Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

radasous

Membru activ
 • Content Count

  189
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

24 Se poate si mai bine

About radasous

Profile Information

 • Locatie
  Slatina, Olt

Recent Profile Visitors

234 profile views
 1. radasous

  SIMULARI SCHEME CU TUBURI ELECTRONICE

  Inca o data, va multumesc pentru efort. Am combinat schema dumneavoastra cu ceea ce am lucrat e si a iesit ceva destul de interesant cu GU19, ambele tetrode in paralel: 7.22W cu thd sub 2% si 15.62W cu thd sub 4%. Transformatorul este 2k/8, un model cam prea teoretic... pentru cel real astept vesti. Am lampile pregatite, 2xgu19 si 2xgu18. Ar fi foarte util daca ar mai exista ceva recomandari in faza de simulare, as cam vrea sa trec la realizarea practica cu topic separat de simulari.
 2. radasous

  SIMULARI SCHEME CU TUBURI ELECTRONICE

  Aveti dreptate, semialternanta pozitiva ajunge la 24V. In situatia asta, pe simulare, semnalul de iesire este totusi corect. Daca maresc in continuare semnalul de intrare, semialternanta pozitiva incepe sa intre in limitare, limitarea fiind vizibila si imediat dupa driver (punctul de masura DRV din schema). Curentul prin g1 variaza intre -130 si +2.7 µA, puterea de iesire este 7.16W, thd 1.92%
 3. radasous

  SIMULARI SCHEME CU TUBURI ELECTRONICE

  Si pe mine ma intereseaza schema, in special driverul, au nu am reusit sa scot mai mult de 7W din gu19 (in paralel) cu thd sub 2%, asta cu ecc85 in driver, fara NFB, transformator 2k/8 (schema atasata). Distorsiunile apar deja dupa driver, cand depasesc la iesirea acestuia 17V rms.
 4. radasous

  SIMULARI SCHEME CU TUBURI ELECTRONICE

  O simulare cu o schema clasica este putin mainsus in topic, aproximativ 7W cu GU19. Schema este de pe la vecinii vecinilor nostri din este. Exista si varianta chinezeasca, cu FU19, oarecum asemanatoare (cu bias automat), ampluficatorul chinezesc este descris cu 8W pe iesire. Ar fi utila o simulare mai buna, eu am folosit un model de traf absolut primitiv...poate are timp dl. Lazaroiu sa o faca. Din punctul meu de vedere ar fi necesara o abordare putin diferita, din datele de catalog tensiunea pe G2 ar trebui sa ramana sub 250 V, in mod trioda asta duce la o tensiune de alimentare tot in zona asta si un Ra mai mic.
 5. Buna seara!

  Vad ca acest mesaj nu suporta format <.asc> !

  Dati-mi o adresa de mail ca sa va trimit acolo!

   

  Sau poate imi spuneti dv. cum pot atasa aici acest format !?

   

   

  1. radasous

   radasous

   Buna dimineata,

   Nu cred ca se pot atasa asc-uri, e mai simplu sa imi trimiteti pe mail: sorin.radulescu@gmail.com

   Daca modelele pentru tuburi si transformator sunt realizate separata, va rog sa le atasati si pe acelea.

 6. radasous

  SIMULARI SCHEME CU TUBURI ELECTRONICE

  Este oerfect, multumesc! Tubul nu e doar interesant, ci si foarte frumos , ca si GU18, asta m-a si facut sa le cumpar.
 7. radasous

  SIMULARI SCHEME CU TUBURI ELECTRONICE

  Psf-ul testat de mine este putin diferit, am atasat prinscreen din spice:
 8. radasous

  SIMULARI SCHEME CU TUBURI ELECTRONICE

  Multumesc mult! Schema este atragatoare, ar fi foarte util asc-ul
 9. radasous

  SIMULARI SCHEME CU TUBURI ELECTRONICE

  Am testat, modelul pare ok. Schema este clasica, un se cu dubla trioda si cele doua tetrode din gu19 in paralel, negativare fixa pe g1, Raa de 2k Puterea maxima este pe la 7W cu thd in jur de 1.5. Am sa mai incerc ceva tuning, ar trebui sa pot obtine mai mult, momentan testele sunt pe schema de baza ruseasca pentru gu29.
 10. radasous

  SIMULARI SCHEME CU TUBURI ELECTRONICE

  Multumesc mult, domnule Lazaroiu! Am sa testez astazi modelul si am sa compar cu ceea ce folosesc acum, adica modelul de la tubul 829B, oarecum inrudit cu GU18 si GU19. Va pot trimite un GU18 pentru masuratori daca aveti timp pentru asa ceva, ar fi chiar util pentru posteritate, cataloagele de pe net sunt foarte sarace. Tubul pare interesant pentru experimente in audio (..ceea ce si planuiesc), la prima vedere este un GU19 putin mai mic. Am atasat un document tradus din rusa cu google, contine cam toate informatiile disponibile.
 11. radasous

  SIMULARI SCHEME CU TUBURI ELECTRONICE

  Salutare tuturor, Un model spice pentru GU-18 are cineva? Eventual de GU-19...
 12. radasous

  Baltika RZ-1

  Incercati, in afara de antena mai buna recomandata de dl. @validae, o impamantare mai buna, cea de pe reteaua de alimentare are sanse mari sa preia mare parte din mizeria din retea. Oricum, e ceva in neregula cu firele inadite nu ar trebui sa fie prezente, am atasat o poza de pe net cu unul necotrobait (vopsea pe lipituri)
 13. radasous

  Baltika RZ-1

  In afara de antena, ati conectat si impamantarea (conectorul P din schema) ? De obicei, cu impamantare buna se elimina mare parte din paraziti.
 14. Este foarte adevarat, televiziunile private de la inceputul anilor 90 au inceput cu vechituri. In Timisoara, la TvT 1, aveam doar doua camere cu CCD, un VHS Panasonic M2000 si un S-VHS Panasonic MS4, cumparate noi. Mai existau niste vechituri primite ca ajutoare, de la SOTI, o pereche de Panasonic F15 si o pereche de Marconi cu cate patru plumbicoane, din pacate nu s-au putut folosi. F15 nu aveau CCU, Marconi erau cam "fudule de urechi", adica aveau nevoie de lumina muuulta, plus ca erau extrem de mari si grele, imposibil de fatait printr-un studio de 20mp. In plus, nu aveam partea de sincro. Am pornit un F15 in laborator cu o sursa improvizata si o mica magareala ca sa nu mai urle dupa CCU. Ceva mai tarziu, prin 97-98 m-am intors in Slatina, la televiziunea firmei de cablu, aici deja era mai usor cu cumpararea aparaturii, s-au cumprat 4 Panasonic M3000 de pe la arabi (un MS4 cu alt nume), second hand erau doar trepiezii de studio si o camera JVC BY110 (parca..) cu trei tuburi saticon, folosita in studio, pe prompter. JVC-ul era o mare fenta, tuburile dau o imagine foarte calda daca au lumina buna. Pentru televiziunile locale, cu exceptia celor legate de firmele catv, erau vremuri destul de grele, se traia din publicitate...asa ca era dificil sa se cumpere scule noi, majoritatea se descurcau cu scule second din donatii sau casari de la televiziunile din strainatate. Am atasat niste poze cu vechituri: F15 BY-110 Marconi:
 15. radasous

  Ovidanie vinde:

  Aveti mp legat de Transformator 213.
×