Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Adrian Biruescu

Membru activ
 • Content Count

  58
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

35 core_reputation_level_4

About Adrian Biruescu

core_pfieldgroups_1

 • core_pfield_3
  www.itcarad.ro
 • core_pfield_8
  addybiru
 • core_pfield_10
  addybiru

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Arad

Recent Profile Visitors

404 profile views
 1. Nu am abordat schema cu pricina pentru ca scoate 10W, pur si simplu vreau sa realizez un amplificator cu tuburi miniatura, atata tot...schema similara, de la rusi, e atasata in pagina 6 din acest topic. Mai bine asteptati sa finalizez montajul, ca mai am de procurat doar trafurile de iesire si sigur ca voi reveni cu oscilograme.
 2. Am gasit recent topicul asta si cum lucrez la un amplificator cu tuburi miniatura, atasez si eu pozele cu schema si placile realizate...este un Push-Pull de 10W cu 6P30B-R si 6N17B; mai am de comandat trafurile de iesire (cel de alimentare e in curs de realizare la Romtoroid) si ulterior urmeaza montajul si testele aferente. Revin cu feedback in acest topic.
 3. Daca si in topicul asta se ajunge sa discutam de GU50 e grav A deviat cam mult topicul sau mi se pare mie? Fata de ce doreste initiatorul topicului, cateva din cele prezentate sunt asa, sa fie...Nu e mai bine sa vedem de o schema moderna cu un defazor capabil si tuburi pe care le putem cumpara si azi (NOS sau productie noua), fiind destinate audio?
 4. Eu merg pe varianta cu 2 finale 6550, nu am nevoie de putere asa mare; costul pentru varianta cu 4 finale pe canal nu se justifica, in cazul meu.
 5. Aveti dreptate, m-am uitat mai atent si sunt tuburi 6P36S...e interesant de construit si varianta originala, cu tuburi 6P45S, din cate stiu sunt mai ieftine decat EL34; stiu ca au fost cativa colegi care au realizat varianta cu 6P3C-E dar nu a facut nimeni varianta originala, asa cum e pe website.
 6. Adevarul e ca in acest proiect, poate facut din graba, nu a stiut stanga ce face dreapta, de aceea nu corespund nici numerotarile de pe schema cu cele de pe pcb. Stiu ca Daniel avea o varianta foarte buna de pcb insa nu a mai prezentat-o, varianta cu finalele pe pcb. Imi cer scuze colegilor pe care i-am pus in dificultate, dar voi atasa in curand fisierul pdf in care se poate vedea layout-ul placii de amplificare, a sursei si valorile, inclusiv schema cu valorile componentelor. Nu am nici o legatura cu proiectarea lor dar faptul ca am facut vreo 30 de seturi dupa fisierele gerber primite de la Alex MM inseamna ca tre sa ofer si documentatia necesara, macar atat, nu?
 7. Patesc si eu asta din cand in cand, mai ales pe cablajele facute de mine, stiu cum e
 8. De acord cu asta dar schema din topic e putin cam complexa pt un astfel de montaj, nu? Sau poate e nevoie de experienta si imaginatie dar chiar si asa, nu e usor de facut, pe barete e altceva...de pcb sa nu mai zic, poate gresesc.
 9. Am inteles avantaje si dezavantaje dar am vazut ca, cel putin pe partea de surse, ai ramas pe varianta cu PCB; cum ai proceda cu ampliful de fata vs kiturile VD2018? Crezi ca e mai bine sa fie realizate pe PCB dar pe un singur canal sau doar o placa, mare cat China si la care e cam greu sa faci modificari? Intreb pentru ca vreau sa refac proiectul asta, avand schema si modificarile si conteaza si parerea unui specialist, stiu ca am inceput cu stangul, proiectul nu era documentat deloc...am mai lucrat intre timp asa ca il voi prezenta si aici.
 10. Inteleg si va dau dreptate dar nu in totalitate, ati vazut ca abordarile din ziua de azi difera fata de cele de acum 60 de ani, la fel si componentele si materialele din care sunt facute placile, FR4 rezistand la temperaturi destul de mari, la fel si aliajele de lipit...daca au fost multe exemple, chiar de la firme renumite, nu vad unde e problema, chiar si in timp; se poate face si cu finale pe sasiu, agreez si aceasta metoda dar sa vedem ce zic si altii care au reparat sau construit destule amplifuri, sa avem un feedback.
 11. Lasand la o parte varianta cu EL34, cineva de pe forum a construit schema originala, cu 6P45S http://kaizerpowerelectronics.dk/audio/100w-6p45s-monoblock-tube-amplifier/ , mai jos in comentarii dar cred ca e si un topic aici...sunt curios cum au decurs masuratorile, testele si montajul final. Ce spuneti de realizarea cablajului asa cum a fost facut in acest caz, cu finalele pe placa? Si placile realizate separat, nu ambele canale pe aceeasi placa...
 12. Am inteles, m-am mai documentat intre timp, acel semireglabil se gaseste si prin scheme realizate de firme din domeniu asadar e o modificare ce merita facuta, pentru un THD mai mic. Mersi de sugestii, au dat rezultate.
 13. Desi am promis ca nu mai intervin in discutii, acel amplificator nu a fost realizat de mine, Dany LDC l-a construit folosind initial toroidale TTG-EL34PP, apoi, dupa ce am trecut eu pe Hammond, la scurt timp, si-a cumparat si el acelasi model. Diferenta e ca traful meu de alimentare debiteaza in sarcina 500V, al lui doar 460V sau cat e. Tuburile Tesla ECC82 inca le mai am, urmeaza sa le folosesc in amplificator ca am pus si finale NOS tot de la Tesla. Intre timp, am mai facut niste modificari, am marit valoarea condensatoarelor din grilele finalelor si urmeaza sa echilibrez si nivelul la iesirea triodelor, e o modificare ce nu imi ia mai mult de 30 de minute, singura masuratoare pe care nu am facut-o ca nu am scula cu pricina, e cea a distorsiunilor dar ma bucur ca ai reusit sa il testezi si ca e un amplificator OK. Daca mai sunt nelamuriri, incerc sa raspund atata timp cat nu sunt polemici
 14. Buna ziua, sunati-ma la tel 0755645362

 15. Il rog pe domnul Popa Marius, in masura timpului disponibil, daca poate sa ma primeasca si pe mine la niste masuratori, am aceeasi varianta de schema ca cea a lui Daniel. Deocamdata ampliful e in Arad si nu il folosesc, ascult la unul din PP-uri. Trafurile de iesire au fost realizate de domnul Lazaroiu, traful de alimentare e de la Indel; as vrea sa stiu cum sta la capitolul distorsiuni, multumesc anticipat.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.