Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

radasous

Membru activ
 • Content Count

  435
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

109 core_reputation_level_5

About radasous

 • Rank
  core_member_rank_2
 • Birthday 04/26/1972

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Slatina, Olt

Recent Profile Visitors

587 profile views
 1. Este timp si pentru alt driver, ca doar traf-ul interstage are tot ce ii trebuie, mai avem si cele doua infasurari de pe traf-ul de iesire ce freaca menta momentan. Schmitt-ul este oarecum pregatit, intai sa vad ce se poate obtine din schema originala fara interventii masive.
 2. In documentatie se sugereaza si circuitul r-c de compensare de pe primarul traf-ului de iesire, cel pe care l-ati subliniat cu verde. Am vrut sa pornesc testele cu schema "cheala", doar tuburi si transformatoare. Din pacate am omis cutiile cu maruntisuri cand am carat hardughia de la birou acasa, deci nu am componente pasive, decat cele din sursa. Am sa investighez balconul, este posibil sa mai gasesc cate ceva de demontat.
 3. Toate tuburile din familia asta au impedanta grilei declarata 500 sau 516, type 53, 6N7, 6N7S, 6H7C. Cel putin asa imi amintesc. Mie mi se pare ca etajul se comporta corect comparativ cu documentatia rca. Am senzatia ca ringingul si overshotul apar din armonicile de peste 90 kHz, am sa fac un fft cu 10kHz dreptunghi pentru verificare. Inclusiv oe simulari sunt vizibile armonicile:
 4. Este foarte probabil, cu alt tub iese putin diferit, dar tot pe infasurarea cu albastru apare limitarea. Am pus rez de 4k4 pe iesirile defazorului, nu se modifica mare lucru, doar scade amplificarea:
 5. Da, la primul drum la birou am sa aduc rezervele, este posibil sa mai am nevoie si de ceva condensatori, acasa nu am decat electroliticii din sursa si condensatori de cuplaj de 470nF. In alta ordine de idei, dreptunghiul la 10kHz este cam la fel la orice putere: Am fortat etajul sa autooscileze si am obtinut 116kHz, cam asta este si frecventa la care incepe ringing-ul vizibil pe dreptunghi de 1000Hz. Ramane de investigat daca are relevanta. Semnalul in secundarele defazorului: Cele doua infasurari au aceeasi inductanta, 1.5H (masurat cu UNI-T), rdc 192 respectiv 218 ohmi, capacitate paralel 96 respectiv 122 pF.
 6. Pe iesirile defazorului sunt montate rezistente de 100k, mai mici nu am, decat de 2k2 si 240 ohmi.... amplificatorul este lucrat in conditii de izolare. Ambele transformatoare respecta rapoartele din documentatia RCA, asta a fost ideea testului.
 7. Am facut si eu se- uri fara reactie, chuar cu tuburi atipice pentru audio! Semnalul din grile-am vizionat de cand am pornit montajul, ca si cel din anozii finalelor, ca doar nu sunt idiot. Distorsiunile vin din driver si se vor diminua in driver, in testele viitoare. Deformarea de pe sinus poate fi analizata foarte bine pe dreptunghiul prezentat.
 8. Etajul final sigur nu are nici o vina, testul se comporta exact ca in datasheet-ul 6h7c si ca in documentatia RCA. In fond este normal, driverul este clasa A, de colo apar distorsiunile, neavand reactii. NFB-ul nu fusese descoperit cand s-a publicat schema, doar ceva reactii timide gen schade sau retele r-c pe primarul traf-ului de iesire. Pe dreptunghi de 1000Hz se vede foarte bine de deformarea (armonicile): Singura diferenta sesizabila la driver, fara reactii, este ca, atunci cand este dus in A2, cresc armonicile pare, cele impare raman la fel. Pastrarea driverului in A2 nu este relevanta in test, chiar daca se obtine un sunet lampos, nu am de gand sa conectez difuzoare la amplificator in faza actuala.
 9. Acum sursa este fara lr8 , dar functioneaza. Primul rand de masuratori, tensiune de alimentare 300V, negativare pe tub driver -6V, semnal de intrare 4V RMS, fara reactii sau compensari, un singur condensator pe calea de semnal (pe intrare): Banda de frecvente reprodusa este neasteptat de buna sub 100Hz. Dreptunghi 100 Hz: FFT in aceleasi conditii:
 10. Rdc primar l atraf-ul de iesire este 704 ohmi. Tolele sunt GOSS, M6, EI60, grosime pachet 31mm. Transformatorul interstage este pe aceleasi tole, rdc primar (sectiuni inseriate) 2379 ohmi, rdc secundar 410 ohmi, G-G.
 11. Sursa este cu LR8+mosfet n-channel si inta in shut down in sarcina. Este o problema oarecum cunoscuta pentru lr8, trebuie sa investighez cum "vede" lr8 sarcina, in acest moment poarta mosfetului este conectata direct la iesirea lr8.
 12. Si eu astept sa masor, intai trebuie sa rezolv ceva prin sursa.
 13. Salut,

  Am o intrebare, daca nu e cu suparare, de unde aveti regletele pe care ati pus piesele pasive? 

  Cu multumiri,

  Alexandru

  1. radasous

   radasous

   regletele sunt de la tme

  2. icar

   icar

   Salut,

   Multumesc pentru informatie!

   Spor sa aveti!

   Alexandru

 14. Si simulare pentru 10W pe iesire:
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.