Jump to content

Stelian Leonard

Membru activ
 • Content count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About Stelian Leonard

 • Rank
  Nou venit
 • Birthday 08/30/1958

Contact Methods

 • Website URL
  http://trainz.uv.ro/

Profile Information

 • Locatie
  Braila

Recent Profile Visitors

44 profile views
 1. Compresor din agregat de frigider?

  De la ce este "mingea" ? @Nardu
 2. Suport minibormasina - sfat achizitie/constructie

  E pe bune, nu am masina. Nu am vrut sa te persiflez. Am dat o cautare de curiozitate pe Google si am pus si eu primul pret la second. Acum, daca ai un amic, un cunoscut cu reparatiile, te lipeste la pret de-o bere doua, altfel jaf la drumul mare!
 3. Suport minibormasina - sfat achizitie/constructie

  Nu ma complic deloc, sunt 10 suruburi! Cand am toate piesele, in cel mult 1 ora fac suportul. L-am gandit sa-l fac din subansamble universale. La CNC, efortul pe rulmenti este mult ai mare decat la "gagalicele" astea, da-i gaura de cel 3mm. Daca ma gandesc bine ,ma "scormonesc" si pun 2 rulmenti IGUS in carcase si lamurim si cu jocul/zgomotul/ungerea .... pret de ... exact "3xtutun" mai putin! Un stativ de la Proxxon costa 284 lei - http://www.proxxontools.ro/proxxon-28606-stand-de-gaurire-mb-140-s.aspx Cel pe care il fac eu cca 130lei (depinde de piesele printate) - suport SK20 1buc 17lei + suport SHF12, 2x15lei -30 lei + Axa ghidaj 12mm 2.6lei x 2x200mm = 10.4lei + Coltar 20×20 2buc x 4 lei = 8lei + Rulment linear in carcasa SC12VUU 2buc - 38lei (s-ar putea sa-l printat, mai ieftin) + Profil AL V-Slot 20x20x12.5 cm, 5 lei + Masa, tocator pt bucatarie din bambus 6 lei, la "38" (azi am luat) + suruburi/piulite + 2 piese printate. PS Nu am masina; sa cumpar amortizor din recuperari, e de la 100lei in sus!
 4. Suport minibormasina - sfat achizitie/constructie

  De acolo se prinde Proxxon Micromot 50 - 230g; acolo este lagarul rulmentului (e unul singur), mai buna stabilitate/vibratii nu este! Acolo prinde si Proxon la dispozitivele lor, e facut special, piesa 78. Acum Panzer e ceva mai grea, 470g si rulmentul e ceva mai sus, dar are 2 (pierd garantia!). Voi vedea practic in cateva zile cum sta treaba.
 5. Suport minibormasina - sfat achizitie/constructie

  @Albasete, ma vezi "tanar si nelinistit" !? Cum sa prind de mandrina ?!
 6. Suport minibormasina - sfat achizitie/constructie

  Proiectul meu in aceasta privinta: Nu trebuie sudura! Sunt 2 piese printate 3D Utilizeaza elemente uzule CNC, 3D printer, etc
 7. Suport minibormasina - sfat achizitie/constructie

  Vad ca ati utilizat numai 2 piloni. Exista vreo problema de stabilitate, vibratii?
 8. Suport minibormasina - sfat achizitie/constructie

  Intentionez sa construiesc un asemenea suport pentru Mini-freza Panzer https://www.dedeman.ro/ro/mini-freza-panzer-pt87342-130-w/p/1032073 , o clona Dremel, pretul este bun, deocadata nu am ce sa reprosez. Are 330g greutate, 8.000-30.000 rotatii/minut Vad ca ati utilizat numai 2 piloni. Exista vreo problema de stabilitate, vibratii?
 9. Proiectare panouri frontale

  Am pus un panou frontal. Cadrul arata zona utila pt ce pui pe panou, ca ideie. Rotunjirea, spatiu ocupat de coltari
 10. Proiectare panouri frontale

  Propunerea pentru carcasa alimentator: Profile V-slot 20x20mm, ce se folosesc pe la CNC, prinse cu coltarii lor, suruburi, piulite V-slot.... Nu ai treaba cu sudura. E o constructie rigida, modificabila/adaptabila oricand. De profile te poti agata cu tot ce placi ai in interior. Fetele sunt toate drepte sigur Jos am pus 2 bare (generic) pe care poti pune traful. Dimensiunile sunt pe imagine, eu am facut la "aprecierea celor 5-6kg" (pt asta ti-am cerut dimensiuni). Coltarii daca te deranjeaza, eu stiu la fata , sunt si de interior. Barele sunt la dimensiuni fixe 8x20x20x200mm si 4x20x20x300mm, aici gata taiate https://www.optimusdigital.ro/ro/364-profile-v-slot . Cost, cca 220 lei, coltarii sunt scumpi juma de pret, eu am calculat cu 4lei il am pe asta in oras http://reprapmania.ro/shop/profile-aluminiu/elemente-conectare/elemnente-de-conectare-seria-20/coltar-20x20/ si nu platesc transport, a facut si reducere , cred ca nu le vinde! . Greutate este cca 1.4kg
 11. Proiectare panouri frontale

  Uite si ceva imagini in completare la ceea ce am scris mai sus, un ordine: - Scala in Abacom - Hirschmann-GSS, un set de gauri/fante pt ventilatoare ca la calculatoare si Scriptul scale si scala rezultata in stg /jos. - Ex. Test din Galva La acest link gasiti tot ce poate Galva http://www.f5bu.fr/galva-about/ Galva nu cred ca are vreo limitare. Exceptional ! Cred ca se poate calcula/desena si ruta catre planeta Marte!
 12. Proiectare panouri frontale

  Pentru ca se numesc la fel, am sa fac referire dupa numele firmei adica Abacom si Schaeffer. Mai este unul CetIna, asemanator lui Schaeffer, are mai dezvoltat unul din instrumentele desen vectorial ca in Corel Draw. Nu vorbim de el. Eu le folosesc pe ambele in completare. Ce are unul bun, alalaltul nu are deloc. Cateva comparatii: - Instrumente vectoriale ca sa produci singur ce trebuie au ambele; sta bine Schaeffer. - Grila are si Schaeffer, dar e sub forma de punct. Personal, imi vine mai la indemana Abacom, sub forma de linii. - Sabloane pentru gauri diferite piese (bnc, jack, fan, etc) Schaeffer le are pe toate din cele uzuale mai mult sau putin. Macro objects sunt denumite in program. Abacom, nu are niciunul! Trebuie sa le faci dupa DataSheet si le salvezi. Acum ex. faci un BNC o gaura mai mare si 4 mai mici, e simplu, dar este una Hirschmann-GSS sau setul de gauri/fante pt ventilatoare ca la calculatoare, ca sa faci in Abacom, ... iti cam "rupi gatul"! - Import in format CAD ex. *.dxf, format creat special pentru utilizarea intre diferite programe CAD/vectorial nu te lasa niciunul. Schaeffer nu are obtiunea "Import". Are o chestie indirecta, pe cai cotite, via "Insert > HPGL engraving" in format *.plt, care il poti obtine ex. prin export din Corel Draw. Trebuie sa fii atent atat la export cat si la import, sunt o serie de setari destul de complicate. Abacom are "Import", dar importa bmp/jpg/emf/wmf; nu-i format CAD. - Scale/gradatii au ambele. Abacom e bun aici. Are un utilitar cu o serie de template de baza pe care le adaptezi la parametrii tai. La parametri are obtiuni multiple, dar foarte important si util are o fereastra in care vezi in timp real/instant rezultatul modificarilor de parametri. Ulterior ai in plus posibilitatea sa modifici grosimi/culori/font gradatii. Schaeffer are sub forma unui Script. In fereastra care se deschide sunt setari minimale (o scala simpla). Saracut fata de posibilitatile din Abacom. Nu are fereastra sa vezi rezultatul instant la ce faci, trebuie sa mai desenezi pe altceva; greoi! Rulezi scriptul si vezi ce a a iesit, nu poti sa mai modifici nimic. Nu-i bine o iei de la capat. Mai este unul, conceput de catre radioamatorul francez F5BU, se numeste Galva. Aparent e mai greoi de lucrat cu el. Lucreaza in formula matematica in mod programator cum se mai zice. Are un help foarte bine documentat si interactiv, dar pana acolo mai simplu, are cateva zeci de sabloane de gradatii/fete de aparatura de laborator/instrumente de masurat de laborator de toate neamurile. Asta-i cel mai "tare" !
 13. Proiectare panouri frontale

  @Cartesius a folosit pt. carcasa placat PCB pe o singura fata, cositorit pe margine. Scrie pe undeva. Ca material de suport dupa culoare , pare sa fie hartie presata. Sticlo, FR3-4, nu-i , sunt semitranparente, CEM2-3, asta-i albicios, pertinax, e roscat/ brun/ cafeniu.
 14. Proiectare panouri frontale

  Acuma nici eu nu am vazut ce ai postat total, eu am vazut numai textul de inceput fara poze; ai editat in timp ce scriam si eu postul. Treaba aia cu niturile il cam incurca. Vad ca stai bine cu CATIA !
 15. Proiectare panouri frontale

  Cititi si aici un exemplu: http://www.tehnium-azi.ro/topic/6275-osciloscop-home-made-cu-tuburi/ in care am incercat sa-l ajut pe constructorul aparatului, sa puna o fata functionala, nu numai "comerciala", fara sa mai demoleze carcasa avand in vedere materialul/modalitatea de constructie; o solutie pe care am folosit-o eu in timp pe vremuri, era la indemana. E si acum de fapt.
×