Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

voidstar2018

Membri
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 core_reputation_level_3

About voidstar2018

 • Rank
  core_member_rank_5

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Si nu ne spuneti si noua ce mai e de vanzare pe la acea firma?Sa ne facem si noi un cadou de Anul Nou.Multumesc si felicitari pentru sursa.
 2. Multumesc frumos pentru raspuns si pentru simulare.Aveti dreptate ca de obicei.Stalpii de distributie sunt prevazuti cu circuite de legare la pamant.Cum se face acest lucru?Imi amintesc bine de reteaua de distrubutie realizata in localitatea unde m-am nascut putin inainte de revolutie.Fiecare stalp de beton contine 4 sau mai multe caburi de otel in interior care ii asigura rezistenta mecanica.La unul din aceste cabluri este legat si nulul de distributie.La celalt capat cablul de otel vine in contact cu solul pe o portiune foatr mica.Nu sunt tarusi de impamantare.Si probabil dupa 30 de ani rugina a inrautatit si mai mult rezistenta de dispersie a acestor prize de pamant locale.De intretinere nu poate fi vorba.In ultimii ani au mai schimbat transformatoarele si odata la doi ani inainte de alegeri lampile pentru iluminat public. Sunt consumatori trifazici care nici nu utilizeaza nulul.In urma cu 15 ani inca mai erau in santiere faimoasele triodine utilizate pentru sudura.Acestea utilizau trei faze si legatura la pamant fara nul. Simularea dvs. prezinta foarte clar aspecte importanta ale sistemului trifazic.Este si motivul pentru care se utilizau cabluri cu sectiuni diferite pentru faza si pentru nul.Ex. 3×240+185.Dvs. ati simulat pentru curenti sinusoidali.Santeti expert in surse in comutatie si cunoasteti foarte bine ca sursa va consuma din retea doar pe o portiune a sinusoidei.Acest lucru face ca sinusoida sa fie cumva deformata ceia ce genereaza curenti de alte frecvente amplitudini si faze in retea.Toate aceste componente nu se mai compun in sensul anularii reciproce.Fenomenele sunt ceva mai complexe si nu ajunge doar un voltmetru pentru a le evidentia.
 3. Aveti dreptate domnule Miticamy.Numai ca ce prezentati dvs. este ceva foarte simplificat.Uzual trecerea de la medie tensiune la joasa tensiune se face cu un transformator trifazic din care pleaca in retea trei faze si un nul.Acest nul este conectat in steaua transformatorului si totodata si la o priza de pamant de buna calitate cel putin la punerea in functionare.Se intampla doua lucruri.Primul ,dupa traf urmeaza o linie lunga de 4 fire trei faze si un nul din care se distribuie teoretic echilibrat la fiecare consumator monofazic tensiune.Linie care poate avea km lungime.Cand reteaua e puternic dezechilibrata va circula un curent important prin nul pana la traf care ii va schimba potentialul.In special in mediul rural cand sunt diferente mari de tensiune fata de standard incercati sa masurati cu un voltmetru de ca diferenta de potential dintre faza si pamant respectiv nul si pamant.In acest caz pamantul fiind o priza de pamant facuta local.Nulul care vine din retea nu mai are 0volti ci un potential diferit,uneori de volti buni. A doua problema desi teoretic imposibila practic apare.Izolarea nulului de lucru fie datorita unui defect fie pierderii calitatilor prizei de pamant de langa transformator,pamant foarte uscat si lipsa intretinerii si verificarilor.In acest caz la priza din casa vine 400v si arde tot.In localitatea parintilor mei au fost doua astfel de incidente.Pana la aparitia tablourilor de distributie moderne cu diferential si priza de pamant locala companiile de electricitate plateau uneori despagubiri in astfel de incidente.Ca o remarca sunt retele de distributie care lucreaza cu nulul izolat.De o astfel de retea imi povestea un prieten care a lucrat in domeniul petrolier.
 4. Bine ati revenit domnule LMOlimpiu.Va asteptam.Intru mai rar pe forum.Sunt plecat departe cu serviciul.Insa de fiecare data va citesc cu placere posturile.
 5. Nu ne spuneti si noua ce modificari se fac in schema pentru 35v cc proveniti din transformator de 24v ca.Sunt transformatoare utilizate in automatizari industriale ,de foarte buna calitate.Am cateva disponibile si puterea amplificatorului in acest caz ar fi suficienta pentru mine.Multumesc frumos.
 6. Acum vreo trei ani in zona Manastirii Cernica de langa Bucuresti se prindeau doua statii pirat in FM. Una di ele se auzea foarte bine chiar pe radioul de la telefon. Era in mare parte muzica si dedicatii, dar in mod civilizat, fara injuraturi. Si unul din DJ a spus la un moment dat ca emite de peste 5 ani pe acea frecventa. Dupa aceia am plecat in Italia si nu mai stiu nimic de acele posturi pirat.
 7. Va rog frumos daca puteti atasa din nou schema finala pentru acest cablaj impreuna cu instructiunile de reglaj tinand cont ca au fost mai multe variante,unele chiar cu mici erori Ar fi perfect daca totul ar fi facut intr-un document PDF pentru a fi mai usor de pastrat.Aceasta in perspectva in care e posibil ca site-ul sa fie inchis,dupa cum anunta zilele acestea administratorul site-ului.E un proiect valoros la care s-a lucrat mult de catre persoane foarte competente.Va multumesc
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.