Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

eps

Membru activ
  • Content Count

    70
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About eps

  • Rank
    Nou venit
  • Birthday 05/23/1960

Profile Information

  • Locatie
    Moreni ,Dambovita

Contact Methods

  • Yahoo
    ctbadea@yahoo.ro

Recent Profile Visitors

202 profile views
  1. Pentru varsta lui acest amplificator se descurca foarte bine la auditii.Sistemul de filtru este eficient. Pentru potentiometrii o singura rezolvare : inlocuirea lor cu altii noi.
  2. Multumesc pentru ajutor colegilor.Iata ca de data asta nu condensatorii au fost de vina ci setul de tranzistoare T110,T111si T112.Nu stiu care precis pentru ca au fost inlocuiti in bloc cu tz.Bc171A cu pini galbeni. Si acum totul este ok.Cred ca raspunsul din PM a fost solutia. Urmatoarea problema este sa deblochez potentiometrii,dupa anii de neutilizare sau "sudat" pur si simplu.Probabil cu putin lichid de frana se rezolva. O zi buna tuturor!
  3. Daca se modifica valoarea rezistentei R117(39k) prin micsorarea valorii se ajunge la zero volti pe iesire.Probabil ca aici sunt ceva probleme,cu toate ca asa cum se precizeaza pe schema numai Electronica isi rezerva dreptul de a face modificari in schema de principiu.
  4. Cei doi cond. de 47 micro au fost inlocuiti(c105,c125). Cum un canal functioneaza bine am masurat tensiuni in etajul final si am gasit o diferenta la tz.T129 in colector am -0,8v(la canalul bun) respectiv +1,5v in colectorul tz.T109,la canalul defect. Am sa înlocuiesc toti cond. din etajul final.(condensatorii de 47micro/25v chiar erau buni-50 de micro si esr 0,3 ohmi).
  5. Buna seara,acest amplificator nu a functionat aproape 20 de ani.La pornire apare pe un canal un brum,cauza verificata prin masuratori +2 volti pe bara de iesire catre difuzor.Verificat cam tot,finali,etajul prefinal,nu am gasit nimic.Va rog daca se poate un sfat. Multumesc
×
×
  • Create New...