Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

D a n

Membru activ
 • Posts

  36
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

219 profile views

D a n's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

 1. Sub nicio forma nu dau 3000 lei pe asa ceva, chiar daca e cotata de audiofili ca cea mai buna sursa de alimentare (exceptand supercapacitoarele si acumulatoarele de 24V). Multumesc inca o data pentru ajutor.
 2. Multumesc tuturor pentru ca incercati sa ma ajutati! Se pare ca intradevar, solutia este pe baza regulatorului LM317! Cum am ajuns la aceasta concluzie? Una din variantele de alimentare recomandate de NAIM este NAPSC (pret 2.999 lei, acum la AVStore). Evident ca nu sunt dispus sa dau acesti bani, asa ca am cautat poze cu interiorul. Si uitati ce am gasit ... Se vede clar un LM317K, doua diode (Zener?), rezistentele aferente circuitului, un condensator de 2200 uF si un toroidal de 60-80 VA. Ma insel?
 3. Exact cum am spus, nu vreau sursa in comutatie, am acum una care desi debiteaza 24Vcc/2A are ripple de 43mV (rms), care se aud destul de clar in castile mele. Am uitat sa va spun ca si castile pentru auditii sunt Audeze, un model nu tocmai ieftine, dar de o sensibilitate extraordinara. De ce nu vreau sursa in comutatie? Pentru ca semnalul la iesirea amplificatorului de casti are de suferit, in special in zona de frecventelor joase. In plus, sunetul nu are dinamica deosebita pe care o au sursele "clasice". Pentru comparatie, diferenta este cea dintre un amplif Clasa A si unul Clasa D. Revenind, caut o sursa "clasica": punte, condensatoare de filtraj, filtre (oare un filtru Pi?), condensatoare pentru stocare energie, impedanta de iesire minima. Nu sunt un mare specialist, dar cred ca pe aici sunt multe minti luminate care m-ar putea ajuta. PS Tot respectul pentru sursele in comutatie, stiu ca au multe avantaje, se utilizeaza pe scara larga si domina piata, dar chiar nu-mi doresc asa ceva.
 4. Pentru un amplificator de casti de cea mai buna calitate (NAIM), imi puteti recomanda o sursa de 24Vcc, min. 1A, extrem de bine filtrata? Ideal ar fi sa vad max. 1mV ripple pe osciloscop. Ma doare buzunaru' sa dau 700 EUR pe o sursa originala NAIM ... Fara surse in comutatie, va rog!
 5. Multumesc tuturor pentru sugestii, am gasit la preturi cuprinse intre 5 lei si 23 lei (calitate profi). Am comandat de la TME, mai multe modele (calitati), astept livrarea.
 6. Multumesc, la TME sunt asa de ieftine asa ca am comandat toate cele 4 modele pe care le au, inclusiv unul la 90grade, foarte interesant, sa vad daca se potriveste. Multumesc tuturor pentru raspunsuri,
 7. Unde gasesc pe meleagurile noastre sau macar in UE, asa ceva? N-as da 25$ pe transport ca sa-l comand din SUA. CMC-2F__62646.1568665541.webp
 8. Este TV "modern", nu are nici RCA, nici mufa pentru casti.
 9. Cine a zis ca l-am cumparat acum? Din contra, il am de mai bine de 2 ani si am vrut sa-i dau alta intrebuintare.
 10. Tocmai asta era ideea, sa nu cumpar inca un DAC (am deja doua) cand as putea folosi o solutie ieftina (placa de sunet in discutie) pentru a ajunge cu sonorul TV-ului in boxele sistemului audio (2.0).
 11. Da, se pare ca nu am nicio sansa. Placa are mai multe moduri de functionare (DAC, ADC, preamplificare etc) iar comutarea de la un mod de lucru la altul o poate face doar calculatorul. Pacat ca nu o pot folosi asa cum vreau eu ... OLX scrie pe ea ... Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Dan.
 12. Cateva detalii suplimentare: Citatul este de pe pagina oficiala a produsului. Si totusi, cum pot s-o pacalesc sa functioneze fara calculator. Nu v-am spus ce vreau sa fac cu ea: sa preiau sunetul de la conexiunea optica a TV-ului si apoi s-o trimit mai departe catre un amplificator (adica sa pot asculta sunetul de la filme in boxele audio). Stiu, exista convertoare optic->RCA, dar nu vreau sa mai cumpar alte cutii si cutiute pe langa TV. PS Placa de sunet se aude incredibil de bine, incomparabil cu cea a calculatorului. Ii da lectii chiar si unui Mac ...
 13. Pe eticheta scrie 5V, 0.5A, nu zice nimic de 20V. Placa de sunet ar putea fi folosita ca preamp pentru pickup. Deci se intra cu semnal din pickup si se iese cu semnalul preamplificat si corectat RIAA catre amplificatorul de putere.
 14. Da, interesanta treaba cu 20V, nu o stiam. Cu toate astea, sursele ATX din PC-uri nu dau dau decat 3.3, 5.0 si 12.0V, deci n-ar avea de unde s-o ia. Intre timp am mai gasit un cablu identic, l-am testat si pe asta, face la fel. Daca nu gasesc explicatia, in weekend o sa tai acest al doilea cablu si o sa masor tensiunile pe cele 4 fire din interior. Cred ca e este totusi o problema care scapa, vad ca mufele USB B (cea mica, care intra in placa de sunet) are 5 conexiuni, nu 4 cate are mufa USB A (cea care intra in PC).
 15. Incerc sa alimentez o placa de sunet externa prin USB si se intampla ceva ciudat: daca o alimentez din orice port USB din calculator, merge fara probleme. In schimb, daca o alimentez dintr-un alimentator extern de 5V (de tipul celor folosite pentru incarcat telefoane), nu merge. Am testat vreo 3, diferite marci si puteri ... nimic. Am folosit acelasi cablu USB (la un capat are UBS tip A iar la celelalt, care intra in placa de sunet, este USB tip B mini low profile). Cum rezolv asta?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines