Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Alphsoo

Membru activ
 • Content Count

  86
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

63 Se poate si mai bine

2 Followers

About Alphsoo

Profile Information

 • Locatie
  botosani

Recent Profile Visitors

621 profile views
 1. Scot la vanzare urmatoarele: Tranzistori originali recuperati dintr-un amplificator profesional englezesc 20 lei perechea, 110lei 6 perechi sau 200 lei toti 24. module mosfet si tiristori recuperati din aparatura industriala. Se dau toate modulele la pachet la pretul de 100 lei. Condensatori de calitate recuperati din bancomate folositi pe post de accumulator in caz de avarie. Teoretic condensatorii au fost utilizati intr-un regim lejer de functionare, din aceasta cauza si firele de legatura foarte subtiri. Disponibili 8 bucati. 45 lei bucata, 80 lei-2buc, 150 lei-4 buc, 270 lei-8 buc Intrerupator trifazic de 100A -100 lei Disponibile doua bucati.
 2. Am inlocuit pana la urma inculpatul cu unu MKT de 1uF. BTW condensatorul are rolul de cuplaj galvanic pe intrarea pozitiva a operationalului. Bineinteles pt a pastra simetria carpelilor am inlocuit condensatorii pe ambele canale. Acum totul este ok!
 3. Da, pe pcb are marcaj iar unul dintre pini care este si cel pozitiv, este mai lung.
 4. Da eu vin neinvitat . Legat de forum pt. o persoana ca mine ce sufera de o usoara forma de discromatopsie contrastul puternic folosit mi si par minunat. In rest pare foarte OK organizat.
 5. Are 4 mm diametru , inaltimea fara craci e de aprox 6,5mm iar bulina si cele 3 culori de pe el reprezinta inscriptia.
 6. Salutare dragi colegi! Detin un amplificator vintage universum hi-fi 2000 ce a simtit nevoia sa fie reconitionat. Neavand nici o schema iar ca instrumente de masura un banal AVO m2006 am facut reconditionarea superficial, suficient cat sa readuc jucaria la viata. Dupa ce am carpit alte seturi de Darlington din bipolari mai fortosi (o parte din cei originali si-au pierdut fumul in ei) , a urmat schimbul tuturor electroliticilor, originalii aveau 45 e ani vechime. A urmat reglajul curentului de mers in gol, iar la probe singura problema e ca un canal prindea voci de fantome din alta lume. Desigur ca cauza a fost o picatura cu doi craci frumos colorata care cica s-ar numi condensator cu tantal ce incearca sa treaca in lumea cealalta iar portile fiind deschise imi intrau fantomele in boxe. Condensatorul era vecin cu un Operational Amp. si cred ca-si facea treaba prin ceva reactie, nu am stat sa descalcesc schema. Problema e ca eu sunt carpaci de ocazie si inca nu am ajuns la nivelul in care sa decodific coduri formate din diverse culori si buline si as dori sa aflu cu ajutorul vostru numele de cod al decedatului de mai jos:
 7. Astfel de probleme am mai intalnit din cauza lipiturilor reci, imbatranite.
 8. Burger-ul de mai sus poate fi comparat cu o gonflabila, e buna de fu**t dar n-are nici un gust de carne.
 9. Ala din linkul de mai sus reprezinta o poarta multidimensionala prin care-si iau creatorii de arta SF sau abstracta ,,sfantul duh,,. Desigur ca elementul cheie il reprezinta rasina aia pe care zic unii pacatosi ca ar fi fost folosita de Iisus in crearea unor miracole. https://www.dailystar.co.uk/news/world-news/713292/jesus-christ-cannabis-oil-miracle-weed-bible
 10. Paul eu treaba cu pretul o vad ca si in cazul cu asigurarile, la broker iti face o oferta iar online vezi care este mai convenabila. Pana la urma de asta s-a liberalizat piata si exista si consiliul concurentei...Ca multe companii au tactici murdare e alta socoteala.
 11. Eu de aici asta inteleg! Poate sunt mai greu de cap si nu inteleg prea bine... Sesebe ia spune tu ce impedanta vede amplificatorul daca semnalul aplicat wooferului de mai sus este de 50-60Hz ? Este aceiasi ca in cazul in care aplica 1KHz sau se potriveste cu impedanta masurata in dc cu multimetrul prezentat de el? Mai are rost sa-i explici omului ce impedanta are pe inalte la 1-2 kHz sau de ce este difera de valoarea citita pe multimetrul respectiv?
 12. Impedanța pe care vrei sa o afli tu in Cc e una iar in alternativ nu este constanta! http://audiojudgement.com/speaker-impedance-curve-explained/
×
×
 • Create New...