Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

ex.escu

Membru activ
 • Content Count

  811
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

123 core_reputation_level_5

About ex.escu

 • Rank
  core_member_rank_2

Recent Profile Visitors

559 profile views
 1. Un punct de vedere din anii "80 privind alimentarea amplificatoarelor audio. Cherry mutual inductance distortion.pdf
 2. Ati uitat de pesmet, consumul excesiv ducea direct la infirmerie...
 3. Un amplificator interesant din anii "70.
 4. Modul de functionare al unui final celebru acum 50 de ani; limitarea de curent e dimensionata pentru 45w/8 ohm. Low Distortion Class B Output (QUAD 303).pdf
 5. O varianta poate fi dayton ps220-8 in incinta vtp sau mltl , pretul variaza 100-121$ ,dar raportul calitate/pret e bun, proiecte gasiti pe net.
 6. Atunci cand porniti, rasuciti partial cheia, asteptati cateva secunde pana cand martorii din bord se sting ,numai dupa aceea porniti motorul;daca porniti direct ,calculatorul considera ca sunt erori si limiteaza debitul pompei de injectie. in acest caz , se opreste motorul si se asteapta ,se porneste din nou normal. E posibil ca uneori sa se aprinda becul din bord cu simbolul "motor", de obicei din cauza benzinei ; in cele mai multe cazuri dupa ce se parcurg cativa km si cateva porniri-opriri, becul se stinge. Motorul e sensibil la calitatea benzinei ,un defect frecvent care apare (datorita uneori si turatiei ridicate) e "arderea" scaunului de supapa; e recomandabil sa se verifice compresia la un service daca motorul are peste 100.000km.Erori mai pot apare de la soda lambda, mai rar; se pot citi erorile, daca functionarea nu e normala, la un service,preferabil unul care are programul de la vag. Nu se recomanda depasirea turatiei de 3000rpm=100km/h in treapta a 5a , cutie viteza tip gsh. Schimbul de ulei la max 10.000km in ciclu urban si max.12000km combinat, sau la un an; uleiul castrol 5w40 de mai sus e o.k. Vw polo9n = skoda fabia htp, motoare 40kw/55cp la 4750rpm cod awy,bmd . Succes.
 7. Preluarea vibratiilor se poate face folosind ceea ce e numit absorbitor dinamic de vibratii; poate au vazut, unii dintre dvs. , cu multi ani in urma ,fixat pe structura unor camioane un arc fixat pe sasiu avand la capatul liber o bila din otel- sistemul preia vibratiile . Spik-urile urmaresc sa izoleze incinta de mediu; incintele carlsson folosesc mediul-peretii incaperii pentru a imbunatati raspusul la frecvente joase.
 8. Acesta e ... prin anii "80 erau in circulatie pe unele linii secundare vagoane de tren fabricate in germania prin 1923, aveau placa -timbru nituita in spatele scarii, am calatorit cu asa ceva, starea era exceptionala avand in vedere varsta. Pacat, in o societate normala se putea face un muzeu (rentabil) , au facut parte din istoria noastra...
 9. No offense, vorba ceea, partidul e in toate, in cele ce sunt si-n cele ce maine...
 10. Pe la sfarsitul anilor "70 si prin anii "80 automotorul "rosu" pe unele trasee functiona in regim de tren accelerat ,se cupla in unele noduri feroviare cu trenuri accelerate care soseau in Bucuresti; iarna daca era viscol, nu avea nevoie de plug,fiabilitatea era foarte buna (avand in vedere varsta); si cel verde (e unul in o poza,mai sus,in triaj) se comporta bine,dar daca mergea pe linii unde lungimea sinei = distanta intre axele boghiului ,confortul avea de suferit.Au fost si pluguri realizate pe baza automotorului verde,aveau o placa de otel dispusa oblic ,prin care treceau tampoanele cca.45 grade, pe directia de mers. La sfarsitul perioadei interbelice ,tari dezvoltate economic nu se jenau sa importe locomotive cu abur construite la malaxa.
 11. Un amplificator simetric interesat , Heathkit AA-1180, de prin anii"80; atentie, tensiunea de alimentare are valori ridicate, pericol de electrocutare.
 12. Identificati sectiunea unde nu face contact (cu un ohmetru), marcati cu un creion zona, desfaceti cu atentie urechile de prindere si cu o lupa identificati defectul (portiune rezistiva fisurata,sector de portiune rezistiva uzata,contact imperfect). Daca e intrerupta sunt solutii pentru continuitate,daca e uzata se poate deplasa cu atentie cursorul pe un sector de cerc integru, daca contactul e imperfect se poate curata cu alcool sectorul si cursorul si/sau rearcui cu atentie cursorul. Succes.
 13. SpeakerWireCompensation.pdf Din cutia cu "maimutze" , cum considera unii domni, un adaptor pentru amplificatoare audio care compenseaza influenta cablurilor, tradus in engleza , pentru un Technics, dar poate fi folosit si la alte amplificatoare; k157ud2 e un operational dual ,cu bipolari.
 14. Situatia e similara si la nivel de tara,cele care nu polueza tranzactioneaza certificatele de emisii pe piata internationala. Pentru unele auto electrice, accelerarea ,franarea nu sunt o problema , un x75 chiar incarcat, peste 2,5t , accelereaza la 100km/h sub 3s, franarea e gestionata de computer, o poza (reala) cu roata ,se vede dimensiunea discului :
 15. Ca o completare la unele posturi anterioare, sunt solutii tehnice care permit obtinerea unei auditii de calitate cu incinte cu volum redus (cca.20l) ,incintele Carlsson.carlsson_ortho_design_principles.pdf
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.