Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

ex.escu

Membru activ
 • Content Count

  719
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

84 Se poate si mai bine

About ex.escu

 • Rank
  Membru

Recent Profile Visitors

349 profile views
 1. ex.escu

  JLH'69 - varianta

  In schema desenata in primul post lipseste un resistor de 8k2 intre baza bd139 si masa. Un resistor( de putere) in serie cu sarcina nu e intotdeauna ceva rau...Dl.J.L.Hood a folosit si recomandat in unul din articolele sale unul de 2,2ohm in serie cu sarcina, prietenii stiu de ce ... Unele firme au folosit in incintele acustice ,in filtrul de "joase" condensatori in serie cu difuzorul (difuzoarele) de bass pentru a obtine o rezonanta serie si un raspuns mai bun (Kef c75);un condensator de valoare mai mica pe iesire poate asigura ,prin rezonanta serie,un raspuns mai bun ,pe o incinta acustica ,comparativ cu unul de valoare mai mare, in cazul amplificatoarelor cu iesire pe condensator.
 2. ex.escu

  Acu' 48 de ani

  Nu va suparati,dar nici germanii nu excelau,aveau si ei idei...unele materializate in practica, Elefantul avea 2 motoare Maybach cuplate la un generator care alimenta 2 motoare electrice conectate la rotile motrice....depasea ,la unii parametrii alte solutii tehnice dar consumul ,combustibil,cupru, era prohibitiv. In aceeasi perioada au beneficiat la Puma de un motor Tatra v12 ,performant, care a fost constant imbunatatit,fiind folosit si azi....performantele sale si ale sasiului au determinat si o firma de elita ,Rafael ,sa le foloseasca ca platforme.
 3. ex.escu

  Dayton ps220-8

  Am ales prima varianta,am taiat saptamana trecuta placile (mdf), urmeaza sa gasesc o firma in Bucuresti pentru decupare/frezare locas difuzor, rotunjire muchii, etc.
 4. Sanken a mai produs mn1715/mp1715 in capsula mt200; daca gasiti din recuperari ,buni,pot inlocui fara probleme pe cei originali. Succes.
 5. ex.escu

  Dayton ps220-8

  Mosul a venit mai devreme si a adus si o pereche PS220;difuzoarele sunt bine construite si sunetul e interesant,un pic cam stralucitor pe medii ,dar asta se rezolva,au: P=40w/8ohm,fs=46hz, spl=96,5 db,Qts=0,38,membrana carton armata cu kevlar,con + dom faza. Rog un sfat de la cei care au incercat ceva similar;variante ar fi: 1.MTTL ,"The Singularities",realizat chiar cu ps220. 2.TL ,gen Isophon t420. 3.Tqwt , gen Supravox 215. Va multumesc.
 6. Tranzistorii originali 2sd2401/2sb1570 sunt darlington ;daca treceti prin Bucuresti,magazinele sunt la cativa metri distanta. Variantele originale au greutatea un pic mai mare fata de fake-uri(cca.17,5g/13-14g);verificati driverii si superdioda din canalul defect. Amplificatorul merita reparat ,e o varianta "low TIM".
 7. La final ,verificati condensatorii electrolitici ,incepand cu cel de 100uf/16v; procedati cu atentie, nu efectuati modificari, (tranzistori cu siliciu) e pacat. Amplificatorul ,adus in parametrii ,cu un difuzor sensibil, suna foarte bine. Succes.
 8. ex.escu

  Inca unul ... partea a doua

  Un incident nefericit,oarecum asemanator,a fost cel din septembrie1983, soldat cu doborarea aeronavei koreene kal007 ...a fost realizat si un film.
 9. ex.escu

  Inca unul ... partea a doua

  La 10 iunie IAR-urile au avut avantajul inaltimii si in plus factorul surpriza,a fost ultima lor mare victorie. Au fost depasite incepand cu 1942,dupa introducerea pe scara larga a iak 1,apoi variantele 3,9,la-5 ,etc;dupa aparitia vanatorilor americani,cu exceptia din 10 iunie, pierderile au fost mari.
 10. ex.escu

  Inca unul ... partea a doua

  Nu,nu e vorba de acel articol,contine multe "povesti",viteze de 1000 km/h aproape de sol,inexactitati,la lupta au participat si 10 Me109 romanesti din care 2 au aterizat fortat,ai nostri au pierdut 3 piloti,2 IAR80 care s-au ciocnit si unul in lupta.....americanii au pierdut 24 P38 ,au crezut ca se lupta cu FW190 ... Obiceiul pamantului era ca realizarile romanilor plecati ,sub o forma sau alta ,sa fie "uitate".
 11. ex.escu

  12.250 euro pensie ???

  Din pacate se pare ca se pregateste o noua criza si prin masurile adoptate nu se face decat "knockin' on crisis door".
 12. ex.escu

  Dayton ps220-8

  A incercat (testat) cineva acest difuzor de banda larga ? Ma "bate gandul" sa incerc o incinta t.l.sau vtp. Va multumesc.
 13. ex.escu

  Merita sa cumperi Diesel?

  Ca parere personala topicul acesta nu ar fi existat fara scandalul "Dieselgate'....atenueaza vina celor de la vw si da vina pe motorul Diesel care e poluant...cine stie, poate peste cativa ani vor apare noi motoare Diesel chiar de la vw care vor fi mai putin poluante... Constructiv,ar fi interesante cateva pareri vizavi de modul in care se comporta injectoarele,motoarele euro2,3,4, cand combustibilul e euro 5,modalitati verificate de a reduce poluarea, de a imbunatati randamentul motoarelor diesel euro 2,3,4, indiferent de unde ar fi,vag,renault etc. P.S.Motoarele de Dacia 1300 ,echipate cu elemente de calitate( camasi cilindru de calitate,ansamblu piston, biela echilibrate, segmenti de calitate,arbore cotit din fgn,realizat corespunzator,ulei bun,eventual cu aditiv MoS2,carburator bine reglat,eventual cu mici "jonglerii" pentru uniformizarea amestecului ,aprindere electronica ,eventual cu reglaj ,functionau foarte bine...
 14. ex.escu

  Inca unul ... partea a doua

  Daca veni vorba de B52 aveti cumva informatii, exista vreo contributie romaneasca la realizarea lui ?....ma refer la Dl. M.G.Viziru care a lucrat o vreme la Martin Marietta.
 15. ex.escu

  QUAD 405 - Proiect comun cu userii.

  Dl.G. Stochino recomanda cu multi ani in urma un ggc.,in un articol din wireless world,obtinea o scadere a distorsiunilor cu un ordin de marime la un 741....americanii au folosit mult si lm318, era proiectat de un meserias...
×