Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

radasous

Membru activ
 • Content Count

  373
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

89 Se poate si mai bine

About radasous

 • Rank
  Membru
 • Birthday 04/26/1972

Profile Information

 • Locatie
  Slatina, Olt

Recent Profile Visitors

455 profile views
 1. Stiu fenomenul, am patit-o la o umplutura unde am am fortat polimerizarea la temperatura mica prin adaos de intaritor
 2. Portocaliul si faptul ca pe placuta de identificare nu exista serie m-a facut si pe mine sa ma gandesc ca este un lighean auxiliar, in plus, baloanele par putin supradimensionate pentru lungimea barcii (baloane de 52cm la o barca de 3.5m). La cea construita, asa este, anumite comportamente nu le-am putut calcula/simula, nici macar nu stiu, ca nu este meseria mea. Spre exemplu, unghiul oglinzii a fost stabilit "ochiometric" ca la altele, distributia greutatii amenajarilor interioare nu a intrat la calcule pentru ca le-am inventat pe parcursul constructiei. Clar trebuie sa ajunga pe apa...Cu etanseitatea nu vor fi probleme, barca este construita din placaj de okume si este imbracata in rasina epixudica armata cu fibra de sticla (3 straturi la exterior, 2 la interior), plus grund epoxidic si lac poliuretanic.
 3. Este gata de mult, doar ca am tit neglijat sa cumpar remorca, ce-i drept nici nu am garaj, asa ca o tin la un prieten la firma. Surprize nu pot fi pe apa, am proiectat-o intr-un sift specializat ce face si calcule hidrostatice si hidrodinamice. Pneumatica o am la birou, impreuna cu unul din motoare. Este de prin '70, hypalon, baloane de 52cm, cred ca a fost ceva barca auxiliara, poate de salvare, pe un barcoi mai mare. Este portocalie, are 3.5 m si suporta mitor de 25cp.
 4. Am doua barci, una construita de mine de mine prin metoda stitch and glue si o gonflabila cu chila rigida. Destinatia lor este delta, dar inca nu aubajuns acolo. Cea construita are o poveste complicata., constructia a durat doar 6 ani si inca nu a ajuns pe apa....Am strans si cateva motoare, toate in doi timpi, doua de 25cp, doua de 29 cp, unul de 8.5 si unul de 4cp. Construita:
 5. Suna bine pe niste incinte fara prea mari pretentii, adica improvizate. FFT-ul este oricum plin de serpi, am injectat semnalul direct pe potentiometru, fara sa decuplez nimic. Cu un pic de atentie se poate utiliza fft-ul, am mai facut-o la lampase, comparat si cu alta scula mai procopsita la biti.
 6. Am facut o masuratoare pe etajul AF, sarcina de 8.2 ohm, nu am decuplat corecotul de toane din motive de lene, semnal injectat direct pe pot. de volum. Desi semnalul nu trece prin corector, reglajele de toane au ceva in fluenta asupra oscilogramelor, etajul respectiv este pasiv si oracum "in paralel" pe potentiometrul de volum. Nivelul generatorul este pus la limita de porcaire a sinusoide de 1kHz. Sinusoida nu este perfect simetrica, trebuie sa schimb semireglabilii din driver pentru a o regla corect. Se obtin 3.66W fara prapadiri de sinusi. Semnalul dreptughiular de 10kHz se remarca prin aiureala. si un fft:
 7. Am montat potentiometrul de volum nou, isi face treaba foarte corect. La partea de AF nu prea mai este mare lucru de facut, cred ca vine vremea masuratorilor. Pe RF am sa incerc o aliniere pe FI dupa ce imi dau seama cum setez generatorul pe 10.7, sweep de 500 kHz si marker la 10.7. Dupa cum se vede, am pus tot butonul audiofil
 8. Difuzoarele sunt trecute de 8 ohmi pe schema. Cele doua becuri au 5W fiecare si sunt montate in stanga si dreapta scalei, deci le putem aduna la puterea muzicala Daca admiram si transformatorul de iesire rezulta ca amplificatorul asta are un randament supraunitar si este regele amplificatoarelor In curand se va intalni cu generator si osciloscop.
 9. Am luat un esr-metru miro63-v3 si masurat o parte dincondensatorii schimbati, inclusiv cei scursi. Unul dintre cei cu scurgeri nu mai este condensator, celalalt are 1200micro in loc de 1000. Condesatorii de pe iesire au 385 si 388 in loc de 470 (am pus de 1000). Scursi: Condensator iesire
 10. 18.4V Ampliful are si doua becuri, daca le adunam si pe ele muzica ies cei 20W.
 11. L-am primit, este excelent. Multumesc mult!
 12. Am gasit o reclama in revista Bilboard din 24 noiembrie 1973, reclama spune ca debiteaza 20W, pretul este interesant pentru perioada aceea. Cei 20W apar si prin manualul de service ca "peak music power" .
 13. Nu conteaza, este cel mai frumos buton.
 14. Am montat temporar un potentiimetru rusesc, de 100k, liniar. I-am pus un buton mai special, sa compensez audiofilia celui original. Butonul este special audiofil, donatorul ar trebui sa il recunoasca.
 15. Se doneaza doar exemplarul din prima poza (fara capac), care a fost sursa de piese pentru cel din poza 2. In principiu se poate aduce la viata, trebuie remontate transformatoarele, ceva conexiuni, restaurata carcasa, gasita o antena telescopica. Bijuteria din poza 2 ramane in universul meu.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.