Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Director

Membru activ
 • Content Count

  2,529
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

256 Excellent

1 Follower

About Director

 • Rank
  Daca tot ma domniti, macar sa sune frumos.

Profile Information

 • Locatie
  Craiova

Recent Profile Visitors

2,430 profile views
 1. Motoare cu spira in scurt se gasesc la clocitoarele de oua. S-ar putea sa fie asemanatoare si ca gabarit.
 2. Director

  Identificare utilaj

  Transformator de cc sau transformator de impuls. E un traf ca oricare altul si care poate suporta in primar o tensiune continua. La iesire da un impuls la conectare si la deconectare.
 3. Testul ABBA. Iei senzor bun din instalatie buna si pui in locul unde e buba si pe cel considerat perturbat il pui in locul bun. Observi daca s-a mutat problema si apoi revii la initial, observi daca s-a mutat problema (daca s-a stricat si ala, daca nu s-a intamplat nimic, daca mai merge unde era, etc). Mai tragi o concluzie peste ceea ce ai adunat.
 4. O desfaceti peste o luna... Despre servomotor, m-am referit ca am gasit ca e echipata cu servomotor, nu ca am gasit servomotor sa cumparati, dar este si asa. Cu second hand trebuie sa va asumati un risc. Reparatorii astia de centrale cam au ei piese intotdeauna din recuperari. Poate dati de vreunul dotat.
 5. Servomotor am gasit pe net. Cu rabdare se poate incerca o mentenanta la partea de apa. Eu as incerca inainte sa o schimb. Mai mult decat sa o stric de tot n-as avea ce sa ii fac. Poate e un oring, un filet sau vreo impuritate acolo unde nu trebuie.
 6. Director

  Stie cineva ce e asta ?

  Da. La senzori antiefractie ma refeream eu.
 7. Poxilina se poate pune pe unde picura? Poate din dezmembrari sa gasiti mai ieftin, cu riscul asumat. Cautati pe site-urile de vanzari.
 8. Director

  Camera IP wireless - realizare conexiune PC

  Instalezi teamview pe laptop si il lasi conectat la camera. Te conectezi cu alt pc sau laptop (nu stiu daca merge si prin telefon) tot cu teamview la laptopul de acasa si ii vezi ecranul. Teamview se poate sera sa ramana conectat in permanenta la anumite dispozitive fara sa iti mai ceara id si parola.
 9. Director

  Stie cineva ce e asta ?

  Am desfacut senzori cu microunde. Nu imi amintesc sa fi vazut asa ceva in ei. Tind sa cred ca emite si receptioneaza dintr-un reflector ceva, daca intrerupi, stie. O fi vreun fel de bariera. Poate ceva piezoelectric. Alte poze din mai multe unghiuri poate ajuta mai mult.
 10. Director

  Plita + cuptor electric + prize

  Cuptor si plita si fier de calcat ai nu a sarit siguranta? N-am citit in urma dar mi se pare cam mult, fie si de proba. Nu stiu ce sigurante ai, dar as fi atent sa nu fie prea mare. As prefera sa sara decat sa nu sara. Poate recalculezi pt un downgrade.
 11. Director

  Scheme Alimentatoare

  5.5V, 0.5A. Caderea pe regulator, curentul prin sarcina. Asta e aplicatia. https://youtu.be/vDueF7eTt1c
 12. Director

  Scheme Alimentatoare

  Stiu. Am nevoie de 0.x - 1, maximum 2 A si voi atasa si un ventilator si un voltmetru pe intrare.
 13. Director

  Scheme Alimentatoare

  Nu zice hop pana nu sari gardul... Sunt o gramada de variabile cand o faci ca mine. Daca faci PCB-ul furnizat, mai poti gresi la orientarea diodelor, condensatoarelor si a pieselor cu 3 terminale daca esti novice.
 14. Director

  Scheme Alimentatoare

  Un feedback si de la mine. Realizata schema din postul 1, merge. Poze aici.
 15. Director

  Despre varful ciocanului de lipit

  In cazul asta e bine sa tragi acel fludor care sigur e in exces si nu se prinde cum trebuie de componente si pui altul nou, facut cum trebuie. Are ce ii trebuie in el si daca zona ramane curata, va adera perfect.
×