e ok sa implic oameni nevinovat,fie si sefi la ANCOM Buzau. Si nu cred c se pote compara un sef de serviciu civil actul, cu un fost muncitor in serviciile secrete. Mai bine lasa.
 8. Concret, in plan local european, un pic peste " varul ' Gratian. E o mica nebunie intre noi....care nu face rau deloc cand se aude din Romania. Yo....de fapt
 9. Ramane valabil, nu in vorbe ci in " eter " . Ptr trafic local europen nu voi folosi MRF su BLF...ci MOS-uri pentru aparate de sudura, pe care si " audio " le refuza ca ar fi cam lenese. Sigur da?
 10. Asta e schema testata in care se foloseste sectiune Fi-FM din TA2003 E o sincrodina modesta, in care AFi joca rol de ARF in 3.5 sau 7Mhz. Feedbackul intre intrarea AFi si mixerul Gilbert ( discrimintor FM ) creaza un oscilator a carui frecvente e determinata de L si Cv. Prin mixare in " celula Gilbert " se obtine semnalul audio, LSB + USB E o solutie modesta, dar, pentru ca are doar cateva piese, merge in scop demonstrativ. Totus e testata practic, 100% functionala.
 11. Amin ! Detectorul de ultraterestri supt-pamanteni a luat de ceva timp o alta cale, iar cu ampliful din topic ne vom conversa la eter....in iarna asta, lunga si grea. Superb e si faptul ca scheme concepute de mine, puse la treaba tot de subsemnatu' .....trebuiesc explicate tot mie E bun, o tinem tot asa. Sau le punem parfa cu " aminul " de rigoare.
 12. ....continui cu raspuns la un replay lucid, o raritate. Ca electronist care vede intuitiv ce se intampla " inside "....eu nu fac diferenta intre " audio " " subsonic " sau " RF ". Toate-s la fel, difera mici amanunte. Ca topic s-a comasat aici totul, la topicul asta. Din motiv ca eu m-am mai imbatat si am zis mai " directe "...s-o fi suparat vreun moderator...e de inteles. In realitate nu are importanta, viata reala se traieste pe pamantul tare....e cel mai solid si sigur. N-ar fi rau sa nu ne mai bestelim intevirtual si e posibil sa ne cam redesco
 13. Primul tranzistor 2SB737 e in configuratie EC. Celalalt e in BC si impreuna formeaza o cascoda, avand ca sarcina sursa de curent constant mentionata mai sus. Impedanta " flexibila " provine din modul de conectare: T2, cel in configurtie BC nu are baza decuplata la masa, ci la sursa de semnal. Impedanta flexibila vine din aceasta configuratie: la impedante mai mari ale sursei, montajul functioneaza ca o cascoda clasica, unde T1 e amplif principal. La impedante f mici, ampliful principal devine T2
 14. Vad si un raspuns mai cum trebuie, ce poate fi discutat: Inversunarea in contraziceri nu face bine. A lipsit un mic amanunt.....anume ca nu am specificat ca sursa de curent constant nu " mi-a venit in minte ". Am luat-o de aici: https://www.researchgate.net/figure/A-simple-but-effective-constant-current-source_fig1_230975767 Daca specificam din prima sursa inspiratiei....ohooo....schema era corecta E o contrapsihologie pe care o fac si din amuzament, dar scopul " ascuns " e altul: hai sa nu ne mai bestelim noi intre noi.
 15. E bun. Dar merge si ca la Casa Pionierului...sau se cam confirma la ce nivel suntem. Mergem mai departe, sa curga opinii, iar cele 4 intrebari raman valbile. Chiar si a 5a, la care sunt constient ca nu poate raspunde nimeni. Aia cu " impedanta flexibila ".
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines