Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

cnc_step

Membru activ
 • Content Count

  710
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

About cnc_step

 • Rank
  Cel nepriceput

Profile Information

 • Locatie
  Alerg prin zona

Contact Methods

 • Yahoo
  cnc_step@yahoo.com

Recent Profile Visitors

227 profile views
 1. Nu conteaza cati limitatori pe pin folosesti. Cu autolimit overide bifat, poti sa te duci si stanga dreapta, ca asa este softul. Ca sa rezolvi problema doar cu un singur sens, trebuie sa activezi si softlimit, de obicei il pui inaintea limitatorului cu 5mm.
 2. Pentru ce mai folosesti bob-ul daca ai UCCNC100? Poti sa dai bob-ul la altcineva, si te cuplezi drirect in UCCNC, ca sa beneficiezi de tot ce trebuie din el.. Apoi, ca sa functioneze limitatorii, trebuie sa-i activezi din mach, ca altfel ii pui degeaba. Bine, dupa ce ai pus plugin-ul de la UCCNC in mach. Cu UCCNC ataci direct driverele de motor, senzorii, etc. Nu-ti trebuie niciun bob. Si este normal sa se aprinda e-stopul, resetul. Te duci in auto limit overide sau pe manual overide in setting la mach, bifezi si apoi poti sa retragi ce axa vrei cand intra in zona de limita. Sunt tutoriale destule pe youtube
 3. La inseriat fazele (bobinele) vei avea nevoie de tensiune mai mare, cea ce la tine nu este cazul ca nu poti sa o ridici, si oricum ai motoarele separate, nu le cuplezi pe acelasi ax. Deci paralel ramane, ca poti sa dai amperaj mai mare, la tensiune mai mare risti sa pocnesti driverul.
 4. Nu am pierdut idea deloc. Axa Z se misca cu maximul de grosime pe layer, care este undeva la o grosime de hartie. Deci este clar ca nu ai ce face cu o curea aici. Aici trebuie sa ai un surub cu un pas foarte mic, ca sa fie cum trebuie. La axele orizontale x-y este altceva, acolo ai rotatii multe, viteze mari, etc. Pe cand la axa Z trebuie sa ai stabilitate mare si viteza mica, ca nu-ti trebuie viteza mare. Iar la backlash, daca ai piulita de alama, aluminiu sau alt neferos iti trebuie arc, daca ai din diferite plastice, mai scapi si fara arc, dar daca ai suruburi cu bile, nu ai treaba cu asa ceva.
 5. Varianta mea este cea mai sigura. Daca mergi cu 2 drivere si motoarele nu au encodere, risti. Dar varianta cu motoarele in paralel este sigura. Daca legi 2 motoare in paralel fara driver, si invarti axul la unul, o sa vezi ca si al doilea se comporta la fel, adica se invarte. Plus iesi si mai ieftin, iar driverul din placa sigur duce pana la 2,5A. Cum motoarele nema 17 au pana in 1,2A, poti sa pui lejer 2 motoare.
 6. Nu ai inteles. Pune motoarele in paralel (firele de la motoare), si apoi le cuplezi la driverul din placa originala. Urci curentul din driver la dublu daca poti din semireglabil daca ai, daca nu il lasi asa, dar vei avea putere mai mica. Dar nu conteaza ca greutatea de ridicare este aceasi.
 7. Fa varianta care ai gandit-o, cu 2 suruburi si 2 motoare. Pune motoarele in paralel pe acelasi driver, urca curentul pe driver, si spor la printat. Restul, povesti!!
 8. Axa z daca nu este pe surub, nu este axa z. Surubul este baza. La axele orizontale merge bine cureaua, dar la cele verticale, uita de curea.
 9. La z nu exista nicio piesa in miscare. Trebuie sa fie inchisa, ca invarte 2 roti dintate.
 10. Poti sa-l cumperi pe ala, si ca sa fie totul ok, iei motorul dupa X sau dupa cap si-l imperechezi cu cel de la Z, iar cel nou il pui pe X sau pe cap.
 11. Poti sa pui orice senzor, totul este sa iei ce trebuie, npn sau pnp. Dar zic sa uiti de chinezarii dintr-astea de 2$. Ia ceva mai de soi (panasonic, thk, etc)
 12. Asta din poza cred ca va fi disponibil, ca cine trebuia sa-l ia, nu a primit fondul pe start-up ca nu a angajat 3 oameni. Si va pierde proiectul sigur, chiar daca il are castigat. Fara 3 angajati noi, nu face nimic.
 13. Cm asa ceva folosesc pe el, adica nu o sa gasesti nicaieri cnc cu axe industriale rexroth, pentru ca doar o axa costa cat bugetul tau. Dar, noroc cu firmele de lichidari Si vei avea un cnc industrial profesional, nu doar de testari.
 14. Ca sa-ti detecteze, lipeste o bucata de scotch de aluminiu (gasesti la mat house) in punctul unde iti face masuratoarea.
×
×
 • Create New...