Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

darius_bv

Membru activ
 • Posts

  139
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

347 profile views

darius_bv's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Reacting Well
 • Week One Done

Recent Badges

 1. Frumoasa realizare! Sincere felicitari!
 2. Am primit pachetul. Va multumesc foarte mult pentru seriozitate! Toate cele bune!
 3. Am primit pachetul, pentru care va multumesc foarte mult. Deasemenea, va multumesc si pentru bonus! Toate cele bune!
 4. Va dau dreptate, e simplu sa dai copy-paste la un proiect de pe net, pentru orice tip de microcontroler. Exista totusi si o parte buna: poate la un moment dat cel care doreste sa realizeze ceva rapid, fara a avea cunostinte de programare, sa devina curios. Azi modifica ceva... vede ca-i place, maine modifica altceva si-apoi ia documentatia si studiaza. Si in acest fel un om din tagma celor absenti din propria viata, care merg cu telefonul in mana si castile pe urechi si iau totul de-a gata, este salvat; poate sa fie creativ si sa-si castige singur painea. Este importanta scanteia aceea care, la un moment dat a aparut in viata fiecarui pasionat!
 5. Nu cred ca-s de vina chinezii, mai degraba BC-urile romanesti aveau inversati pinii E-C. Eu nu-i montez pana cand nu masor hfe, in acest fel sunt sigur de configuratia pinilor. Patania dumneavoastra este extrem de utila celor care mai invata si lucreaza, nu ati pierdut timpul degeaba. Spor in toate!
 6. Cred ca programarea in limbaj de asamblare ar trebui sa fie punctul de plecare in studierea microcontrolerelor, pentru ca in acest fel intelegi cel mai bine arhitectura si functionarea lor. In legatura cu utilizarea functiilor matematice, da este o mare provocare. Stiu ca am studiat aritmetica binara saptamani bune inainte sa ma apuc de soft. Va doresc numai bine!
 7. Ma bucur ca mai sunt oameni care au invatat si sunt dispusi sa ajute, ca dumneavoastra. Eu lucrez numai in limbaj de asamblare, pentru ca imi ofera controlul totoal asupra dispozitivului: alocarea memoriei, controlul perifericelor, flag-urilor, etc. Am lucrat si in C, dar din curiozitate am dezasamblat niste rutine compilate in C si mi-am pus maninile in cap: la varianta "lite (free)" a softului testat la fiecare instructiune utila mai executa cel putin doua instructiuni de transfer, deplasare, testare, etc, absolut in plus, care ocupau memoria si scadeau viteza. La un uC cu optiuni "nelimitate" nu e o problema memoria, dar viteza da. La un 16F676 cu 1K flash si 64 octeti RAM, e o mare problema. Varianta "full" costa cateva sute de dolari, probabil ca functiona corect, dar tot n-as baga mana in foc. Atasez un exemplu de utilizare a memoriei aproape 100% pentru un termostat programabil de mare precizie facut cu PIC16F676 cu multi ani in urma. Pe langa afisarea multiplexata calculeaza o functie de transfer pentru adaptarea optima a senzorului utilizand rutine pe 16biti. Am utilizat cam tot ce se putea din acel cip, apeland inclusiv la realocarea memoriei, atunci cand ramaneam in pana. A fost o ambitie, dar de peste 10 ani functioneaza perfect, nu s-a blocat niciodata.
 8. Eu am gasit soclul din fotograrii la TME, daca va este de folos informatia.
 9. Salutare! N-am urmarit cu atentie toate discutiile, dar am observat in ultima schema postata ceva de care ar trebui sa tineti cont, pentru acuratetea masuratorilor. Intrarea in ADC are niste specificatii referitoare la impedanta sursei analogice. De exemplu, la PIC-uri este de maxim 10Kohm. Pentru un timp de achizitie cat mai mic si masuratori corecte, trebuie sa micsorati rezistenta de 10K. Spor!
 10. Sau cum spune un prieten fizician, inginer de sunet de o viata... una calculezi, alta masori și cu totul altceva asculți. Dincolo de simulări, incinta în sine modifica comportamentul electric al difuzorului. Poate ca ar trebui sa porniți de aici înainte de a ajunge la calculul filtrelor.
 11. Salut, Eu am gasit Wharfedale E30 cu 450 lei. Ar trebui restaurate candva, au furnirul afectat de vreme, dar suna frumos. Au SPL 94dB si se preteaza la amplificatoarele cu lampi. Nu coboara in frecventa foarte mult, dar au un bass corect. Spor!
 12. Va sfatuiesc sa va uitati pe www.electronicservice.ro si sa sunati la 0757639735, sigur va veti rezolva problema. Eu de acolo am cumparat doze si ace, chiar modele vechi. Este un domn foarte serios. Poate va trebui sa asteptati putin pana le procura, dar aveti incredere ca luati ceea ce vi se potriveste. Numai bine!
 13. Au ajuns lămpile. Ca de obicei, totul este în regulă. Îl recomand cu încredere pe George! Mulțumesc!
 14. Multumesc pentru explicatii. De multe ori ma intrebam cum obtineau graficele SPL (ca in "biblia" lui Dickason) in perioada cand nu existau placi de sunet si softuri specializate.
 15. Da... te cred... am lucrat intr-un amplificator "Victor" cu astfel de conectica. Ce aparat complex! Dispozitivele cilindrice sunt calibratoare pentru microfoane?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines