Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

csu

Membru activ
 • Content Count

  355
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

27 Se poate si mai bine

About csu

 • Rank
  Membru
 • Birthday 02/06/1973

Profile Information

 • Locatie
  Bodoc

Recent Profile Visitors

382 profile views
 1. csu

  ICE E 052 Sintetizator de joasa frecventa

  La intensitate ar trebuii să aibă între -160V ți -8V, dar ideea era ca să măsoare potențiometrul în circuit, iat dacă potențiometrul este în ordine, nu va fi problemă nici cu tensiunea în jurul ei.
 2. csu

  ICE E 052 Sintetizator de joasa frecventa

  Probabil e mai simplu să măsurați rezistențele potențiometrilor fără a pune aparatul sub tensiune. E mai simplu. Dacă intensitatea este dată la maxim, este aproape atât de luninos, decât locatorul de undă. Probabil nu ar fi o prioritate. După ce controlați potențiometri, ați putea măsura tenmsiunile de alimenmtare. schema aparatului: https://elektrotanya.com/radiotechnika_dt6620_oscilloscope_sch.zip/download.html
 3. csu

  ICE E 052 Sintetizator de joasa frecventa

  Seara bună, Potențiometrii de acolo sunt lineari: Focus 2M2 Intensitate 100K Astigm. 100K Rotație undă 100K Cu un multimetru analogic puteți aă vedeți dacă reacționează livear. Dacă potențiometrul de Intensitate, după bruscare funcționează normal, iar când e acționat normal nu funcționează, atunci este o problemă de contact (ori intern în potențiometru, ori la lipituri).
 4. csu

  ICE E 052 Sintetizator de joasa frecventa

  Salutare, ar trebuii să curățați potențiometrii și întreruoătoarele/comutatoarele.
 5. csu

  Schema pentru gard electrificat

  Cum a precizat @frici orice tranzistor de câțiva amperi/400V, BUXXX, condensatoarele de 47nF de min. 400v, iar rezistorii din baza Q1, 0,5-1W. Schema se poate simplifica, în cazul în care se alomentează de la rețea, se poate substituii circuitul invertor, cu un transformator de 9-15V, legat prin siguranța F la Tr2.
 6. csu

  Lampi diverse

  Am primit coletul, ambalat exemplar. Mulțumesc. Cu respect
 7. csu

  Recomandari pt Vanzatori/Cumparatori seriosi

  Confirm cele sus men'ionate.
 8. csu

  Schema pentru gard electrificat

  Le-am făcut azi. Sper să vă fie de folos. Spor la treabă. Villanypasztor .pdf Villanypasztor top.pdf
 9. csu

  Schema pentru gard electrificat

  Bună ziua, nu folosesc cablaj, lucrez pe prefboard.
 10. Salutare, poate fii de ajutor. Cu respect
 11. Ceea ce doresc să montez acum, l-am gândit montat pe acoperiș, orientat sud-sud est, sud-sud vest. Dacă mă va convinge pe perioada toamnă-iarnă, atunci o să trec și consumatorii medii dar pe alt sistem. Leduri la 12V/10W se găsesc la cca. 16 RON, la prețul celor de 220V.
 12. @vfp_marius amrețea separată pentru iluminat, rețeaua de iluminateste scurtă aproximativ 30-35m, de 2,5mm, dar pot să le schimb ușor la nevoie. Pentru începutdoresc să rezolv cu iluminatul, și dacă sistemul e capabil de mai mult, pot să adaug modem, router și tv, și partea frumoasă este că dintre cele enumerate doar televizorul necesită 220V, restul funcționează de pe 12V. În două săptămâni voi achiziționa panourile, controlerul și bateriile.
 13. Salutare. Din cauza deselor pene de curent doresc să folosesc energie solară pentru iluminatul casei. Sunt conștient, că probabil nu se va amortiza niciodată investiția (din punct de vedere financiar). Pe moment consumul maxim cu iluminatul este sub 150Wh, sistemul l-am gândit pentru cca 200Wh pentru început. Nu voi folosii invertor, ledurile vor fii de 12v. configurație: 2 panouri solare a 100-125W/buc cu regulatorul aferent de 10A și o baterie de 75Ah. Bateriile vor fi de mașină, chiar dacă nu țin căt cele dedicate, sunt ieftine (la un sfert de preț), și vor ține minimum 2 ani, față de 5 ani pentru cele dedicate. Pe vreme însorită un panou va fi conectat la încărcare, pe perioadă de toamnă iarnă, timp înnorat cele două panouri vor fi legate în paralel să asigure puterea necesară încărcării. Prodadil voi avea nevoie de un sezor de lumină să cupleze panourile. Care panou este mai eficient cel cu cristale monocristaline sau policristaline. Mulțumesc
 14. csu

  Diverse aparate audio, video si componente

  Am primit pachetul, totul î, regulă. Mulțumesc
×