Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

shurubel

Membru activ
 • Content count

  62
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About shurubel

 • Rank
  Nou venit

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

105 profile views
 1. shurubel

  problema valva compresor

  Nu exista deci, magazine de reparatii compresoare? asta e cu butelie de vreo 20 litri.
 2. Am tot strans piese si am inceput sa le ,,cuplez'' in montaje. Am deci, un motorel baban de la o masina de spalat de prin...''64.. cu ,,scoatere din atributii'' acum vreo... 20 de ani... Se invarte, cu ,,nitel'' zgomot, o fi vro bila mai patrata... Am uns generos cu vaselina la rulmenti. Apoi, desigur, montajul de pompa de apa. Primit asa cum se vede. Problema e la.. ansamblare. Motorelul trebuie montat ca sa antreneze prin curea pompa?? sau se poate face axial, cu un cuplaj ceva.. Nu stiu ce model/tip de motor este, cred ca.. rusesc?? in orice caz, cand am facut eu oki, masina aia de spalat era in casa. Pffff.. nu stiu ce sa fac, orice poza e refuzata ca e...prea mare. si nu mai am...timp. in orice caz, intreb cum se face mai bine transmiterea miscarii- curea sau axial??
 3. shurubel

  Redresor Auto- dilema

  Da, nu va contrazic. Pentru mine, ca sa nu mai gresesc.. cum e toroidalul.. Ala fara tole? dintr-o bucata?? Pisica verifica piesele de paraziti. De la ce dracie de aparat sa fie carcasa aia??
 4. shurubel

  Redresor Auto- dilema

  Am condensator din ala numai ca... trebuie cautat.. prin cate cutii si alte piese am pe trei rafturi si alte locuri prin casa... trebuie timp. Vreau sa pun in carcasa asta CCCP, nu stiu de la ce e dar are steaua pe ea. Si loc pentru sigurante din sticla. Trebuie sa fac prindere la traf si o placa in fatza, pt voltmetrul digital. si poate.. sa vedem.. daca trebuie si un coooler mic, de la un procesor. ---asistenta ma supravegheaza in tot ce construiesc. Lat edit. nu mai pot pune poze. sunt prea mari.
 5. shurubel

  Redresor Auto- dilema

  Am revenit. Mie imi place sa fiu corect in exprimare- deci NU am CERUT ci am intrebat... La fel colegul ,,mi-a spus'' ce sa fac, nu mi-a cerut. Ne putem intelege foarte bine si aici daca ne... intelegem. Cred ca am fost deosebit de explicit cand am zis ca NU AM avut TIMP. nu ca.. nu vreau sau altceva. TIMPUL e o chestie foarte scumpa pt mine. Uite, azi am pus ,,pe masa'' cele de care ziceam, stranse in timp.. Asta e montajul. Acum e pus ,,in aer'' la lucru. Asta e toroidalul..
 6. shurubel

  Defect generator Honda

  ..nici nu cred ca o sa spuna.. ca daca nu i-a raspuns nici lui.. nimeni... e scor egal.. zero zero.
 7. shurubel

  Redresor Auto- dilema

  ...mnu.. lipsa de timp... criza mare adica. .... ( ,,cerut'' e cam mult zis... el doar a... indicat sau propus..)
 8. shurubel

  Redresor Auto- dilema

  Am recitit, am inteles acum de ce... si cum. Atunci.. daca la autotransformator pun la INTRARE setare pe 240v.. nu o sa imi scada si la iesire?? merge asa??
 9. shurubel

  Redresor Auto- dilema

  ..scuze pentru pauza.. In timpul asta am facut rost de un toroidal teapan, cu iesire babana, groasa, fir ca ala de la ansa de pistol tip vechi.. are iesire mediana la 6v- bun, ca am si baterie de 6v.. deci am pentru ALT redresor, Am pus punde redresoare dinaia patrata, 20 nustiucum (nu se mai vede pe ea..) si dupa asta tensiunea imi scade la clesti cam la...10v.. Asa e normal?? si pe urma daca pun pe baterie o sa urce??? ...presupun ca nu are nimic daca are amperaj mare traful.. oricum nu il tin mult in priza... ..cat de mult poate sa oscileze ca sa nu imi incarce bine o baterie de masina de 55...75 amperi?? daca pun regulatorul meu reglabil??? si indicator tens. cu ac, nu digital??
 10. shurubel

  problema valva compresor

  ...la un capat e mai mare ca o lera.... piesa arata ca o para, plata.. are la capul mare cam 1,5 cm ..sa vad cum fac poze cu alt telefon...
 11. shurubel

  problema valva compresor

  Am un compresor mic, cu care imi fac treaba. E, si dintr-o data a inceput sa faca ,,,prrrrrrrrrrrrrrr'' si nu mai baga presiune in tub. Am desfacut si am gasit o lamela otelita sparta. E un fel de supapa. INTREBARE- unde gasesc eu piesa stricata?? ca s'or face, nu-i asa?? doar n'o sa arunc compresor bun de la atata lucru... nu pot urca pozele!! au 3,2 mB... Oricum, e o lamela elastica cam de 2 cm lungime,,si cat degetul de lata.. Sa vad mai incolo cum fac sa pun pozele..
 12. shurubel

  transformator 24

  ..din cate am vazut pana acum, frigiderul NU e cu element peltier.. Alea sunt ,,racitoare''- cu peltier. Frigiderul e ala care face gheata... ..nu?
 13. shurubel

  Identificare cass auto

  De asta am si intrebat... Ce gasesc ,,diferit''- iau! de pe unde gasesc... Pe eticheta scrie 13,5 volt DC NEGATIVE GROUND ON green- r speak gray red bat + black bat ground/sp comm serial no 103558 made in japan ..deci...nimic lamuritor- ce scrie am inteles si eu.. e STEREO cu 2 potentiom liniare sus... si un corector de ton. nu are but de scos caseta- trebuie sa ii fac eu ceva..
 14. shurubel

  Identificare cass auto

  ..mnu.. poate.. schema lui... si in general im i place ca sa stiu ce ,,scula'' am pe masina...
 15. shurubel

  Identificare cass auto

  ..nu mai stie nimeni sigur???
×