Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mircea Sabau

Membru activ
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Mircea Sabau

 • Rank
  Nou venit

Profile Information

 • Locatie
  Cluj-Napoca

Contact Methods

Recent Profile Visitors

205 profile views
 1. Revin dupa ceva timp la postul deschis acum un an. Am intampinat si eu aceiasi problema cu incalzirea excesiva a mosfetului de putere. Pentru a remedia problema, am pus in paralel cu railul de 12V un condensator de 2200uf la 16V(asta am avut la indemana). Dupa aceea a mers brici. Din cauza ca alimentarea pe Op-Amp nu este stabila, mosul statea mult in regiunea omica de aici si incalzirea. Statia de lipit cu 358 functioneaza asemanator ca una digitala (cu PID), factorul de umplere se modifica in asa fel incat letconul sa ramana la aceeiasi temperatura, variatia fiind +-3 grade. Multumesc tuturor colegiilor care se implica in dezvoltarea acestui proiect!
 2. Bună ziua, colegi electroniști! Saptamana trecută am gasit aceste video pe YouTube : Poate ii ajuta pe colegi incepaturi să își facă prima stație de lipit termostatată cu ecran ce afișează temperatura citită din vârful termocuplei. Mentionez că am făcut statia și merge foarte bine! Temperatura este ținută constant și circuitul este usor de calibrat. Alimentat la 19.7V, elementele circuitului au rămas reci. Am folosit un letcon: SL10-N. !!! Atentie: Plusul termocuplei se lega pe Gnd, iar minusul termocuplei se leaga pe Rezistenta de 1K(R2). Din Pot-ul (R4) de 10K se regleza temperatura și cu ajutorul pot-ului (R1) de 200K se calibrează temperatura afișată pe ecran, acesta este un voltmetru cu 3 pini, ca cel din poza de mai jos: Acesta este schema:
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines