Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

mishulink

Membru activ
 • Content Count

  86
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

63 core_reputation_level_4

About mishulink

 • Rank
  core_member_rank_5

Recent Profile Visitors

474 profile views
 1. Van der Veen descrie pe site-ul lui cu lux de amănunte fiecare configuraţie prezentată şi ce fel de sunet se obţine. Prezintă şi schema de test (cu EL34), dar în cazul de faţă n-ai să vezi. Trebuiesc transformatoare bobinate de tine iar asta ar însemna un pas înainte în realizarea amp-urilor "viotube" şi n-ai să vezi aşa ceva. Mai bine scrii "gogumănii" cu noaptea-n cap şi foloseşti traf-uri din comerţ că e mai facil. Chiar sunt curioos dacă cineva a folosit (în configuraţia SE) toate cele 3 tipuri de reacţie pe tubul final , în catod, în G2 şi Schade.
 2. De la Bihor altceva are valoare,, nu lemn sau frunze, ci prunili după ce le-ai pus la butoi şi le-ai fiert. Pe urmă să vezi se "unsă" merge muzica.
 3. Dacă vrei argumente tehnice poti căuta cu goagăl şi sigur găseşti.
 4. Ha, ha, , ha, nu doctore (ginecolog) dar am prostul obicei de ai lăsa pe fraieri să se bucure şi ei. Poate ai observat că nu răspund imediat. A se uza în limba română are şi sensul de a fi folosit. Nu am spus „lămpi uzate” ci cînd se uzează adică cînd sunt folosite . Lămpile noi au 130 150 % emisie iar cele SQ au şi 200%. Lămpile le schimbi cînd sunt uzate adică în jur de 60% emisie nu cănd sunt folosite şi mai au suficientă emisie. În urma folosirii nu se uzeză nici una la fel şi aşa apare curent continuu prin transformator. Şi în acest caz foloseşte tu traf-uri toroidale (fără întrefier). Tu n-ai bobinat în viaţa ta un traf. şi vrei să faci pe specialistul dar n-ai cum. La c- core avantajul e altul nu ce aberaţiii susţii tu acolo. Cine îşi bobinează traf-urile ştie şi cît fer trebuie să fie (nici prea mult că iar e rău).
 5. Bun, şi cînd se uzează lămpile ce faci, stai de fiecare dată cu şurubelniţa în mînă? Dar dacă ai ngativare automată şi ai lămpi nos care măsoară puţin diferit?Vrei nu vrei un mic întrefier e bun şi la PP. Eu nu cred că un toroidal are nevoie de 20 mA pentru saturaţie cred că şi 10 mA e prea mult.
 6. Aceste trar-uri pentru SE au întrefier şi din această cauză sunt foarte bune dar cele pentru PP au întrefier? Eu cred că nu au după specificaţiile lor şi din această cauză nu sunt recomandate pt. că se saturează foarte uşor.
 7. Da C-core nu e bune, că şi ele au ceva întrefer pe acolo şi sunt undeva între E I şi toroidale?
 8. Dacă pui acel divizor rezistiv cum rezolvi problema cu adaptarea de impendanţă, care e importanta la amp. cu lămpi. Îţi explic tot eu. Acel divizor îl pui, printr-un comutator după etajut de amplificare (driver sau cum mă-sa so numi) comutat doar pe ieşirea căşti ,astfel ales cît să livreze cu volumul la max. doar 2W pe ieşire. Trebuie ales acel divizor să se păstreze şi impendaţa pe ieşirea etajului de amplificare. 2W e mult pentru căşti dar şi dipersia şi perderile din traf sunt mari că e amp de putere. Să zicem că avem căşti de 150 ohmi . Le cuplăm la impendaţa de 600 ohmi dar printr-un rezistor de 450 ohmi. Acum avem şi impendanţa de 600 ohmi ca sarcină cît şi puterea maximă pe căşti de 0,5w. Edit moderator: Acum am şters aluziile insultătoare la coşciuge, dar dacă mai repeţi figura o să devii ,,vizitator,, Elforum...
 9. D-le. Validae facem măsură şi dacă ceva nu e în ordine raportăm Au mai fost cazuri de acestea şi s-a resimulat măsurat şi a ieşit bine. Şi e treaba noastră pe cine ne sprijinim cînd facem ceva. Cine crede că învaţă ceva pe net se înşeală amarnic. Aici nimic nu e ce pare, dar să coloaborezi cu cineva care are experienţă e alceva. Chestiile politice predaţile fiilor sau nepoţilor eu nu le accept.
 10. @validae nu este important ce credem noi începătorii. Important este că circuitul respectiv îşi face treaba indiferent cum este denumit. Noi am înţeles ce a vrut să spună d-l Lăzăroiu şi ce nu a vrut să spună. Coreţia făcută iniţial nu a avut ca scop vreo îndreptare a schemei sau explicare teoretică ci o denigrare în special a celor care-şi fac singuri amplif-urile cu ajutorul unor specialişti gen @lăzăroiu, valderama etc. Unora nu le convine pentru că le e frică că nu-şi mai pot vinde ei "coşciugele". Ăsta e adevărul. Din această cauză au şi fost expediaţi de pe grupurile de FB pe care acum un an le lăudau.
 11. Nea Gogule (Viobio, Faust etc.) pînă la urmă acel circuit îşi face treaba sau nu, indiferent cum se numeşte. Nu suntem la lecţia de electronică să ne intereseze dacă e CCS sau nu problema e funcţionează bine aşa cum e sau nu? Tu cum l-ai face, să înveţe şi "lichitorii de piese" ceva.
 12. Păi e la mintea cocoşului că e fără nici un fel de reacţie deatele de catalog, Aşa e normal să specifice ce poate lampa fără nici un fel de artificiu din parte celui ce le foloseşte, pentru a îmbunătăţi sunetul. Ştie cel ce a construit lampa ce fel de reactie folosesc eu (locală, globală) la amp. şi cît de mare e această reactie?
 13. Nea Doktore devii penibil rău de tot ,tu nu ceilalţi, prin insistenţa asta de bravadă dar care nu are nici un scop constructtiv . Nu cumva ai deschis tu un topic despre calcul transformatoarelor şi ai spus ceva în calcule despre frecvenţe diferite etc? Nu, ci doar frecvenţa minimă pt. care se calculează. Orice teorie are valoare dacă ne explici şi valoarea ei practtică în cazul nostru transformatorul de ieşire. Ne poţi explica de ce se comportă aşa materialul la frecvenţe înalte sau căt de importantă e inductanţa mare la 10Khz de exemplu. Chiar dacă dai formule şi exemple corecte tot nu înţelegi nimic aşa cum a fost şi cazul norişorilor din lămpi. Este o vorbă "Cel mai deştept cedează primul". Nu-i cazul la tine.
 14. Dacă consideraţi acel u (miu) constant la toate frecvenţele, da inductanta este aceeiaşi. Astăzi m-am uitat pe nişte referate în care miezul bobinei era ferita şi se specifica clar că la frecvenţe mai mici u este diferit faţă de frecvenţele înalte (zeci de Mhz) ,mai mare la frecvenţe mici de cîţiva Khz. Deci inductanţa este diferită la frecvenţe diferite nu doar reactanta .
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.