Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

clement

Membru activ
 • Content Count

  370
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 Se poate si mai bine

About clement

 • Rank
  Membru
 • Birthday March 9

Profile Information

 • Locatie
  Feldioara

Recent Profile Visitors

312 profile views
 1. Ciudata treaba:ori cu epromul,ori cu controlerul...!?
 2. De ce nu ne spui cum ai rezolvat variabilile pe sursa?? Si acum ceri fisiere binare!?!? Ai pus tot subiectul in umbra...iartama daca am gresit.
 3. Multumesc pentru echivalentele tr smd,nu am putut si nici nu am gasit lincul cu schema.Multe multumiri...!
 4. Placa de baza (MB) T.EME380.61 Acest tv a ajuns la mine cu urmatorul defect: face on off,displayul are lumina dar nu afiseaza nimic.La o scurta verificare vizuala,am constatat ca cupla(mufa)de tcon era cu un rand de pini mai in spate fata de cheie,si un smd carbonizat langa cu pozitia QM2.Rog pe d-tra colegi daca aveti fizic o astfel de placa sau o schema sa ma pot dirija ca si cod.La mine se mai vede doar X7....Va salut din Transilvania,cu stima!!!
 5. In afara faptului ca traful avea fisuri si scapari de inalta si schimbat,in rest sant multe cauze care pot provoca oprirea oscilatorului(efectul de protectie foarte pretentios dezvoltat de Philips).Defect instabil:daca sa oprit aveti iesirile secundare pe sursa principala?,defecte pe ecran aparute pana vi se opreste tveul(ochiometric)? etc...
 6. Din schema afisata se intelege ca este sursa multipla... cu controlere separate. Avem aici pe foruum colegi cu experienta de clasa care ne depasesc profesional cu mult,de aceia rog sa apelati la domniile lor.Eu doar va relatez ceva informativ(ca o culegere).
 7. Este simplu daca ramura de 5v este afectata: extragi de pe placa dioda dubla D912,si aplici sursa secundara cu 5v pe + la D912.Nu va jucati cu incarcatoare de tel sau tablete,ca nu sustine consumul prelungit chiar daca duce pana la 2,5A.Sa nu uitam ca un acumulator cere in prima faza mult,dar treptat scade consumul pe timp ce se incarca.Sper sa nu fiu gresit inteles si mult succes.Revin ca am uitat un amanunt,trebuie intrerupti ambii conectori ai trafo chop(5v) fata de circuitul sursei.
 8. Poti sa refaci infasurarea de 5v,pe vremuri refaceam secundarul la trafuri de linie ca nu se gaseau unele noi.Incearca,nu ai nimic de pierdut,miezul de ferita il poti scoate daca este supus la temperatura treptata .Sau daca ai din dezmembrari o sursa de DVD care sigur gasesti 5v la cativa amperi buni.
 9. Daca au aceleasi placi compatibile,fa schimb intre ele pentru un diagnostic prezumtiv.Noi de unde sa stim pentru ce problema intra in protectie?
 10. Gresit,colegul surubarila este mai priceput decat mine,el te poate indruma mai bine...eu sant doar un gunoi alocat fara voia mea pe aici.!
 11. Pai si cum pot sa te initiez daca nu ai facut niciodata asa ceva? Ai nevoie de un programator scriere memorii (eprom sau flach) plus softul binar alocat placii de baza si diplayului...
 12. Codul placii este: TNP0EA017,daca nu mai este rezolvabila,cauta pe Okazii dar sa fi functionat pe displayul cu acelasi cod,altfel trebuie sa te dai la rescris memorie...
 13. Sa inteleg ce exprimare corecta...cozi inloc de condesatori sau capacitori... Pana la urma ma lasa rece ce gandeste lumea.
 14. Ia sursa la purificat,in special condesatorii pe fiecare ramura de iesire.
 15. Nu fa prostia sa bagi in cuptor placa de baza,este doar un mit.Incearca cu tcon decuplat chiar daca nu ai imagine,macar iti dai seama daca dispare sunetul.Atunci ai convingerea ca este problema de pe placa de baza.
×
×
 • Create New...