Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Simpalean

Membru activ
 • Content Count

  51
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 Se poate si mai bine

About Simpalean

 • Rank
  Nou venit
 • Birthday 09/04/1970

Contact Methods

 • Website URL
  http://simpalean.trei.ro

Profile Information

 • Locatie
  Iernut Jud.Mures

Recent Profile Visitors

501 profile views
 1. Tot în legatură cu miezurile din bobine am și eu o amintire. Eram la cineva și încercam sa repar un tv alb-negru. Proprietarul încerca să ma ajute. Îmi arata unde a intervenit alt depanator. Era vorba de șuruburile (miezurile de ferită )din calea comună. Zicea că celalalt depanator le-a strâns puțin și a rezolvat problema.
 2. Simpalean

  led orion T32DLED-S

  vedeti aici cum am patit eu cu "palpaitul" ledului la update de soft la un alt vestel: HITACHI Model 19H8L02 , display LC185EXN Am rezolvat asa: http://simpalean.trei.ro/hitachi.html
 3. Simpalean

  Releu cu temporizare ciclica

  As putea sa programez un microprocesor sa faca exact ceea ce doriti , dar.....contracost... Vedeti aici cateva mici proiecte pe care le-am facut deja: http://simpalean.trei.ro/
 4. Simpalean

  Rog ajutor releu temporizare schneider

  Daca , consumatorul suporta tensiunea U , atunci legati asa: In mod B temporizarea incepe cand se deschide poarta si releul revine dupa timpul setat (se stinge lumina) indiferent de pozitia portii. In mod C temporizarea incepe doar cand se inchide poarta, deci lumina se stinge la x minute (timpul setat) dupa inchiderea portii. Eu asa am inteles din fisa tehnica...
 5. Simpalean

  TESTER BARETE CU LEDURI

  Pagina http://hex.16mb.com/montajtesterled/ nu mai functioneaza , dar ce era acolo am mutat aici: http://simpalean.trei.ro/montajtesterled/
 6. Simpalean

  Modificare sursa fara chopper ups001

  despre defazaj scrie aici: https://ro.wikipedia.org/wiki/Transformator 180 de grade ar fi defazajul cu trafo in gol . In sarcina se modifica putin in functie de caracterul sarcinii (capacitiva sau inductiva). Dar recunosc ca nici eu nu stau prea bine cu teoria , asa ca daca nu sunteti de acord cu ce am scris aici , spuneti dumneavoastra cum este... pe osciloscop ar trebui sa fie cam asa:
 7. Simpalean

  Modificare sursa fara chopper ups001

  Da, am gresit , era vorba despre R12 cu valoarea de 30K , nu de R30. Nu ,mai stiu valoarea tensiunii pe catodul diodei D3 , dar ca idee , in pinul 2 al UC3842 trebuie sa avem 2,5V cu sursa in regim normal de functionare. Tot cam 2,5V ar trebui sa fie si in punctul comun al R2 , R12, R5 (sa-i zicem punctul P). Din calcule este mai greu de obtinut valoarea tensiunii pe catod D3 dar daca la sursa pe care vreti sa o modificati puteti identifica infasurarea folosita pentru reactie ii construiti un circuit de sarcina asemanator cu cel de pe sursa UPS001 , format din R1(semireglabil) , R2 , R12 ,R4 , la care conectati tensiunea obtinuta cu sursa pornita avand UPS001 montat asa cum ati facut deja (fara riscuri) si puteti reglati tensiunea in punctul P sa fie pentru inceput putin mai mare de 2,5V veti putea afla daca este sau nu nevoie de modificari de valori la piesele de pe UPS001 sau merge fara modificari. Este o idee. O sa va spuna domnul miticamy daca-i buna. Eu nu am incercat-o. Iar in legatura cu fazarea, intradevar nu am tinut cont cand am desenat schema cu eagle .Am folosit un tip de traf gasit in biblioteca programului. Fazarea corecta este in schema de mai jos (punctele galbene) care reprezinta sensul de bobinaj al spirelor. Asa cum am invatat , un traf face o defazare de 180 de grade intre tensiunea primara si secundara (eu sunt electrician) iar in cazul de fata avem nevoie de un puls de tensiune in faza cu tensiunea din primar (cand se deschide TZ MOS) , infasurarea de reactie este legata cu borna poarizata la masa.
 8. Simpalean

  Modificare sursa fara chopper ups001

  Am faucut eu o modificare simpla in urma cu cativa ani si am folosit-o la depanarea unui TV CRT.Am folosit infasurarea de reactie a chopper-ului din TV. Am adaugat doar un fir (albastru in schema) conectat la anodul diodei D3. In acel caz a mers asa cum este schema atasata (UPS001_modificat) si stabilizarea a fost foarte buna. Poate ca in alte situatii este nevoie si de modificari de valori in bucla de reactie (R2, R30). Trebuie atentie mare la montaj. Daca se fac greseli, sursa se va defecta (lipsa reactie) si poate defecta (prin supratensiune) si mai rau aparatul pe care intentionam sa-l reparam.
 9. Simpalean

  Telefunken T50FS243LBPS

  Multumesc pentru raspuns! Am facut update soft pe USB si defectul a ramas (lipsa sunet la difuzoare; la casti merge). Poate fi ceva fizic defect , dar n-am gasit nimic.De schimbat TAS5719 ...cam greu.Poate-l stric mai tare si nu mai merge nici pe casti... Inca nu am intrat la MENU SERVICE sa vad daca se poate reseta de-acolo.
 10. Placa 17MB95M si ecran VES500UNVA-D2-SO2. Dupa cateva intreruperi de curent i-a disparut sunetul de la difuzoare. Pe casti merge sunetul. Am verificat difuzoarele si indicatiile din manual: alim 24V , alim 3,3V HP_DETECT si sunt Ok. Pe placa este un SPI (U10) 25L1606E si integratul de sunet este TAS5719 care tot el face si sunetul pentru casti. Poate fi problema de soft? Daca da, are cineva sa ma ajute? Ati intalnit vreodata , chiar daca la alt model , sa dispara doar sunetul la difuzoare si problema sa fie din soft? Se poate face vreun reset din MENU SERVICE? Sau chiar o placa de vanzare ca cea din atas, are cineva? Multumesc!
 11. main 17MB62-1 SPI MX25L8006E
 12. Buna ziua! Am acest televizor la reparat care pare sa aiba probleme de soft. Cand l-am primit se manifesta in felul urmator: -la comanda POWER_ON din telecomanda incepea sa clipeasca ledul albastru/rosu cateva secunde pe urma ramanea albastru cu backlight aprins dar nimic afisat pe ecran.Dupa inca vreo 5 secunde trecea singur in std/by. Am primit de la prieteni soft de update pe USB. Pe stick am pus 3 fisiere: deci , palpaie putin mai rar si nu ia comenzi de la telecomanda. Nu am salvat SPI-ul inainte de prima incercare de softare pe USB. Nu am incercat sa schimb SPI-ul , doar l-am rescris pe cel din TV. Nu am incercat cu alt STICK USB , dar nu stiu daca are rost... Ce as mai putea incerca? Multumesc!
×