Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Mircea Sabau

Membru activ
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Mircea Sabau

 • Rank
  Nou venit

Profile Information

 • Locatie
  Cluj-Napoca

Contact Methods

Recent Profile Visitors

188 profile views

Single Status Update

See all updates by Mircea Sabau

 1. Dl sabau dar cum ati stiut care ii temperatura corecta ? Etalonarea dupa ce ati facut-o?Ati avut un aparat carea citit temperatura sau cum

  1. Mircea Sabau

   Mircea Sabau

   Sa traiti! Imi pare rau ca raspund asa de tarziu,  dar nu am vazut mesajul. Am calibrat statia, cu ajutorul unu multimetru pus pe masurare temperatura si m-am jucat cu potentiometru R1, pana am avut tensiunea pe voltmetrul statie asemanatoare cu temperatura citita de multimetru. 

    

   De exemplu: Letconul se afla la o temperatura de 250 de grade celsiun, reglam tensiunea la statie pentru a afisa 2,50V, care corespunde cu temperatura mentionata anterior.

   Cu acest circuit se poate masura temperatura in timp real cu un multimetru, fara ca precizia sa fie distrusa, astfel precizia creste.

   Ps: Termocuplele type k sunt liniare, dar nu in totalitate, astfel calibrarea trebuie facuta la ~300 de grade, asfel sa fie o diferenta de +- 5 grade la (200-400 grade celsius).

    

   Daca doriti sa mai vorbim, imi puteti da cerere pe Fb unde raspund mai repede : https://www.facebook.com/profile.php?id=100009518113123

    

   Inca o data, imi cer scuze pentru intarzaiere. Seara faina!

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.