Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Freaka666

Membru activ
 • Content count

  109
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

About Freaka666

 • Rank
  Membru
 • Birthday 04/27/1987

Profile Information

 • Locatie
  Lugoj

Recent Profile Visitors

88 profile views
 1. Freaka666

  Drivere stepper Trinamic

  Chiar nimic?
 2. Va salut! Recent am dat peste driverele mentionate in titlu. Din cate se lauda nemtii care le produc si datasheet-urile, aceste drivere sunt "tata" driverelor. Aveti ceva experienta cu TMC2130 si TMC429? Sunt bune precum sunt laudate sau e doar tamtam comercial? Nu sunt chiar ieftine si placile de evaluare sunt destul de scumpe, unele chiar exagerat de scumpe.
 3. Freaka666

  Proteus probleme

  Daca e vorba de panelizare, asa se face
 4. Freaka666

  Eroare incarcare sketch

  Mai sus ai spus ca le ai deja, merg ambele variante. Cel de-al doilea are autoreset doar dai upload si astepti iar la primul trebuie sa dai manual reset.
 5. Freaka666

  Eroare incarcare sketch

  Asa este. @kotezzyno Merge si programatorul cu CH340G, a uitat chinezul sa puna si pinul DTR pt ca cipul are pin de DTR. Daca activezi verbose mode cand vezi ca a terminat de compilat si incearca sa stabileasca conexiunea cu arduino pt upload dai repede reset la arduino si porneste uploadul. Am programat de foarte multe de ori arduino pro mini cu acel programator.
 6. Freaka666

  Cum se masoara temperatura apei ?

  Pai daca sunt de suprafata nu il poti lipi pe suprafata acvariului pe exterior? Pui pasta de procesor pt contact termic si verifici cu un termometru temperatura apei sa vezi care e diferenta dintre ele pt eventuale compensari daca folosesti ceva uC sau cum vrei sa faci. Sa nu bagi cupru in acvariu daca nu vrei sa masacrezi pestii
 7. Freaka666

  Posta si serviciile prestate.....

  Este dezastru PR... Au fost cazuri cand am primit coletele in jur de 3 saptamani dar de cele mai multe ori depasesc 40-45 de zile. Saptamana trecuta am primit un colet comandat la inceputut lunii noiembrie, deci aproape 3 luni si a intrat in tara la BSI pe la inceputul lunii decembrie... 2 luni sa ajunga un colet minuscul de Bucuresti la Timisoara... mama lui de serviciu ca si cu porumbei era mai rapid, chiar porumbei defecti.
 8. Poate ca sunt multe doar ca armata nu da credite nimanui pt ca le afecteaza ego-ul.
 9. Freaka666

  Analfabet cu scântei ...

  https://www.huffingtonpost.com/2013/09/06/illiteracy-rate_n_3880355.html America nu are 99% grad de alfabetizare )) este cel putin 10% rata de analfabeti, conform wiki in 2013 SUA avea rata de alfabetizare de 86%. Si conform wiki Romania are 98.8% care cred ca este facatura tinand cont de cati analfabeti avem si noi.
 10. Freaka666

  Care cip?

  Un chip RFID la fel ca la interfon sau animale de companie gen pisica, hamster, caine, sarpe, eventual bivol. Sunt coduri unice pe cip gen CNP asa ca nu se pot confunda bivolii cu serpii. Si oricum isteria asta e degeaba pt ca si cardurile bancare sunt cam acelasi lucru pt ca oricum "ei vad" ce ai cumparat si de unde in cazul in care ai iesit din "adapostul umbros". Welcome to the mothership https://www.youtube.com/watch?v=QXx-n6T7tZg
 11. Freaka666

  Egalizatorul din soft-ul de la placa de sunet

  Placa nu are ce sa pateasca. Doar difuzorul din subwoofer are ceva mai mult de muncit dar daca este construit bine nu pateste nimic.
 12. Freaka666

  Egalizatorul din soft-ul de la placa de sunet

  Mai este la speaker configuration o optiune "enable bass management" daca ai sistemul conectat cu un singur jack dezactiveaza optiunea(asta e valabil la sisteme 2.0-2.1), daca ai wooferul conectat pe iesirea sub in placa de sunet o activezi(asta e valabil la sisteme 4.1+ cu intrari separate pt fiecare canal). Dar cum spune thunderer, daca nu duce wooferul degeaba boostui 31hz.
 13. Depinde si de temperatura de lucru, posibil la -20 celsius sa nu mai functioneze cum trebuie, sau chiar deloc. Camerele de exterior au range mai mare pt temperatura de operare. Daca aveti deja camera puteti testa, am avut o problema similara cu routerele(setate ca access point pe afara) un tp-link ieftin merge de rupe pe cand un asus face figuri iarna. Poate depinde si de noroc si ce componente ieftine au fost folosite.
 14. 34Vac rectificat si filtrat ajunge pe la 45-47Vcc mult prea mult pt bormasina aia care este pt 12v, oricum nu este recomandat mai mult de 24v pt acele motoare.
 15. Da, nu duce traful ala bormasina ... majoritatea au motoare 775 care au cam 150W rated power si au curent de scurtcircuit peste 25-30 amperi daca blochezi mandrina... deci nu e recomandat sa te joci cu traful ala pt bormasina. Poti cu o sursa ATX daca tii mortis sa pornesti bormasina aia.
×