Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

ex.escu

Membru activ
 • Content Count

  714
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

84 Se poate si mai bine

About ex.escu

 • Rank
  Membru

Recent Profile Visitors

309 profile views
 1. La final ,verificati condensatorii electrolitici ,incepand cu cel de 100uf/16v; procedati cu atentie, nu efectuati modificari, (tranzistori cu siliciu) e pacat. Amplificatorul ,adus in parametrii ,cu un difuzor sensibil, suna foarte bine. Succes.
 2. ex.escu

  Inca unul ... partea a doua

  Un incident nefericit,oarecum asemanator,a fost cel din septembrie1983, soldat cu doborarea aeronavei koreene kal007 ...a fost realizat si un film.
 3. ex.escu

  Inca unul ... partea a doua

  La 10 iunie IAR-urile au avut avantajul inaltimii si in plus factorul surpriza,a fost ultima lor mare victorie. Au fost depasite incepand cu 1942,dupa introducerea pe scara larga a iak 1,apoi variantele 3,9,la-5 ,etc;dupa aparitia vanatorilor americani,cu exceptia din 10 iunie, pierderile au fost mari.
 4. ex.escu

  Inca unul ... partea a doua

  Nu,nu e vorba de acel articol,contine multe "povesti",viteze de 1000 km/h aproape de sol,inexactitati,la lupta au participat si 10 Me109 romanesti din care 2 au aterizat fortat,ai nostri au pierdut 3 piloti,2 IAR80 care s-au ciocnit si unul in lupta.....americanii au pierdut 24 P38 ,au crezut ca se lupta cu FW190 ... Obiceiul pamantului era ca realizarile romanilor plecati ,sub o forma sau alta ,sa fie "uitate".
 5. ex.escu

  12.250 euro pensie ???

  Din pacate se pare ca se pregateste o noua criza si prin masurile adoptate nu se face decat "knockin' on crisis door".
 6. ex.escu

  Dayton ps220-8

  A incercat (testat) cineva acest difuzor de banda larga ? Ma "bate gandul" sa incerc o incinta t.l.sau vtp. Va multumesc.
 7. ex.escu

  Merita sa cumperi Diesel?

  Ca parere personala topicul acesta nu ar fi existat fara scandalul "Dieselgate'....atenueaza vina celor de la vw si da vina pe motorul Diesel care e poluant...cine stie, poate peste cativa ani vor apare noi motoare Diesel chiar de la vw care vor fi mai putin poluante... Constructiv,ar fi interesante cateva pareri vizavi de modul in care se comporta injectoarele,motoarele euro2,3,4, cand combustibilul e euro 5,modalitati verificate de a reduce poluarea, de a imbunatati randamentul motoarelor diesel euro 2,3,4, indiferent de unde ar fi,vag,renault etc. P.S.Motoarele de Dacia 1300 ,echipate cu elemente de calitate( camasi cilindru de calitate,ansamblu piston, biela echilibrate, segmenti de calitate,arbore cotit din fgn,realizat corespunzator,ulei bun,eventual cu aditiv MoS2,carburator bine reglat,eventual cu mici "jonglerii" pentru uniformizarea amestecului ,aprindere electronica ,eventual cu reglaj ,functionau foarte bine...
 8. ex.escu

  Inca unul ... partea a doua

  Daca veni vorba de B52 aveti cumva informatii, exista vreo contributie romaneasca la realizarea lui ?....ma refer la Dl. M.G.Viziru care a lucrat o vreme la Martin Marietta.
 9. ex.escu

  QUAD 405 - Proiect comun cu userii.

  Dl.G. Stochino recomanda cu multi ani in urma un ggc.,in un articol din wireless world,obtinea o scadere a distorsiunilor cu un ordin de marime la un 741....americanii au folosit mult si lm318, era proiectat de un meserias...
 10. ex.escu

  ITT Schaub-Lorenz Touring International

  Daca mai apar probleme se poate schimba t 307;pe AM verificati regimul de cc la transistori,lipiturile si comutatoarele de game;gasiti modul de demontare in manualul de service,daca aveti un spray bun incercati mai intai cu el. Nu umblati la bobine. Aparatul merita reconditionat,are o acustica buna si un set de game AM deosebit. Succes.
 11. ex.escu

  Amplificator de 5W cu sunet de lampa

  Dl. Gauss a "alimentat" colectia userilor cu multe lucrari interesante...in RadioHobbi 1/2006 gasiti si un amplificator cu 2 transistori ,e drept, mai rari,cu sarcina bec, la care armonica a 2 a exceleaza.
 12. ex.escu

  ITT Schaub-Lorenz Touring International

  Tensiunea mediana se regleaza din r343; verificati condensatorii c389,c392,c395.Daca tensiunea mediana nu se poate regla,poate fi c392 defect. Montati cu atentie finalii,nu au nimic, folositi pasta termoconductoare. Succes.
 13. ex.escu

  Amplificator de 5W cu sunet de lampa

  Incercati schema atasata ,are si corectie de eroare Hawksford, are putere mai mare,dar asigura 5w cu distorsiuni reduse.
 14. ex.escu

  Distorsiuni amplificator bipolari darlington

  Stabilizatoarele nu au pasta termoconductoare si sunt fixate pe sasiul din tabla de fier care nu e plan,o tensiune mai mare pe retea in conditiile in care transformatorul e (posibil) la 220v, posibil sa se fi deteriorat...
 15. ex.escu

  O tara ca afara ?

  Nu e nevoie sa vina iarna,la sfarsitul lunii august, unele firme din sectorul privat au primit notificari de la furnizorii de gaz ca pretul va creste incepand cu 01.09.2018....in conditiile in care achizitiile sunt facute prin licitatii din import.
×