Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

cnc_step

Membru activ
 • Content Count

  691
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

About cnc_step

 • Rank
  Cel nepriceput

Profile Information

 • Locatie
  Alerg prin zona

Contact Methods

 • Yahoo
  cnc_step@yahoo.com

Recent Profile Visitors

179 profile views
 1. cnc_step

  control ac servo motor

  Ground - Shield - Masa carcasa. Poate sa fie legate impreuna daca ai minusul la masa (daca nu este separata de impamantare). Dar poti sa lasi shield-ul in aer. Masa sa o legi, ca aia conteaza. Trebuie sa ai si hall u-w-v pe encoder. Urmareste cei 3 senzori hall in ce integrat intra, cauta-l pe net, si vezi unde ai iesirile.
 2. cnc_step

  Prelungire ghidaj liniar

  Poti sa prelungesti orice ghidaj liniar. Il tai drept, nu trebuie in unghi. Dar trebuie sa respecti doua etape: 1 - gaurile de la ghidaje in dreptul prelungirii trebuiesc date in aceasi linie cu cele de la primul ghidaj. Si asta o faci dupa ce dai gaurile la primul ghidaj, il muti spre partea negaurita la jumatate si dai primele gauri pentru ghidajul urmator; 2 - linia de prelungire a ghidajului din dreapta, nu trebuie sa fie in acelasi loc cu linia de prelungire a ghidajului din stanga. Si asa vei avea o prelungire perfecta. Si strangerea sinei a doua o faci cu patina pusa jumatate pe prima sina (care este stransa de final), jumatate pe a doua sina.
 3. cnc_step

  control ac servo motor

  Ok. Vad ca ai datele trecute la cablaj. Dupa cate pot sa-mi dau seama, trebuie sa cureti siliconul ala care protejeaza firele la baza contra ruperii, si sa citesti datele scrise pe cablaj. A+, A-; B+, B-; 5v +, 5v-; U; V; W, Ground - shield
 4. cnc_step

  control ac servo motor

  Oricum va trebui sa-i pui drivere noi. Sigur nu are 14 fire encoderul? Fiind de generatie mai veche, s-ar putea sa fie resolvere, sau daca sunt encodere, ai 13 fire cam asa: A +; A-; B+; B-; Z+; Z-; U; V; W; 5v+; 5v-; Case; Shield. In interiorul encoderului ar trebui sa ai un text cu cine la produs, sau ce cod are. Dar daca ai posibilitata, ai putea sa inlocuiesti encoderele cu unele de generatie noua. Ca drivere servo in varianta asta (daca encoderele au semnalele de mai sus) iti recomand Logosol 182D. Cu alte drivere, s-ar putea sa ai probleme sa nu se pupe encoderul cu driver-ul, si vei fi nevoit sa schimbi si motoarele.
 5. cnc_step

  Cine construieste routere CNC ?

  6000E inseamna undeva pe la 26800ron. Nu este departe de suma ta. Dar structura asta nu este pentru tine. Oricum iesi mai ieftin daca nu iei masa de aluminiu si pui o placa mdf. Dar tot nu prea ai ce face cu el, pentru ca nu este pregatit pentru lemn. Tie iti trebuie ceva cu axe inchise cat mai bine pentru a nu avea probleme cu rumegusul. La span-ul de aluminiu nu prea ai treaba, dar la rumegusul prins pe unsoarea surubului sau a rulmentului, ai o mare problema. Asa ca ai o varianta de constructie cu o axa X si Z bune, pe structura de aluminiu puternica (nu jucaria asta de structura), masa de mdf (sau pom pentru vacuum +2500ron la final), cu o electronica cu bucla inchisa si un controller UCCNC-ETH, fara motor de frezare si convertizor la un pret de 5-6000E. Bine poti sa scoti si tot cnc-ul la banii astia (si cu motor de frezare si invertor), dar cu mai multa asteptare pentru tun la piese. Cam despre ce este in poza vorbim la X-Z. Iar la lemn poti sa mergi si pe axe pe curea lata de 30-50mm
 6. cnc_step

  Cine construieste routere CNC ?

  Ca sa lucrezi esente tari, cat si mdf si pal, ai nevoie de un motor de frezare de cel putin 3kw/18-24000rpm. Uita de motoarele care au rulmenti de diametru mic pe bot. Toate motoarele de pe routere-le pentru lemn cam pleaca de la er25 in sus, sau de la HSK65 in sus pentru ATC. Precizia care o ceri tu este ceva de vis, pentru ca tu daca tai lemnul la precizia asta, sigur la masuratoare iese altceva. La routere-le de lemn nu prea iti trebuie structura extra solida, ca nu ai nevoie. Poti sa faci unul pe profile de aluminiu (dar iese scump), sau unul pe tuburi de fier (iese ieftin), dar mult de munca (sudura, aliniere, vopsire, etc) si vei iesi la pret mai mare ca pe aluminiu din cauza muncii de chinez. Oricum, un buget pentru ceva bun (patine cu sine de top, suruburi cu bile pentru ca structura este mica si nu are rost sa te bagi la cremaliere care oricum au o anumita precizie, un motor de frezare special pentru lemn (Giordano Colombo, Elte, convertizor de frecventa Delta - Emerson, etc), motoare cu bucla inchisa, axa X si axa Z neaparat inchise contra rumegusului), trebuie sa ajungi pe la 10000E. Dar ca sa-l pornesti nu-ti trebuiesc toti banii odata, pe etape.
×