Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Aw Genetix

Membru activ
 • Content Count

  1,365
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

48 Se poate si mai bine

About Aw Genetix

 • Rank
  Genetix
 • Birthday January 9

Profile Information

 • Locatie
  Deva

Recent Profile Visitors

962 profile views
 1. da, fireste. aveam deja cablajul facut in configuratia asta pe pin A3... de asta trebuia asa. nu stiu cat e de corect, dar merge bine. pe osciloscop e ok. fac detecție la zero cross acolo.
 2. a mers cu volatile int iX = 0; void setup(){ SetupISR(A3); /* sau cli(); PCICR |= 0x02; PCMSK1 = 0b0001000; sei(); */ } void SetupISR(byte pin) { *digitalPinToPCMSK(pin) |= bit (digitalPinToPCMSKbit(pin)); PCIFR |= bit (digitalPinToPCICRbit(pin)); PCICR |= bit (digitalPinToPCICRbit(pin)); } ISR (PCINT1_vect) { if (((PINC>>0x03) & 1) == 0x01) iX++; }
 3. ma va ajuta oare attachInterrupt () pentru A3 ?... o sa incerc varianta de declarare intreruperi diferita sa vad.
 4. void setup(){ SetupISR(A3); } void SetupISR(byte pin) { *digitalPinToPCMSK(pin) |= bit (digitalPinToPCMSKbit(pin)); PCIFR |= bit (digitalPinToPCICRbit(pin)); PCICR |= bit (digitalPinToPCICRbit(pin)); } ISR (PCINT1_vect) { // }
 5. inainte sa postez am cautat prin manual dar nu prea m-am lamurit. eu am incercat asa fara succes, codul postat nu l-am incercat inca pentru ca nu am aici un arduino ISR (PCINT1_vect) { //partea care conteaza aici if ((PINC&0b0001000) == 0x01) { i++; } } codul postat din ce am inteles eu in ds nu ar trebuii sa fie ? temp = PINC & 0x03; //ignora tot, mai putin A3 if (temp == 0x01) //daca butonul de pe pin A3 este actionat fa ceva.
 6. Arduino UNO Am nevoie sa inlocuiesc pentru a salva timp, digitalRead(A3) cu o citire din PINC sau PORTC care credeti ca e mai potrivita pentru citire mai rapida. As vrea un exemplu.
 7. Nu ma indoiesc. Ma ajuta cineva cu o schema cu detectie in AC pentru studiu ?
 8. adrian_pic, sincer, imi place cum gandesti. Esti foarte optimist. Eu insa sunt probabil mai pesimit si nu vad actualele taxe pentru poluare drept un mijloc de-a infrana/gestiona poluarea, precum nici ca au fost gandite ca populatia sa se invete cu taxele. Eu vad doar colecte la buget, iar natura ramane exact cu fortele ei proprii; care sa fim seriosi ca le are daca ar putea sa ia decizii. Probabil i-ar trebuii 5 minute sa faca un SHFT+DEL la tot ce misca. Din prisma mea, si as dori sa nu fiu etichetat drept indolent, dar tot ce facem noi ca oameni, fie curatenie sau mizerie, fie ca existam sau nu, planeta nu prea sufera din cauza ca existam; cu tot ce presupune prin existenta noastra. S-ar putea ca doar sa avem impresia ca suntem atat de importanti, noi sau deciziile noastre minuscule, precum si taxele care..par relativ amuzante daca privesti lumea din Cosmos sau la nivel de galaxie... ..mi-as dori sa nu am dreptate.
 9. Nu sunt in masura sa fac un calcul detailat, dar am un feeling ca nu e chiar atat de roz nici electric. Oricum se ard si se consuma si pentru generarea curentului electric, reducem emisiile rezultate din arderea carburilor, si nu stiu cum sta balanta la fabricarea bateriilor, sau de ce nu un accident la fabrica eliberat in natura. si inca ceva care ma doare destul de tare. toate taxele pe poluare, si nu doar romania. se duce cineva sa produca de banii aia (nu din banii aia) strat de ozon sau altceva care sa ajute concret ? parca nu. pai si-atunci ... ne plangem de trotinetele noastre ca ard benzina si motorina. dar o racheta care pleaca .... ? transport in comun...gen metrouri. pentru curentul consumat, nu se polueaza oare ? mai mult? mai putin ?...parca era direct proportional cu greutatea (sarcina) asadar.. o teorie. poate indiferent ce facem pe planeta, si daca trecem inapoi la piatra, poate ca avem un termen limitat fix. care e mult mai aproape decat protejarea noastra. o problema venita din exterior de exemplu. cam la fel cum facem cu display-urile la telefon. toata ziua sa nu-l zgariem, ca intr-o zi sa-l dam de "vatra". game over. Am inventat roboti, care cu adevarat vor lua treptat toate sarcinile umane. Iar omul va sta curand alaturi de dinozauri, admirati de ultimele modele de roboti.
 10. eu personal am inceput sa ma gandesc la natura. pentru ca pare ca nu mai rezista mult. cel putin pare. dar cat timp bateriile sunt atat de slab evoluate, n-am ce face cu o masina electrica, maxim sa umblu cu frica-n san cum pateam cu drona in aer, fie ca crapa o celula si-apoi raman fara masina pana o schimba, sau ma lasa de tot acumulatorul si ma costa cat calul troian cu tot cu potcoave.
 11. Vroiam doar un senzor care sa faca o detectie odata cu aparitia condensului pe oglinda din baie; in sensul orientativ vorbind. Daca vroiam sa stiu umiditatea in aer era altceva. Eu sunt multumit de detectia obtinuta, in curent continuu..in momentul aparitiei aburului in baie pe senzor am cam 1M - 800K. Mie mi se pare un pic absurd sa ma fi gandit la detectie optica cat timp spui "abur". Una peste alta..si fara vreun curent, eu cred ca procesul de coroziune tot apare,la umiditatea in cauza, si nu mai apuca sa faca diferenta intre cc si ca. Am facut un senzor optic pe un autoturism, unde nu ajunge picatura de apa, dar pentru o baie nu cred ca.. Ca amuzament, am notat data montarii pe un perete in cutie, deci cum s-ar spune, cronometrul a inceput. Sa vedem cat va rezista. Eu estimez cam 5 ani, dupa care probabil trebuie curatat. Si tot estimativ, mai cred ca nu detectia va avea de suferit, ci uscarea intarziata datorita depunerilor.
 12. vazusem senzorul ala. doar ca aveam nevoie sa fie integrat pe acelasi pcb, si mai ales sa aiba o suprafata mai mare de detectie. apropo de curent alternativ vs tensiune continua. nu ma indoiesc ca este asa, dar ma intreb, daca 2.54uA si 2.488VDC este cu adevarat semnificativ in procesul de oxidare/deteriorare al senzorului, mai mult decat o va face alti factori care vin la pachet cu umiditatea pe o suprafata argintata... Ce imi fac eu griji, mai mult, este sa reziste smecheria cu rasina epoxy , am pe Top side AO, si ceva trasee pentru LED-uri, LDR imbracat in epoxy... adica sa nu se infiltreze umiditatea pe undeva, mai mult decat...dar vom vedea in timp.
 13. va multumesc la toti pentru idei si ajutor. am terminat pcb, si pentru o detectie buna la abur am folosit R18 = 1M cablajul o sa fie "invelit" in epoxy transparent, mai putin "grilajul" de detectie.
 14. da, am vazut acum dar in proteus am cam la fel. si macar il cunosc...
×
×
 • Create New...