Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

mishulink

Membru activ
 • Content Count

  67
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

55 Se poate si mai bine

About mishulink

 • Rank
  Nou venit

Recent Profile Visitors

320 profile views
 1. Ce vrei să faci cu ele, ce amp?E cam evaziv anunţul.
 2. D-le. Validae facem măsură şi dacă ceva nu e în ordine raportăm Au mai fost cazuri de acestea şi s-a resimulat măsurat şi a ieşit bine. Şi e treaba noastră pe cine ne sprijinim cînd facem ceva. Cine crede că învaţă ceva pe net se înşeală amarnic. Aici nimic nu e ce pare, dar să coloaborezi cu cineva care are experienţă e alceva. Chestiile politice predaţile fiilor sau nepoţilor eu nu le accept.
 3. @validae nu este important ce credem noi începătorii. Important este că circuitul respectiv îşi face treaba indiferent cum este denumit. Noi am înţeles ce a vrut să spună d-l Lăzăroiu şi ce nu a vrut să spună. Coreţia făcută iniţial nu a avut ca scop vreo îndreptare a schemei sau explicare teoretică ci o denigrare în special a celor care-şi fac singuri amplif-urile cu ajutorul unor specialişti gen @lăzăroiu, valderama etc. Unora nu le convine pentru că le e frică că nu-şi mai pot vinde ei "coşciugele". Ăsta e adevărul. Din această cauză au şi fost expediaţi de pe grupurile de FB pe care acum un an le lăudau.
 4. Nea Gogule (Viobio, Faust etc.) pînă la urmă acel circuit îşi face treaba sau nu, indiferent cum se numeşte. Nu suntem la lecţia de electronică să ne intereseze dacă e CCS sau nu problema e funcţionează bine aşa cum e sau nu? Tu cum l-ai face, să înveţe şi "lichitorii de piese" ceva.
 5. Păi e la mintea cocoşului că e fără nici un fel de reacţie deatele de catalog, Aşa e normal să specifice ce poate lampa fără nici un fel de artificiu din parte celui ce le foloseşte, pentru a îmbunătăţi sunetul. Ştie cel ce a construit lampa ce fel de reactie folosesc eu (locală, globală) la amp. şi cît de mare e această reactie?
 6. Nea Doktore devii penibil rău de tot ,tu nu ceilalţi, prin insistenţa asta de bravadă dar care nu are nici un scop constructtiv . Nu cumva ai deschis tu un topic despre calcul transformatoarelor şi ai spus ceva în calcule despre frecvenţe diferite etc? Nu, ci doar frecvenţa minimă pt. care se calculează. Orice teorie are valoare dacă ne explici şi valoarea ei practtică în cazul nostru transformatorul de ieşire. Ne poţi explica de ce se comportă aşa materialul la frecvenţe înalte sau căt de importantă e inductanţa mare la 10Khz de exemplu. Chiar dacă dai formule şi exemple corecte tot nu înţelegi nimic aşa cum a fost şi cazul norişorilor din lămpi. Este o vorbă "Cel mai deştept cedează primul". Nu-i cazul la tine.
 7. Dacă consideraţi acel u (miu) constant la toate frecvenţele, da inductanta este aceeiaşi. Astăzi m-am uitat pe nişte referate în care miezul bobinei era ferita şi se specifica clar că la frecvenţe mai mici u este diferit faţă de frecvenţele înalte (zeci de Mhz) ,mai mare la frecvenţe mici de cîţiva Khz. Deci inductanţa este diferită la frecvenţe diferite nu doar reactanta .
 8. Tehnium azi. DonPetru.
 9. Cănd s-a spus micron nu s-a specificat unitatea de măsură (metru, farad, amperi etc) ci s-a fărut referire la 10-7 adică presiunea din tub. Simplu.
 10. Explicaţia este logică dar la cazul în speţă, la care faceţi referire. Vidul poate fi cel conform tehnologiei de fabricaţie adică corect dar oricum rămîn suficiente molecure de gaz în interior să poată fi ionizate. O sticlă diferită de la un fabricant la altul poate produce fluorescenţă mai repede sau anumite impurităţi la nivelul ei. Atît timp cît lampa funcţionează în parametri daţi în foaia de catalog nu văd cum ar putea fi vid slab, lucru ăsta s-ar simţi în timpul funcţionării.
 11. De ce să facă cineva caterincă dacă prezinţi rezultatele pe care le-ai constatat în urma modificării? Cum ar putea să te contrazică cînd ai schimbat aproate toată scema? Cum se comportă trafurile de ieşrie?
 12. Herr Doctore dacă tot aţi dat exemple din wikipedia de ce n-aţi căutat şi la tuburile cu neon să vedeţi că au mercur nu noar neon(sau argon). Inclusiv la link-ul cara mi l-aţi dat despre vid confirma cele spuse de mine. Cînd deschideţi un topic veniţi cu argumente ştiinţifice bazate pe fizică şi chimie adică formule si legi fizice nu cu păreri personale. P.S. Singurul loc unde este vid perfect este în spaţiul dintre nucleu şi electron pentru că acolo nu încape nimic. Acest lucru nu scrie în Wikipedia. Aşa ne spunea profa de chimie.
 13. Herr doctore , bună zîua. Interesant subiectul deschis dar n-ai deloc dreptate. Pentru început hai să vedem ce este „vidul” sau mai bine spus vacuumul. Vacumul ar trebui să fie lipsa materiei într-un anumit spaţiu. Dar acest lucru este posil sau în ce măsură se poate? Într-un singur loc există vid absolut. Ştii care este acela? Noi la chimie am învăţat că într-un volulm de 22,4 litri la presiunea de 1 atm şi la 20 grade se află un mol de gaz adică 6.022×1023 atomi. Adică numărul lui Avogadro. Sau dacă vrei să fim mai exacţi folosim numărul de densitate sau cum se numeşte constanta Loschmidt (un neamţ deştept) n0=p0Na/RT0 R= constanta gazelor ideale T0=temperatura absolută. Deci să considerăm că volumul nostru din lampă este de 1000 de ori mai mic decît cei 22l ar însemna că mai rămîn la presiunea normală vreo 6x 1020 atomi. Acum facem un vid anormal de mare de 10-10 atm şi tot rămîn vreo 6x1010 atomi . Hai că mai tai de la mine 3 zerouri şi tot mai rămîn în balonul de sticlă vreo 60 de milioane de atomi. Cam mare înghesuiala nu? Şi atunci la un vacuum aşa de mare dacă rămîn aşa de mulţi atomi de aer putem să spunem că vacuumul e de vină? Atunci înseamnă că problema este în altă parte adică acea plasmă se obţine cu ajutorul impurităţilor din interiorul sticlei. Acel getter dacă ajunge şi pe grile sau anod, creează mari probleme şi trebuie să dispară de pe ele aşa cum făcea prietenul. Aerul din interior (sau ce gaz o fi) se ionizează cu ajutorul impurităţilor din interior mult mai repede şi produce acea plasmă violetă şi sigur şi ultravioletă aşa cum într-un bec cu neon se prouce ionizare cu particolele de mercur introduse în tub. Nu e de vină un vacuum prea mic pentru acest efect. Eu nu cred că acea plasmă din tub influenţează sunetul atît timp cît disperisia cîmpului electric din interior oricum este mare şi practc coloraţia e produsă de surplusul de cîmp electric. Oricum mulţumesc pentru subiect şi pentru răspunsuri. P.S. Ce zici merită nea Doreeel (aică Je) oscilograful ăla Yokohama (sau cum se numeşte)?
 14. Aş vrea lampile EL81.
 15. Au ajuns la mine traf-urile. La măsurători arată bine ambele. Cred că se poate închide.
×
×
 • Create New...