Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

radasous

Membru activ
 • Content Count

  267
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

54 Se poate si mai bine

About radasous

 • Rank
  Membru
 • Birthday 04/26/1972

Profile Information

 • Locatie
  Slatina, Olt

Recent Profile Visitors

315 profile views
 1. Cam asta e ideea, unele sunt anintiri ramase, altele sunt culese in momente ciudate, altele sunt obsesii personale. Financiar nu prea reprezinta nimic...
 2. Toate merita tinute aproape, toate au cate o poveste. Oricum, la birou stau mai mult decat acasa
 3. Multumesc mult! Radioul (...ca si restul de bunatati, inclusiv doua amplificatoare de test, boxe, un Sonet Duo, un Capri, aparatura de laborator, o barca pneumatica, un motor de barca, doua masini de scris, , ) nu este in casa, este la birou. Acasa am doar un Traviata, un portabil Nordmende si doua motoare de barca in curs de restaurare.
 4. Pe fratele radioului (frate=magnetofon Philips N4418) l-ati vazut doar pitit la colt, asa arata cand aproape este activ: Magnetofonul a avut nevoie doar de cureaua de la tahometru, curatare si doua condensatoare suplimentare pe alimentarea motoarelor, avea putin zgomot de la perii. Am vrut sa schimb tranzistorii cu craci oxidati din preamplificari, dar m-a ajutat lenea sa renunt. In poza de pe mag este progenitura personala, viitor inginer aflat in productie la celebra fabrica Electronic, Telecomunicatii și Tehnologii Informationale Bucuresti.
 5. Este, intradevar, foarte frumos. Si are un sunet absolut innebunitor cu difuzoarele originale, plasate in partea jos, sub usa pickup-ului.
 6. Din colectia de lemne: Radioul si pickup-ul sunt Philips, tranzistori cu germaniu, fabricatie 1969-1970 dupa seria de pe radio. Sunt neatinse de pistolul de lipit, doar pickup-ul a a avut nevoie de curatare si gresare. Lemnaria este germaneza.
 7. radasous

  SE cu GU19

  Asta este adunatura: In poza apare si fi-miu, anul II la ETTI Bucucuresti. Adunatura inseamna 2xPE1/100, 6N1P pentru driver, conzi la 500V pentru sursa, ampermetre si voltmetre de panou, digitale, pentru tensiuni si curenti, miliampermetre analogice pentru curent anodic, surse in comutatie pentru filamente, pcb pentru driver (srpp sau mu-follower, nu m-am hotarat), perle de ferita. O sa arate ca o sorcova
 8. radasous

  SE cu GU19

  Pentru acest test am hotarat sa il las in conexiune UL cu traf-urile toroidy, o sa functioneze pana in weekend 12 ore/zi pentru a se obisnui tuburile cu electroni miscatori si apoi o sa urmeze inca un rand de masuratori. Am gasit si un contact prost (lipitura rece) la unul din condensatorii de filtraj din driver ce dadea o usoara diferenta intre canale. Deja pregatesc urmatorul test, se tot aduna componente.
 9. radasous

  SE cu GU19

  Oricum, cei 10W cred ca sunt cam multi in conexiune trioda, am sa incerc co o putere mai mica si negativarea reglata pe semnal dreptunghiular.
 10. radasous

  SE cu GU19

  Ambele canale sunt in bucla deschisa, insa nu sunt identice, pe cel albastru este traf manufacturat si cu conexiune cfb, pe cel galben este traf toroidal si catodul pus la masa prin rezistor+condensator. Un scop al testelor este sa aleg transformatorul de iesire pentru urmatorul amplificator. Ma gandesc cum sa pun ceva markeri pe sinusoida pentru verificarea simetriei, ichiometric e dificil, pizelele scoase de osciloscop au rezolutue foarte mica.
 11. radasous

  SE cu GU19

  Voila: Proiectul nu poate avea inca nici un fel de valoare, este un test din care incerc sa gasesc cea mai buna configuratie.
 12. radasous

  SE cu GU19

  Am scris aiurea, psf-ul (negativarea) fost ales pentru 10W cu sinus 1kHz nedistorsionat. Masuratorile sunt la 5W, am vrut sa compar transformatoarele intr-o zona safe. Revin astazi cu inca un rand de masuratori, inclusiv cu curent mai mare in transformatoare.
 13. radasous

  SE cu GU19

  Am uitat sa precizez psf: -tensune in anod 308V -tensiune negativare -21V -curent in catod 82mA, adica 41mA/ tetroda
 14. radasous

  SE cu GU19

  Am primit tuburi GU19-1 nos, toate din aceeasi luna si acelasi an de fabricatie si foarte apropiate la caracteristici-in acelasi psf este o diferenta de 2mA intre curentii din catozi. Am refacut montajul pentru conexiune trioda, pe un etaj am pus traf toroidy, pe celalalt traf dvb. Comportarea este surprinzator de asemanatoare, atat ca toroidy radiaza destul de mult si induce semnal si pe celalalt canal. Dealtfel este si foarte zgomotos, intr-o oarecare masura poate fi folosit ca difuzor. Masuratori cu sinus pentru 10W la 1kHz, canalul albastru este cu traf dvb, cel galben cu toroidy: Semnal dreptunghiular la 400Hz:
 15. radasous

  Amplificator GU19, simulare

  Dl. Sebi este si client si constructor in cazul asta, eu consider ca are dreptul la a accesa un amarat de semireglabil si este o situatie absolut acceptabila. In alta ordine de idei, daca ati fi interactionat cu o unealta profesionala (camcorder, vcr, tbc, mixer, encoder, excitator, modulator, amplificator, etc) din perioada '50-'90 ati fi gasit o gramada de potentiometri semireglabili, in unele cazuri mai multi decat condensatori.
×