Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

area51

Membru activ
 • Content Count

  297
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 Se poate si mai bine

About area51

 • Rank
  Membru

Recent Profile Visitors

394 profile views
 1. area51

  Ţoli sau Inchi

  Asa este, 0,198 mm = 198 miimi de mm.
 2. area51

  Ţoli sau Inchi

  De data asta Florin are dreptate. Cred ca manolo a pus virgula gresit si l-a plasat pe Florin si mai in ceata. Eu personal cred ca se imparte 25.4/128 = 0.1984 mm/diviziune. Cand manolo va citi ce s-a mai scris de la ultima lui postare, sunt sigur ca va face corectia.
 3. area51

  Ţoli sau Inchi

  Totusi sa recunoastem ca exista o ambiguitate. Daca suntem la tamplarie sau la croitorie atunci 2.54 sunt centimetri. Fiind vorba de prelucrarea metalelor am fi tentati sa vorbim de milimetri. Manolo ne poate spune unitatea de masura, marimea fizica in discutie este desigur lungimea.
 4. Principala sursa de praf este afara. Aerul este doar un vehicul de transport. Cand aerisim locuinta, aerul proaspat vine si cu o cantitate de praf si nu numai. O alta sursa importanta de "praf" este chiar in casa si este de multe ori scapata din vedere. Este vorba de celulele de piele moarta de pe corpul omenesc. Ele se elimina in mod constant. O instalatie de ventilare care sa elimine praful intre niste limite nu este un lucru simplu deloc. Intretinerea acestei instalatii poate fi mai greoaie si mai costisitoare decat aspirarea si stergerea prafului.
 5. "Eu am facut-o sa aiba 10 grupuri de coordonate diferite si se poate trece intre ele doar apasand 0-9 (ex: D0 L0, D1 L1, etc...) asta ajuta cand vrei sa faci operatiuni de incrementare si totusi sa pastrezi si coordonatele initiale." Din cate tin minte, la DRO-urile industriale exista posibilitatea ca fiecarui cutit (ex: filetat, de interior, etc.) sa i se atribuie o "pagina". Initializarea fiecarei pagini (sunt 99 de pagini) presupune ca DRO-ul sa stie unde este varful sau partea activa pentru fiecare cutit in parte.
 6. @dany_cta. Ai uitat (sau nu a fost cazul) sa faci urmatoarele precizari: Indicatiile afisajului se pot seta in functie de cerintele operatiilor pe care le ai de facut. 1. Pentru axa X (lungimea piesei), a fost setata valoarea de 14.07 mm. Pornind de la aceasta valoare se poate scurta piesa la dimensiunea dorita sau se poate muta varful cutitului exact in locul unde este cazul. (Masuratoarea si trasarea pe axa X, cand piesa este fixata in universal, sunt deseori greoaie sau imprecise sau imposibile). 2. La fel si pentru axa Z (diametrul piesei), se poate lua un span si apoi se masoara diametrul. Aceasta valoare se seteaza pe afisaj (45.85 mm), dupa care orice deplasare pe axa Z se citeste ca diametru. * Am dat ca exemplu valorile citite pe afisaj in ultima poza din cele opt poze legate.
×