Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

ioan56

Membri
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About ioan56

 • Rank
  Nou venit

Profile Information

 • Locatie
  Bihor

Recent Profile Visitors

26 profile views
 1. Inseriezi cu r1 un potentiometru de 20k si pe r2 tot un potentiometru de 20k. Paralel pe potentiomtru si r2 am pus o dioda 4148. Merge mai bine daca pui transformator 220-6v fata cel de 12v asa, mi se pare mie.
 2. Aceasta este schema cu modificarea descrisa ieri.
 3. Eu, am facut bobina recomandata de @Validae si nu am avut sarma decat pentru 975 spire scateie spre 2cm. Acuma vreau sa fac una cu 1500 -1700 spire. M-am curentat din greseala cu acest montaj, cu descarcare capacitiva @validae avea dreptate e net superior celu-i multi scanteie. Da, cu bobina de inductie de masina da scanteie mai lunga dar, un pic mai subtire.
 4. Este vorba de schema, postata de @csu de la pagina 23 cea cu descarcare capacitiva eu, am facut aceasta modificare si merge.
 5. Eu, am facut urmatoarea modificare: am scos potentiometrul de 1 mega si am lasat numai rezistenta de 1 mega am, inseriat un potentiometru 20k in serie cu rezistenta ce duce in pin 7 a circuitului integrat, un potentiometru de 20k inseriat cu rzistenta ce duce din pin7 in pin 6 care e unit cu pin2. Am pus, un condesator electrolitic de 100 microfarazi paralel pe alimentare si am scos acea dioda paralela cu alimentarea. Potentiometrele cred ca merg si de10k eu, nu am vu numai de 20k. Din primul potentiometru, se regleaza frcventa, din al doilea consumul si intensitatea la scantee. Restul pieselor au ramas ca in schema va rog, sa ma credeti ca merge si is multumit de ea.Si mie cu piesele dupa schema dadea prea rar.Ca tranzistor am folosit IRFPC50A si sant multumit da scantee aproape 2cm.
 6. Eu, am cumparat din piata, banda dublu adeziva lata de 5cm am dat intamplator de ea la un nene, care o avea e de culoare alba, un pic lucioasa, ca cea de teflon. Am izolat fiecare strat cu aceasta banda, dupa care am introdus bobina in selac, am lasat sa se usuce, apoi am introdus bobina in teava de plastic, punand silicon universal transparent la capete. Merge brici.
×
×
 • Create New...