Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

ioan56

Membri
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About ioan56

 • Rank
  Nou venit

Profile Information

 • Locatie
  Bihor

Recent Profile Visitors

17 profile views
 1. ioan56

  Schema pentru gard electrificat

  Am facut electrificatorul de la pagina 23 postat de @csu dar cu piesele indicate pe schema, da scanteia prea rar. Trebuie umblat un pic la rezistentele de la NE555, iar cu bobina, facuta de moderatorul @ Validae , merge foarte bine. Bobina, 30 spire primar, sarma 1mm, 1000 spire secundar sarma 0,35 si final bu 508 da scanteia, peste un centimetru. Un pic tiuie transformatorul cand scanteia e mai mare. Eu doresc tuturor Craciun fericit! An nou fericit! Sa auzim numai de bine.
 2. ioan56

  Schema pentru gard electrificat

  Va multumesc. Da am facut schema aia veche o sa incerc pe cea cu descarcare capacitiva cu bobina recomandata de dumneavoastra. Acuma nu am sarma de 0,3 am vazut ca in Oradea, este un magazin unde are sarma la role mici o sa merg sa cumpar. O sa caut si pentru asta o bobina bosch poate aia va da rezultate mai bune asta, da santeie lunga subtire si albastra si țiuie nu face țac tac cum cred ca ar trebui.
 3. ioan56

  Schema pentru gard electrificat

  Buna dimineata. Am facut gardul electric cu doua circuite ne 555 cu bobina de dacia (nu am avut alta) scanteie da la 2cm dar, e albastra nu rosiatica. La 250 metri de fir, nu face fata ca unul de 0,25 jouli din comert. O bobina in regim de amator se poate face pt acest tip de aparat?
×