Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alin_cj

Membru activ
 • Posts

  92
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

380 profile views
 1. Poate este apasat butonul "source direct".
 2. Am incercat Wima si alti condensatori ce se folosesc in surse in comutatie, cu polipropilena si poliester, in serie cu tweeterul sau la intrare in amplificatorul audio . Toti sunau la fel daca aveau aceeasi capacitate. Mundorf n-am avut, ar trebui sa sune altfel? De ce? O sa cumpar un Mundorf cu prima ocazie cand mai umblu intr-o boxa sau amplificator, sa aud si eu marea minune... Pai in audio tensiunile, curentii si frecventele sunt mici. In rf sau circuite cu tensiuni/curenti mari sunt "fitele". Aici sunt cerintele speciale pentru condensatori.
 3. Cum ce limitator? Limitator ca sa nu intre in clipping si sa distorsioneze. Am doua boxe portabile. Nici una nu distorsioneaza cand sunt aproape descarcate...
 4. Atunci de ce nu sunt buni condensatorii Wima sau alta firma,cu polipropilena, dar pe care nu scrie "for audio"? Ca si astia au pierderi mici si inductante parazite mici...De ce ziceti unii ca ar suna mai bine Mundorf for audio?
 5. Alte boxe portabile au limitator si nu distorsioneaza nici cand sunt aproape descarcate. Ar trebui sa aiba si asta.
 6. In tab-ul Signal bagi puterea de 400W sau cat vrei.
 7. Oscileaza cand intra in cliping, nu e bine.
 8. Arata bine simularea cu Monacor dar nu stiu ce sa zic de firma aia...mie nu prea imi inspira incredere. Difuzoarele B&C sunt folosite de multi producatori consacrati de boxe profesionale, Monacoare eu am vazut prin petarzi de boxe low-cost cu tweetere piezo, dar poate ma insel si SP-15A/402PA e un difuzor bun. Conteaza cum arata tuburile sau e mai important sa functioneze bine? La winisd ai graficul rear port air velocity. Pe scurt, este bine sa nu se depaseasca viteza de 15 sau maxim 20 metri pe secunda la puterea maxima. Tuburile evazate sunt putin mai bune, poate suporta mai mult cu vreo 5-10 m/s. La viteze mai mari apar distorsiuni si pierderi de spl mari in jurul frecventei de acord a boxei, mai multe detalii gasesti daca cauti pe net.
 9. izobarica are spl mai mic cu 3dB. B&C 15ndl76 sau 15plb76 ai simulat? Astea ar trebui sa aiba spl mare pe la 50-70hz. Tuburile bassreflex de 7 cm diametru pufaie si pierzi din randament la putere mare. Pune macar doua de 12cm diametru sau mai bine unul de 20cm diametru daca ai loc. WinIsd nu calculeaza intotdeauna corect lungimea tubului. Am patit cand a trebuit sa tai o treime din lungimea tubului bassreflex ca in realitate frecventa de rezonanta era mai joasa.
 10. Daca ai loc, poate ti-e mai convenabil sa inlocuiesti 8200uF/63V cu doua bucati in paralel de 4700uF/80V, ca se gasesc mai usor. Vezi daca nu cumva au priza de 240v transformatoarele si verifica-le temperatura dupa functionare de vreo doua ore la putere mare, sa nu se infierbante prea tare, exista posibilitatea sa se arda daca sunt facute prea economic pentru 220v. Referitor la protectia de curent continuu cu releu de 30V, eu nu m-as baza pe ea, nu as sta linistit daca as folosi difuzoare scumpe. Parerea mea e ca protectia cu triac este cea mai buna solutie. Se poate face sa actioneze in acelasi timpsi protectia de scurtcircuit a etajului final, ca sa nu arda finalii degeaba daca problema este de altundeva.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines