Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

emil.gabor

Membru activ
 • Content Count

  239
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

51 Se poate si mai bine

1 Follower

About emil.gabor

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  Arad

Recent Profile Visitors

388 profile views
 1. Am facut alt șurub era o gluma . Deșii puteam sa il dau clientului , Că a spus să îi fac alt șurub, nu a menționat că vrea să fie neaparat drept, pe lângă asta era relativ similar cu cel care l-am primit ca model.
 2. Făceam refeire la raza din imagine de 80mm care am făcut-o involuntar . S-a urcat pe cuțit la filetare...
 3. Un client a venit sa ii fac alt șurub . Si eu m-am străduit sa il fac cat mai similar cu cel existent . Am decis sa fac alt pas pentru ca pe pasul de 4mm aveam tarod si piuliță a mers mai rapid. Ca si Funcționalitate nu încurca . Intrebare : Raza pârtii filetate facute de mine este putin diferită de cea originala , oare este importantă ? Va funcționa si asa ?
 4. Depinde ce universal aveti . Nu contează strungul.
 5. sunt Mai multe variante . Cea mai simpla varianta , daca este un diametru nominal , sa cumpărați oțel calibrat . Se gasesc la H6- H8 Prima data trebuie pus strungul la nivel . Cu o nivela de 0,02mm / m. Dupaceea verificat daca axul principal este in linie cu Batiul . Dupaceea văzut daca păpușa mobila este in linie( sau mai sus sau jos) , Dupaceea văzut ce diametru vreți sa strunjiti( daca ii de fi30 lungime 600mm oricum se deflecta in centru facă lineta de urmarire), ce cuțit folosiți , ce Șpan , ce avans , ce Oțel si Dupaceea vedeți daca uzura strungului va deranjează . Varianta intermediara este sa reglati din păpușa mobila încât sa fie acceptabila conicitatea PS: nici ale mele nu sunt puse la nivel si n-am verificat nimica. Dar reglez dupa caz păpușa mobila
 6. Depinde ce piese faci . Daca ai o bara lunga prin păpușa (si nu este ghidată) sau o piesa excentrică , va fi ca mașina de spălat . Sare in toate direcțiile . Si un utilaj de 3 tone se mișca daca nu este fixat in beton
 7. Puneți o poza , ca sunt curios . Ce Spune-ți dumneavoastră teoretic nu exista .
 8. Este pe olx un domn din București , Negrila , are o grămada de componente de Strunguri . Nu le vinde chiar ieftin dar puteți întreba cat cere pe o flansa , s-ar putea sa aibe
 9. Ca si model/standard , Da este Tip L( long taper) Pasul filetului, lungilie, etc... sunt lafel. Nu stiu care este marimea la sn320, asta trebuie dumneavoastra sa masurati. Daca ii L 00 sau L0 Dar 170 dolari eu spun ca este cam multpentru una de 200. As cauta una pe olx second, si daca nu gasesc de diametrul de 200 sau 250, se poate face o placa intermediara.
 10. Orice scula exista si daca chiar nu exista , sunt firme care produc scule la ce nevoi ai tu. Dar este vorba de costuri ... Au la Rocast Tarod pana la 4". Cel de 2" costa 577lei TVA inclus . daca faci o singura bucata, probabil nu o sa se merite sa il cumperi .
 11. buna sunt pasionat de tehnica am achizitionat o fu 32 daca poate cineva si vrea sa mi explice sistemul de ungere 

  1. emil.gabor

   emil.gabor

   Ce va intereseaza la sistemul de ungere ? 

 12. ii originala cu rulment , sau a fost modificat ulterior ? Fus200 este cu bușcă pe ambii arbori si deckel fp1 dupa care a fost copiata este tot pe bucșă . la cel orizontal , parca in partea din spate are si rulment radial si la capul vertical are rulmenți axial . Dar partea de precizie este bucșă . legat de disputa cu sculele românești... cum zice alex , partea cea mai importantă este cea intre manete si podea . Poti face precizie si pe utilaj mai uzat , Daca te străduiești , si daca ai utilaj nou nu înseamnă ca o sa faci precizie daca esti pe langa . Legat de utilajele românești... Trebe vazut si comparativ cu ce ... Decat sa nu ai nici o freza , categoric sunt cele mai bune cele românești, comparativ cu una germana , parca sunt cam pepsi . lafel si cu dacia 1310 . a fost ea buna . dar rolls royce in anii 50 avea mașina cu servo , geamuri electrice clima , La noi logan din 2007 clima este opțională .
 13. Fus200 este pe bucșă conica si din cauza aceasta as cam vrea sa il vand . Eu folosesc cam 99% freze de carbura si la acelea trebe sa le dai turatie . Nu stiu cat ar rezista bucșă aceea la 1500 de ture . Si ca freze relativ mici , mai am 3 buc fus22 , reckerman si ultima chinezeasca , care inca nu am reușit sa o pun pe pozitie si sa ii dau șpan .
 14. Eu cand am vazut postarea , am răspuns . Eu mai am un pic de pus la punct si dupaceea sa vad cum merge . probabil nu o sa o tin. Imi plac jucăriile mai mari .
 15. La mine roata dințata a fost prinsă un pic "ciudat" poate nu a fost originala . Prin roata dințata era o gaura filetat, nu mai retine daca era un știft filetat crestat pentru șurubelnița sau cu imbus . scoți șurubul si era prin ax un știft , care era fixat de acest șurub din centrul axului . Mai pe scurt , trebuie dat capacul din spate jos . altfel nu iese
×
×
 • Create New...