Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Adrian Biruescu

Membru activ
 • Content Count

  65
 • Joined

 • Last visited

About Adrian Biruescu

 • Rank
  Nou venit
 • Birthday 08/20/1984

Contact Methods

 • Website URL
  www.itcarad.ro

Recent Profile Visitors

702 profile views
 1. Sunt interesat si eu de acest proiect si as dori sa va fac o vizita cand se poate, sa il si aud si eventual sa imi dati mai multe detalii...singurul amp pt casti (cu tuburi) acceptabil a fost un OTL cu 6N13S.
 2. Banuiesc ca piesele din a doua poza sunt defecte si mai mult ca sigur au fost recuperate din cine stie ce placi; se practica asta pe niste grupuri de "profil", am vazut si eu...horror, ce mai.
 3. Am inteles...nu stiu cum sta la capitolul THD, IMD dar as vrea sa-l masor la domnul Popa Marius cand poate dansul. Cu ocazia asta poate mai gasesc ceva de reglat sau de optimizat, depinde de rezultatele obtinute.
 4. Da, in practica si din masuratori, am obtinut undeva la 13W inainte ca sinusoida sa prezinte deformari. Ma gandeam sa nu fie si Raa-ul trafurilor de iesire (Toroidy la 8K) fata de cel folosit in schema, 7K. Tensiunea anodica, in cazul meu, e de 360V, masurata in sarcina.
 5. O sa fac modificarea de mai sus, amplificatorul e construit de ceva timp, sa vad ce rezistoare am prin casa, de 820K am sigur.
 6. Aceeasi schema de defazor am realizat-o si eu ieri, sper sa am timp sa finalizez amplificatorul in cel mai scurt timp si sa fac si eu niste masuratori.
 7. Buna, vad la profil ca sunteti din Arad; va invit, dupa ce trece starea asta de urgenta, la o auditie a amplificatorului PP prezentat aici pe forum si nu numai acela; intre timp am mai facut tot un PP cu EL84 (schema prezentata de @DANO in acest topic). Daca la cel cu EL34 am folosit trafuri Hammond, la cel cu EL84 am vrut sa vad cum se prezinta toroidalele poloneze de la Toroidy si nu am ramas dezamagit, din contra, mi se pare o investitie foarte buna in raport calitate/pret.
 8. Nu am abordat schema cu pricina pentru ca scoate 10W, pur si simplu vreau sa realizez un amplificator cu tuburi miniatura, atata tot...schema similara, de la rusi, e atasata in pagina 6 din acest topic. Mai bine asteptati sa finalizez montajul, ca mai am de procurat doar trafurile de iesire si sigur ca voi reveni cu oscilograme.
 9. Am gasit recent topicul asta si cum lucrez la un amplificator cu tuburi miniatura, atasez si eu pozele cu schema si placile realizate...este un Push-Pull de 10W cu 6P30B-R si 6N17B; mai am de comandat trafurile de iesire (cel de alimentare e in curs de realizare la Romtoroid) si ulterior urmeaza montajul si testele aferente. Revin cu feedback in acest topic.
 10. Daca si in topicul asta se ajunge sa discutam de GU50 e grav A deviat cam mult topicul sau mi se pare mie? Fata de ce doreste initiatorul topicului, cateva din cele prezentate sunt asa, sa fie...Nu e mai bine sa vedem de o schema moderna cu un defazor capabil si tuburi pe care le putem cumpara si azi (NOS sau productie noua), fiind destinate audio?
 11. Eu merg pe varianta cu 2 finale 6550, nu am nevoie de putere asa mare; costul pentru varianta cu 4 finale pe canal nu se justifica, in cazul meu.
 12. Aveti dreptate, m-am uitat mai atent si sunt tuburi 6P36S...e interesant de construit si varianta originala, cu tuburi 6P45S, din cate stiu sunt mai ieftine decat EL34; stiu ca au fost cativa colegi care au realizat varianta cu 6P3C-E dar nu a facut nimeni varianta originala, asa cum e pe website.
 13. Adevarul e ca in acest proiect, poate facut din graba, nu a stiut stanga ce face dreapta, de aceea nu corespund nici numerotarile de pe schema cu cele de pe pcb. Stiu ca Daniel avea o varianta foarte buna de pcb insa nu a mai prezentat-o, varianta cu finalele pe pcb. Imi cer scuze colegilor pe care i-am pus in dificultate, dar voi atasa in curand fisierul pdf in care se poate vedea layout-ul placii de amplificare, a sursei si valorile, inclusiv schema cu valorile componentelor. Nu am nici o legatura cu proiectarea lor dar faptul ca am facut vreo 30 de seturi dupa fisierele gerber primite de la
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines