Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Aw Genetix

Membru activ
 • Content Count

  1,370
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

48 core_reputation_level_4

About Aw Genetix

 • Rank
  Genetix
 • Birthday January 9

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Deva

Recent Profile Visitors

1,005 profile views
 1. stie cineva daca pe portul EMS am si tensiune de alimentare in paralel cu comunicatia pe cele 2 fire ?
 2. Observ ca tot mai greu se gaseste acest modul. Sunt in urma cu stirile, a aparut ceva mai bun la pretul de 15-20RON sau ce se intampla ?
 3. Am o centrala Bosch Condens 2500, si vreau sa ma leg la portul EMS cu un microcontroller. Am gasit ceva pe net, dar as dorii daca un coleg de aici a experimentat comunicare prin EMS, sa imi dea o mână de ajutor.
 4. Am pus cate o rezistenta de 43K spre masa, si acum merge bine, am detectie pe semnal pozitiv.
 5. Mi-am facut timp sa fac cablajul. Si surpriza, nu merge. Daca m-as fi uitat de la inceput, as fi vazut ca Saleae are detectie pe borna negativa. Pai si eu cum sa-i fac atunci protectie ?...Eu am crezut tot timpul ca face detectie la +3.3..5V dar nu. Face detectia la GND. Cum sa fac ? Sa adaug cate o rezistenta de 47K dupa fiecare BZX84C3V6 spre masa, sau refac proiectul...?...
 6. nu rade nimeni, doar ca eu n-am in casa lubrifiant Durex. ne place pe sec :)) in fond ai pus ulei siliconic. eu am cumparat ulei ptr masina de cusut singer 3.40RON 20mL din dedeman si o sa folosesc de-asta.
 7. In legatura cu necesitatea de ungere. Toti frizerii profesionisti, dezinfecteaza apoi ung cutitul masinii de tuns, inainte de fiecare tuns. Intr-adevar cu "ulei special", dar mie nu-mi comvine sa cumpar un asa ulei cu 40RON+22RON transport...e cat jumatate din masina mea de tuns. Deci eu consider ca fier pe fier are nevoie de o ungere, cat despre ungerea din par...apoi eu am parul cam uscat. Am folosit ulei siliconic prima data, ca asta am avut la indemana, si nu e deloc gros ceea ce am eu. La partea care angreneaza cutitul am pus vaselina siliconica. Scrie pe el ca ulei siliconic profesional, si e cam la fel de subtire precum uleiul de masina de cusut. As da fericit cu WD40, dar din experienta mea acesta e mai mult un solvent, decat sa unga. In plus are si parti dintr-un fel de plastic in miscare, sau care tine un fel de mic rulment pe acolo. De-asta am dat deocamdata cu ulei siliconic. Poate o sa merg totusi pe ulei de masina de cusut. Observ ca sunt multe pareri, cam exact cum sunt si in capul meu...
 8. As vrea o parere pentru lubrifierea unei masini de tuns (parul), alta decat cele destinate direct. ulei siliconic subtire (TME) ulei pentru mecanisme fine (gen masini de cusut) ulei de cocos ulei de masline ulei de floarea soarelui WD40 altul ?
 9. da, fireste. aveam deja cablajul facut in configuratia asta pe pin A3... de asta trebuia asa. nu stiu cat e de corect, dar merge bine. pe osciloscop e ok. fac detecție la zero cross acolo.
 10. a mers cu volatile int iX = 0; void setup(){ SetupISR(A3); /* sau cli(); PCICR |= 0x02; PCMSK1 = 0b0001000; sei(); */ } void SetupISR(byte pin) { *digitalPinToPCMSK(pin) |= bit (digitalPinToPCMSKbit(pin)); PCIFR |= bit (digitalPinToPCICRbit(pin)); PCICR |= bit (digitalPinToPCICRbit(pin)); } ISR (PCINT1_vect) { if (((PINC>>0x03) & 1) == 0x01) iX++; }
 11. ma va ajuta oare attachInterrupt () pentru A3 ?... o sa incerc varianta de declarare intreruperi diferita sa vad.
 12. void setup(){ SetupISR(A3); } void SetupISR(byte pin) { *digitalPinToPCMSK(pin) |= bit (digitalPinToPCMSKbit(pin)); PCIFR |= bit (digitalPinToPCICRbit(pin)); PCICR |= bit (digitalPinToPCICRbit(pin)); } ISR (PCINT1_vect) { // }
 13. inainte sa postez am cautat prin manual dar nu prea m-am lamurit. eu am incercat asa fara succes, codul postat nu l-am incercat inca pentru ca nu am aici un arduino ISR (PCINT1_vect) { //partea care conteaza aici if ((PINC&0b0001000) == 0x01) { i++; } } codul postat din ce am inteles eu in ds nu ar trebuii sa fie ? temp = PINC & 0x03; //ignora tot, mai putin A3 if (temp == 0x01) //daca butonul de pe pin A3 este actionat fa ceva.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.