Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

neagu

Membru activ
 • Content count

  243
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9 Neutral

About neagu

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  BUZAU

Recent Profile Visitors

173 profile views
 1. Seara buna la toata lumea, cu vreo 20 de ani in urma am reparat la cineva un radio ce avea in componenta sa doi tranzistori cu germaniu de tip "butoias" cum le spuneam noi pe acea vreme. Aveam si schema dar cu trecerea anilor am pierduto, rog colegii de stiu cum se numeau tranzistorii sau de are cineva schema unui radio cu acesti tranzistori sa ma ajute. Vreau sa fac montajul si sa-l pun intro carcasa veche de radio. Stiu ca cer imposibilul dar totusi poate se poate. Multumesc.
 2. neagu

  invertor sinus pur

  Dupa o perioada ce a fost abandonat acest proiect azi am inceput iar sa lucrez la el. Am gasit o sursa de 850w defecta( partea electronica) si am luat traful, lam montat si tensiunea de la borne este de 150v. Cred ca nu voi obtine nimic din ce vreau eu si mai cred ca tranzistorii finali nu sunt atacati suficient pentru a obtine ce vreau eu. Voi incerca sa modific schema prin introducerea unor tranzistori inaintea celor finali poate asa voi obtine o tensiune mai mare.
 3. neagu

  TV SAMSUNG cu display spart

  Vand Tv Samsung cu display spart. Placa de baza functionala. Pret: 150 lei https://imgur.com/a/ze7wxUu https://imgur.com/a/QPG52kY https://imgur.com/a/ql96Bjs
 4. neagu

  reglaj turatie pompa

  Multumesc de sfaturi, gata sa luat decizie; se cumpara una bucata pompa recirculare de centrala. Macar asta sa fie investitia facuta in sistemul de incalzire solar ce este facut de mine din materiale recuperate din gospodarie.
 5. neagu

  reglaj turatie pompa

  Domnul ADR!@N a intuit bine ce vreau sa fac, vreau sa folosesc pompa pentru recircularea apei calde din panou solar catre boilerul ce-l am in casa. 1; Presiunea este mare 2; debit mare, vream sa nu mai cumpar o pompa de recirculare si sa o pun la treaba pe cea care o am. Vreau sa incerc adaptarea unei pompe de evacuare de la o masina de spalat, dar mai ramane de vazut. Orice ideie si sfat e binevenit.
 6. neagu

  reglaj turatie pompa

  Asa am gandit si eu dar am vrut si o parere de la dvs. multumesc.
 7. Am aceasta pompa si vreau sa pun un variator de tensiune pentru bec de 800w, pot obtine variatia turatiei la aceasta pompa? Pompa este de 380w. Stiu ca pentru a obtine variatii de turatie este nevoie de convertizor, dar totusi vreau o parere. Multumesc.
 8. neagu

  Intrebare....

  Oare publicatia de mai sus este si in format pdf? Eu am o varsta mai inaintata nitelus si totusi as mai citi aceste reviste chiar daca timpul lea trecut. Si de migalit as mai avea pofta chiar daca tehnologia de acum a luato inaine, asta ma face sa-mi aduc aminte de primele montaje de radio facute la lumina lampii cu petrol... of ce vremuri
 9. neagu

  Intrebare....

  http://www.introni.it/riviste.html Prin cautari pe google uiati ce am gasit, nu stiam ca punand o " intrebare" voi da nastere unor amintiri placute. Multumesc tuturor de conversatie.
 10. neagu

  Intrebare....

  Pacat ca nu mai se publica asa ceva,tin minte ca ne holbam in fiecare luna la chioscuri sa vedem daca a aparut revista, si cand o luam o citeam de la cap la coada de vreo doua trei ori
 11. neagu

  Intrebare....

  Salutare la toata lumea, pun o intrebare, stie cineva de se mai publica o revista asemanatoare revistei TEHNIUM, care sa contine subiecte pe diverse teme asa cum era in revista mentionata?
 12. neagu

  TV HYUNDAI HRH-21A7

  Am inlocuit azi toti condensatori din secundarul sursei, am pus un receptor ir nou, undeva sa mai imbunatatit treaba , cam de la doi metri face servici, asta este nu stiu unde sa mai umblu. Multumesc de ajutor. Voi merge sa verific si telecomenzile.
 13. neagu

  TV HYUNDAI HRH-21A7

  Domnule Florin, tensiunea pe senzorul ir este de 3,3v si pe cablaj este trecuta tot 3,3v, voi trece la schimbarea conzilor de pe bare de 3,3v voi revenii cu informatii noi.
 14. neagu

  TV HYUNDAI HRH-21A7

  Multumesc mult misuraelectronic de ajutor,dar stiind ca a mers cu telecomanda mai sus mentionata am luat alta la fel, am probat-o cu camera telefonului sa vad de este funcionala, daca cu cea de dinainte mergea bine de la citiva metri si sa defectat de ce nu merge cu cea noua care este la fel?.... nu pot spune ca sunt dotat in aparatura de masura si control sa pot vedea mai mult, poate ma ajutati cu un sfat cum sa incercnoua telecomanda.
 15. neagu

  TV HYUNDAI HRH-21A7

  Telecomanda originala a fost inlocuita de cativa ani cu R-48A01, aceasta telecomanda a functionat bine pana in urma cu doua zile, azi am luat alta cu aceiasi serie.
×