Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Adrian Pruna

Membru activ
 • Content Count

  264
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

61 core_reputation_level_4

About Adrian Pruna

 • Rank
  P'aci cu feru'

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Arad

Recent Profile Visitors

356 profile views
 1. Fain. Suficient; sigur te descurci cu ele la majoritatea lucrarilor.
 2. Ai gasit flansa ? Am eu una originala.
 3. Pregatit de saptamana ce urmeaza
 4. Pai ia de aici si ceva uscat, ba chiar de-a latul
 5. Aparatul mentionat e in posesia mea de vreo doi ani, timp in care am tras de el intruna. Nu am reusit niciodata sa il bag in protectie, arc stabil, aprindere excelenta, folosit doar cu bazici. A obosit din senin, gata, nu mai vrea. Am intrebat la reprezentanta, bineinteles, alta placa, 550 euro. Practic s-a amortizat demult, si oricum mai am 5 Fronius-uri, dar daca l-ar putea repara un electronist bun, de ce nu ? L-am desfacut pt niste poze si nu s-ar vedea afumat nimica la prima vedere. Se ofera careva sa il repare ? Il trimit.
 6. Am desfacut-o doar ca sa o suflu de praf, deci, cu aceasta cale trantesc si niste poze. Just FYI
 7. Totodata atentie la rotile de schimb. SN 320 nu face niciun fel de filet in inch cu rotile de filetare metric. Cel mai apropiat filet metric pt 2"-11 tpi este 2.25 pt ca 11 tpi are 2.309 pasul in mm.
 8. Cum as face eu ca producator !? Da, exact cum spui tu, si cum de altfel se si face la scara larga. Nu am zis ca se fabrica prin indoire la abkant, dar am pomenit de indoire dupa care am povestit situatia cu abkantul si asa se poate interpreta intradevar. Termenul corect, sa zicem, ar fi roluire poate. Practic avem materia prima sub forma de bobina/rola de tabla cu latimea desfasuratei tevii, care trece prin vreo 10....20 de seturi de role presoare de formare prin tragere. Si varianta lui ndc74 cu ferestre de sudura se poate folosi cu succes, doar ca din nou trebuie sa gaseasca teava potrivita sa intre cat de cat la fix. Acuma, probabil ca nici teava originala nu mai e dreapta ba din contra mai e si franjuri dupa o asemenea ruptura.
 9. Acuma no ofense, dar se vede ca nu prea a lucrat nimeni pe aicea in productie, cu atat mai putin cu utilaje agricole. Deci.....acea placa cu gauroi ce se vede a fi polizat are rol de sustinere a tevii patrate, care la randul ei sustine elementii/sectiile semanatorii (fie ei discuri vacuumatice de dozare a semintelor, fie discuri de taiere a solului) prin acel montaj elastic cu 4 batoane de cauciuc. In imagini Florin evidentia faptul ca ansamblul s-ar da peste cap dat fiind faptul ca in sarcina, raza mare a tevii ar permite amortizoarelor sa treca cu usurinta peste ea. Da.....raza. Deci, materialul primit de Florin este teava absolut patrata, cu colturi absolut de 90°, nelaminata (construita din tabla indoita si sudata cap la cap sub strat de flux cu penetrare 100%) cu raza mare, aprox R25. Teava originala probabil avea R5, dar nu-i sigur ca si perete la fel de gros. Cu cat creste grosimea peretelui, creste de asemenea si raza de indoire. Am participat odata la o incercare de indoire cu raza cat de mica un semifabricat din tabla de 15mm calitatea S355 (OL52) la un abkant de 4000 Kn si am ramas socati cum s-a putut rupe fragil prisma de indoire datorita depasirii excesive a limitelor. Scandal mare in fabrica, tras la raspundere inginerul responsabil cu calculele/testele, protectia muncii alea alea, o bubuitura auzita in toata fabrica etc. Deci, nu ii sigur daca se fabrica teava cu perete extragros cu raza asa de mica, trebuie intrebat. Eventual laminata, da, dar la alt pret. La rotund pt prelucrari de ex eu folosesc laminat 100x30mm (gaura de 40mm). Furnizorul ar fi putut sa specifice treaba asta, dar nu stim noi ce a tratat cu Florin. Deci, nu putem sa-l blamam. Florin de bucurie ca a gasit teava cu peretele respectiv si mai ales ca ii trimite o cantitate asa de mica .........ce sa mai, dai bataie ca-mi trebuia ieri. Un client care comanda regulat tevi rectangulare/patrate pt productie, cu siguranta specifica intotdeauna raza. Acuma ca si solutie, sudarea pe asa distanta nu prea ar fi recomandata. Stiu ca e perete destul de gros, dar pt sudura nu e problema sa deformeze chiar si tabla de 30 mm, daramite ce are el acolo la lungimea aia. Mda, cu rabdare (mai ales ca semanatoarea va sta toata iarna) si o tehnica suficient de buna ar fi posibila si sudarea fara deformari, ceva gen un cordon scurt (70 mm) intr-un capat, altul in partea opusa, si tot asa, dar totusi e la ghici. Ca urmare, fara sa ne contrazicem si sa incercam sa fim constructivi pt domnul Florin, eu unul i-as sugera sa comande o alta teava cu raza potrivita, teava primita se pastreaza ca sigur va mai trebui in firma la ceva, totusi nu cred ca sunt costuri enorme in comparatie cu sectia complecta de 3000 de euro.
 10. Adevarat. Si nu numai....eu am vazut si la SN 503 lucrul acesta.
 11. Pai stai asa....tubul ala imputit de fapt ii din Teflon si este dedicat sudarii cu sarma de aluminiu. Pt sudarea cu sarma de otel se va folosi exclusiv liner/bowden metalic. Ce diametru de sarma folosesti ? 0.8 ?
 12. Buna la toti ! Asta ar fi micul meu atelier de 4 x 5m transformat din garaj.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.