Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

der_doktor

Membru activ
 • Content Count

  1,368
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

243 Excellent

About der_doktor

 • Rank
  doktor

Profile Information

 • Locatie
  Düsseldorf

Contact Methods

 • Yahoo
  der_doktor_000@yahoo.de

Recent Profile Visitors

1,006 profile views
 1. Maresale, anuntul nu este "la misto ". Daca ai chef de bascalie fa-o cu altii.
 2. Cumpar doua transformatoare de iesire SE, marca LMO. Push-Pull sau no_name nu ma intereseaza.Astept oferte.
 3. La cum e desenata schema aia...am vazut-o ca trioda. Oricum nu m-am legat de schema, deci n-are nici o scuza domn "inginer" in legatura cu randamentele si clasele de functionare.
 4. @adrian_pic, la noi, la romani, este o vorba: " daca taceai, filozof ...ramaneai". Nu am nici un interes sa "defaimez" pe nimeni , asta ca sa stii. Interesul meu este doar de a pastra informatiile teoretice asa cum sunt scrise in carti. NU inventeaza nimeni termeni noi, gen STP sau MTP, ori "clasa A PURA". Daca un "inginer" nu cunoaste teoria de baza a electronicii, atunci, ori n-a prea fost la cursuri, ori a facut facultatea aia pe...Ooo. Sa nu cunosti clasele de functionare ale amplificatoarelor de audiofrecventa si sa afirmi ca in mod trioda un SE are randament de 30-33%....nu prea este in regula. LE...acum observ ca si dumneata zici ca esti "inginer" ...dar nu stii sa analizezi o schema...tetroda aia este conectata in mod TRIODA. Putea sa fie si o pentoda sau alt tub multigrid in locul ei, tot conexiune trioda se intituleaza.
 5. De cand au triodele randament de 30-33% in clasa A1 SE ? Maximul teoretic este de 25%, iar in practica mai putin daca vrei un THD de pana la 5%.
 6. Ops...domnule inginer Lazaroiu, in RDH4 scrie cu totul altceva despre clasele de functionare ale amplificatoarelor de audiofrecventa. De cand exista clasa "A pur"???? De cand in A1 se intra in curenti de grila???
 7. Da, exista si oameni care nu vor sa aiba semiconductori intr-un amplificator cu lampi, si eu ma numar printre ei. Doar tuburi, transformatoare, bobine, rezistori si condendatori (cat mai putini si nu in calea de semnal).Si asta doar pentru a pastra linia de "vintage" .
 8. Parerea mea, personala, este ca atata timp cat semnalul este amplificat/defazat doar de tuburi, amplificatorul nu se incadreaza la hibride. Sursele de curent constant prezinta impedanta mare in AC si, deci, nu sunt parcurse de semnalul util. Distributia armonica a semnalului util este si ramane influentata doar de tuburi.
 9. @sesebe a simulat ''SCC_ul controlat'' al domnului inginer Lazaroiu, NU o sursa de curent constant. Astept inca raspunsul.. :XD
 10. Dar pentru ce se (mai) foloseste o sursa de curent constant daca nu pentru a asigura un curent constant independent de variatiile tensiunii de alimentare ?
 11. La "sursa de curent constant controlata " desenata de domnul inginer Lazaroiu , curentul nu prea este constant, neexistand nici o referinta de tensiune. Un divizor rezistiv, chiar cu raport mare de divizare, nu poate fi considerat o referinta de tensiune. Problema este de fapt alta, si anume ca rezistenta in AC a " sursei de curent constant controlate" este Mica. Practic , pentru a obtine nivele de semnal egale la iesirile defazorului ar trebui ca acea sursa de curent constant din catod sa prezinte o impedanta infinita. La 60-70kohmi e doar frectie si incomparabila cu SCC_ul cu doi tranzistori in cascoda.
 12. Exista si alte solutii mai elevate decat SCC+CMFB. Morgan Jones sugereaza ceva de genul asta, SCC si Active Load.
 13. Asta e cea mai tare ''perla'' pe anul asta...fara CCS nu ar functiona NICIODATA un LTP.
×
×
 • Create New...