Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

radasous

Membru activ
 • Content Count

  338
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

76 Se poate si mai bine

About radasous

 • Rank
  Membru
 • Birthday 04/26/1972

Profile Information

 • Locatie
  Slatina, Olt

Recent Profile Visitors

413 profile views
 1. Chiar arata bine cu pcb-uri profi, felicitari pentru scoaterea de la sertar a acestor tuburi. Pentru Raa 3k5 se poate incerca o anodica putin mai mare, cel putin pentru masuratori de performanta, in fisa de catalog ar fi 250V:
 2. Potentiometrul de pe placa este de 68 ohmi in loc de 25, nu puteam sa reglez curentul de mers in gol la 5mA. Cum nu am de 25, am pus rezistente in paralel pana gasesc unul si am reglat cei 5mA, chiar se aude corect acum.
 3. Cam asa gandesc si eu in cazul asta, daca reusesc sa ii reglez curentul comun prin colectorii finalilor la 5mA il las in pace si nu schimb nimic. Am pus la inmuiat mizeria de pe semireglbilul din care se regleaza curentul, se comporta cam aiuristic in zona in care a fost fixat niste zeci de ani, mai are si valoare idioata, 25 ohmi.
 4. Totodata este si foarte bine lucrat, este tanc. Cu condensatorii este chiar trist, nu se gasesc axiali decat la tensiuni mari, implicit au si dimensiuni mari. Necesarul este mic, 4 bucati 5 microF/12V, 3 buc 100microF/12V, o bucata 100microF/30V, o bucata 25 microF/12V.
 5. Dupa radiomuseum sunt chiar mai timpurii, ma indispune ca toti sun axiali si nu am nici macar unul prin sertare. Am sa tin cont de sfat si am sa ii pun pe lista to-do. Oricum, nu sunt consumuri aiuristice prea mari, curentul de colector comun pentru cei doi finali este pe la 9mA, ar trebui sa fie 5.
 6. Semireglabilul era incomplet si nu original, a fost inlocuit cu unul cu ax, ax ce lipseste. Oricum, nu vreau sa il restaurez, vreau sa il fac functional cat mai aproape de forma initiala si sa il utilizez in fiat.Nu am verificat electolitici, la cum merge nici nu cred ca este necesar. Pe repede inainte am schimbat panza si am refacut cromul de pe rama difuzorului, am lipit o parte din crapaturi, am refacut o parte lipsa din rama butoanelor (am turnat-o din rasina epoxidica). Am sa fac toate reparatiile vizibile, in zonele lipsa din carcasa am sa folosesc alte culori. Matrita pentru rama bumbilor, zona incercuita cu un ou rosu lipseste, acum polimerizeaza rasina:
 7. In urma cu cateva zile am cumparat de pe oleics un radio Blaupunkt Derby 22560. M-a atras pentru ca poate fi folosit atat ca radio portabil cat si in masina, destinatia fiind un Fiat 850 din 1966, adica din aceeasi perioada. Este functional, i-am schimbat doar semireglabil din detectorul FM (era incomplet, fara cursor) si am scos lacasaul bateriilor, sub el era estrem de multa rugina. Se aude foarte bine, difuzorul este inca bun, o sa aiba nevoie de mici reglaje, desigur. Am eliminat rugina cu dremel-ul si am tratat suprafat cu Fertan (negreala din poze). Dupa ce isi face efectul am sa aplic grund zinc-aluminiu pe zonele de unde a fugit zincarea originala. Carcasa are cateva sparturi si mici zone lipsa, am sa incerc sa o completez cumva. Antena telescopica este incompleta, sper sa gasesc una potrivita. In locul bateriilor R20 am sa pun un stabilizator de 9V, imi lipseste o parte din locasul bateriilor. Poze:
 8. Va salut,

  ati determinat cumva curentul maxim prin droselele alea gri si cum se conecteaza firele? Vreau sa fac un amplif pentru probat tuburi - care sa accepte multe tipuri de finale si preamplificatoare si sa pun 1 sau 2 drosele modelul respectiv doar pentru partea de preamplificare, in jur de 10mA zic eu pentru 2 duble trode sau 2 pentode.

  M-ar scuti de ceva timp pentru testele necesare sau ar trebui sa stric unul sa vad ce sarma are.

 9. Dupa o saptamana de functionare tuburile rf PE1/100 s-au mai obisnuit cu ideea ca trebuie sa amplifice semnale audio fara purtatoare, in 10-15 minute de la pornire curentul din catod se stabilizeaza. Astazi am conectat ca sursa pickup-ul (un dual cs-455 cu preamplificator cu pf86 productie @vlad1980) , un disc S&M si suna....
 10. pe ibei se gasesc astfel de lucruri, iar pretul nu este mare, este scris cu acelasi caracter ca si descrierea
 11. Am mutat amplificatorul de pe bancul de lucru in zona de auditie si am cuplat, pentru prima oara, incinte si sursa (tuner radio). SUnetul este foarte ok, frecventele joase sunt ceva mai interesante decat la amplificatorul cu gu19. Butonul potentiometrului de volum este batranel, recuperat de dl. @flomar60 Cele trei transformatoare de alimentare (anodica, filamente pe1/100, filamente tuburi de jos+filament tub de sus+negativare) si drosele anodica: Redresare si filtraj, droselul mic si gri este pe negativare, este de la dl. @mojnost, ca si tuburile pe1/100: Miliampermetre pentru curent in catod, indica jumatate din curent, va trebui sa refac scalele. Sub ele sunt transformatoarele de iesire, productie @dvb. Potentiometrii albastri sun multitura, pentru reglaj negativare. Hardughia are multe kilograme si in curand o sa se procopseasca cu modificari la sursele de alimentare si apoi carcasa. Pentru schema amplificaorului nu prea mai am idei de imbunatatire. Schema:
 12. Am reusit sa repornesc osciloscopul usb produs de episcom (driver...) si am facut cateva masuratori , ca si comparatie cu ce arata uni-t - ul digital. Desigur, sunt si ceva modificari in mu-follower (cu 6n9s), se cam "gatuia" cand trebuia sa livreze semnale mari si tuburile finale intrau in curenti de grila. Exista o oarecare diferenta intre tuburile finale PE1/100, am si o pereche de 6083, la alea diferenta este si mai vizibila, pe la 15%.
 13. Am modificat putin psf-ul driverului am conectat traf-urile de iesire pentru 2k5/8, am conectat si cfb-ul si...tot 8W pot obtine fara sinus limitat, in schimb fft-ul arata mai bine, adica asa:
×
×
 • Create New...