Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

marin adrian

Membru activ
 • Content Count

  112
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About marin adrian

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  Dambovita

Recent Profile Visitors

252 profile views
 1. Salutare si mersi de raspuns. Am folosit nichelina . Nu este prea comod sa pui sonda in emitoare. La gysmi placa de putere este sub placa de comanda ' dar oricum aveam semnalul acesta inclusiv la iesirile cele 2 de la l6386, si chiar pe cele doua infasurari din secundar traf forta , info soudage si vaux. Daca scoteam feedback curent de la cele 4 rez de 0.1 ohm de la primul igbt aveam totul ok. Problema a fost ca am pus fire in locul conectorului de lagatura intre placa forta si cea de comanda care s a exfoliat cu tot cu cablaj de pe placa de putere . Am schimbat condensatorii dintre HT- si ISense Aveam comdensatori de 10 nf 2 buc si o buc 4n7 conform schemei si i am inlocuit cu 2 buc de 100nf . Si semnalul de comanda igbt si a revenit 'fiind stabil. Aici era problema cred , punand fire ceva mai lumgi decat traseul original cred ca provoca perturbatii pe firul de Isense. Acum este stabil dar intreb daca cineva a mai avut asa problema , si mai sunt si firele care pleaca de la l6386 cele de semnal in grile igbt , pot crea probleme . A mai facut cineva asa modoficari si daca da cum s a manifestat. E dificil sa refac partea de cablaj pt ca este cel de aluminiu lipit pe radiator' s a rupt efectiv in zona cu pinii de legatura si ar mai fii o solutie sa decupez alt cablaj si sa il lipesc pe radiator in zona aceea. Ce sfaturi aveti .
 2. Sa fie din cauza ca am tras fire intre parte putere si cea de comanda. HT-. Ht+, semnal curent , si comenzile igbt pe cele doua parti , mai am termistorul10k. In total vreo 9 fire de 4 cm fiecare.
 3. Imi dati si mie un sfat Cu semnalul din poza de mai jos si cu sarcina de 40 amperi intra in protectie. https://imgur.com/gallery/NoORKzt Am ajuns la concluzia ca semnalul venit de la rezistentele de 0.1 r de la emitorul primulul igbt 'de unde se citeste curentul pentru uc3845 este problema. Adica scotand feedbackul curent de la pin 5 am semnal curat cu umplerea stabilita de RtCt. Am verificat toti condensatorii din traseul de la igbt la uc3845 din schema si sunt ok. Orice sfat e binevenit
 4. Salutare, am un gysmi 161 la care am refacut legaturile intre placi si vreau sa intreb si eu colegii daca a întâlnit cineva asa semnal la iesirea uc3845, http://imgur.com/gallery/NoORKzt Acesta este undeva la jumatea potentiometrului de reglarea amperajului. Precizez ca la minim potentiometrul scade si umplerea iar la maxim potentiometrul am umplerea maxim 50% cum este normal dar oscilează scazand umplerea si crescând deadtimul la cate unul din fronturi. Mai precizez ca intr o pozitie a potentiometrului semnalul este ok. Am si un zumzet al trafului de forta cand oscileaza umplerea. As pune o sarcina mai mare ,eu am folosit un bec de 40w .
 5. Salut, eu sincer am sudat cu bazic si cu inox fonta ,dar fonta care are in compozitie si ceva fier, nu fonta casanta pt ca aceea cred ca nu poate fii sudata. Am observat ca rezista, am sudat de exemplu l O ureche la prindere de la tractor tirant central la un fiat 1380, sudand o flansa de fier si vad ca rezista. Scuze de offtopic
 6. Sincer este o chinezarie, sudura cu bazic eu zic ca este o aventura in tara minunilor. Eu unul am incercat sa sude bazici cu saffro 125, telwin tehnica 164, 144 , tehnology 216, panzer, blueweld sau ceva de genul, inclusiv cu invertor facut de mine dupa schema domnului Titi, ciby dupa forum, la care bineinteles am facut si bobina iesire, dar nimic nu functioneaza cu bazic asa cum trebuie, domnul Bumbu stie ce zic. Eu sincer pana la esab nu am putut sa sudez bazic cursiv, si sudez ceva am o ferma agricola unde mereu se rupe cate ceva. Mai nou nu mai cumpar decat electrozi bazici pt orice sudura, nu mai vreau sa vad supertit mai ales datorita zgurei pe care o lasa in urma.
 7. Intrebare. Daca la uc3845, in pin COMP am 0,7v 0.9v iar la VFB tensiunea oscileaza 2.6v 2.77v ,asta sa fie cauza datorita careia la iesirea uc ului acesta se opreste si porneste in ritmul variatiei tensiunii din pin VFB. Asta se intampla la gysmi161 .
 8. Salutare, Am un gysmi 161 defect al unui prieten. L am desfacut si surpriza. http://imgur.com/gallery/BeDk7lo Cablajul de pe placa de forta exfoliat. Se pare dupa parearea mea , ca partea cu pinii a fost putin tensionata la lipit ,asta in fabrica la asamblare, si datorita vibratiilor de la cooler si alte vibratii nedorite , a exfoliat cablajul . Va cer sfaturi , cum as putea remedia Eu m am gandit sa decupez portiunea aceea si sa lipesc alta facuta de mine si sa o cositoresc de traseele principale. Dar nu stiu cum sa tai o portiune din cablajul de aluminiu fara sa stric ceva. Cine are un sfat e binevenit.
 9. Am avut un traseu corodat la pin 8 soft start, avea 0 v si se bloca sg2525. Oricum in mod normal pin 8 este pus prin condensator . La mine este mai complicat.
 10. Salutare. Ma puteti ajuta sa inteleg semnalul din poza de mai jos. http://imgur.com/gallery/zWJ5peg Schema este aceasta http://imgur.com/gallery/dayS48b Este intre g1 si g2. 20v pe diviziune, 5us, zero la jumatate. Iar la iesirea sg2525 in pin11, am semnal perfect http://imgur.com/gallery/UwJK9U7. Precizez ca in grile semnalul este negativizat cu un pic de varf pe frontul pozitiv. 5v div, 5us, zero jumatatea ecranului. Eu zic ca e ok semnalul in grile dar nu il inteleg pe cel din mosfetul q5.,de ce rampa aceea abrupta.
 11. Domnul Marian acum am inteles cat de cat functionarea sg
 12. Nu am nici eu schema este esab caddy arc 151i, mai jos legatura pin 8 la arc boltage monitoring .sunt doar parti de schema dar lipseste mult http://imgur.com/gallery/SkBYQOJ
 13. A pornit. Am semnal cu 5.5 v in pin 2 .cu 4v in pin 8. La pin 8 a fost problema nu aveam tensiune .cu pin 8 in tensiune zero se blocheaza??? Acum e ca dracu, trebuie sa verific finalii igbt, a crapat ceva acolo.
 14. am in pin 8 4v. ,si tot nu porneste sg ul. Aveam traseu corodat . Voltage control actioneaza in pin8.poza mai jos. http://imgur.com/gallery/SkBYQOJ Mai nasol ca ,mi au crapat ceva igbt, a crapat rezistenta din softstart. L am pornit fata partea de forta, dar nimic, cu toate ca am negativ in pin2 si 4v in pin 8.
 15. Pin 7 1.930v cu multimetrul si cu osciloscop semnal dinte fierastrau.poza mai jos http://imgur.com/gallery/4FsR7W4 Pin 8 0,012v Pin 9 0.003v Pin 10 0v La osciloscop nu apare nimic la cele 3 , Masa osciloscopului la minusul integratului. 2v pe diviziune si 5us.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.