Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

darius_bv

Membru activ
 • Content Count

  68
 • Joined

 • Last visited

About darius_bv

 • Rank
  inginer

Recent Profile Visitors

253 profile views
 1. Nu am citit cu atentie toate discutiile din acest topic, dar din start ideea comutarii utilizand relee este gresita si nu duce decat la timp pierdut si sigurante arse... Solutia temei topicului este in link-ul de mai jos si nu este simplu de implementat in regim DIY, pentru ca presupune sincronizarea invertorului cu reteaua si functionarea acestora in paralel, pe principiul rezistenei interne minime a surselor. Pe scurt, daca legati in paralel doua baterii, sa zicem AA si AAA, curentul pe sarcina va fi generat in principal de bateria cu capacitate mai mare. Cu un an in urma mi-am achizit
 2. Salut! Aceeasi problema am avut-o si eu. Chiar daca am indepartat ECC85 de condensatoarele din apropierea soclului (i-am facut un soclu supra-inaltat care scotea tubul inafara ecranului de aluminiu al blocului UUS) n-am obtinut nicio imbunatatire. Si eu am crezut ca deriva termica a condensatoarelor fixe este cauza instabilitatii in frecventa. Nici dupa inlocuirea condensatoarelor cu altele de calitate nu am castigat nimic. Tind sa cred ca tubul in sine este cauza, poate uzura lui cauzeaza un flux neuniform de electroni. As merge pe varianta colegului +_Florin_+.
 3. Salut! Aceeasi problema am avut-o si eu. Chiar daca am indepartat ECC85 de condensatoarele din apropierea soclului (i-am facut un soclu supra-inaltat care scotea tubul inafara ecranului de aluminiu al blocului UUS) n-am obtinut nicio imbunatatire. Si eu am crezut ca deriva termica a condensatoarelor fixe este cauza instabilitatii in frecventa. Nici dupa inlocuirea condensatoarelor cu altele de calitate nu am castigat nimic. Tind sa cred ca tubul in sine este cauza, poate uzura lui cauzeaza un flux neuniform de electroni. As merge pe varianta colegului +_Florin_+.
 4. Tuburile generatoare de înaltă frecvență si putere mare obligatoriu se „rodeaza“: magnetroane, clistroane, tiratroane... Numai bine!
 5. Ma bucur ca mai postezi din cand in cand, Zal. Mereu vii cu "specialitati", precum schema originala postata mai sus, la care este foarte interesanta abordarea etajului de intrare: repetor catodic, cascoda respectiv amplificator inversor cu reactiile aferente. Oare de ce in practica au renuntat la conexiunile catozilor celui de-al doilea tub fata de schema originala? Daca s-ar vedea mai bine valorile pieselor, as studia-o mai in amanunt. Sa nu stergi topicul. Numai bine!
 6. Va salut! Foarte pe scurt... daca intereseaza pe cineva, voi deschide un topic nou pe acest subiect. Dupa reconditionarea completa a carcasei si inlocuirea componentelor uzate, am lucrat un timp doar la recalcularea si modificarea intregului bloc de UUS pentru a obtine o banda cat mai extinsa si cu auditie stabila. Din pacate, dupa toata munca n-am obtinut o banda mai larga de 11-12Mhz si pentru ca-mi doream un radiou pentru auditie zilnica, am trecut la modificari radicale. Imi cer scuze de la colegii restauratori; am mare respect pentru istorie, dar eu mi-am dorit un radio cu lampi performa
 7. Va pot da un ECL86 (nu este nou, dar pot sa-l masor pe uTracer), difuzor si alte piese, dacă mai aveti nevoie. Mi-am facut un Darclee modificat substatantial, pentru auditie zilnica. Mult spor!
 8. Asa este, scuzele mele. Nu m-am uitat pe schema, dar fiind cu autotransformator e clar ca nu se pune problema impamantarii sasiului. Toate cele bune!
 9. O legatura suplimentara a sasiului la impamantare va mai reduce din brum, chiar semnificativ (daca e buna impamantarea).
 10. Va salut! Din prima fotografie observ ca nu ati schimbat condensatorul de filtraj, ci ati lipit condensatoarele noi peste cel vechi. V-as sugera sa deconectati macar terminalul „+“ al acestuia. Numai bine!
 11. Ati muncit mult la proiectarea schemei si-ati ales varianta de top, as putea spune. De aceea, mi-as permite sa va sugerez o modificare pentru configuratia etajului de intrare; e pacat de cei doi condensatori inutili de pe calea de semnal. Simularea este dupa un EF86 NOS mod trioda/uTracer. Amplificare ~30, Iesire 6Vvv. Mult spor va doresc!
 12. @mojnost Ma intereseaza pe mine, v-am trimis mp. Scuze initiatorului @suat. Toate bune!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines