Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

area51

Membru activ
 • Content count

  293
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 Se poate si mai bine

About area51

 • Rank
  Membru

Recent Profile Visitors

343 profile views
 1. "Eu am facut-o sa aiba 10 grupuri de coordonate diferite si se poate trece intre ele doar apasand 0-9 (ex: D0 L0, D1 L1, etc...) asta ajuta cand vrei sa faci operatiuni de incrementare si totusi sa pastrezi si coordonatele initiale." Din cate tin minte, la DRO-urile industriale exista posibilitatea ca fiecarui cutit (ex: filetat, de interior, etc.) sa i se atribuie o "pagina". Initializarea fiecarei pagini (sunt 99 de pagini) presupune ca DRO-ul sa stie unde este varful sau partea activa pentru fiecare cutit in parte.
 2. @dany_cta. Ai uitat (sau nu a fost cazul) sa faci urmatoarele precizari: Indicatiile afisajului se pot seta in functie de cerintele operatiilor pe care le ai de facut. 1. Pentru axa X (lungimea piesei), a fost setata valoarea de 14.07 mm. Pornind de la aceasta valoare se poate scurta piesa la dimensiunea dorita sau se poate muta varful cutitului exact in locul unde este cazul. (Masuratoarea si trasarea pe axa X, cand piesa este fixata in universal, sunt deseori greoaie sau imprecise sau imposibile). 2. La fel si pentru axa Z (diametrul piesei), se poate lua un span si apoi se masoara diametrul. Aceasta valoare se seteaza pe afisaj (45.85 mm), dupa care orice deplasare pe axa Z se citeste ca diametru. * Am dat ca exemplu valorile citite pe afisaj in ultima poza din cele opt poze legate.
 3. area51

  Va curge lapte și miere partea a 3-a

  E mai mult nutritionist. E mai mult psiholog.
 4. Eu am cumparat odata cu strungul (CQ9318) si setul de prindere rapida: https://www.uni-max.ro/cap-port-scule-cu-prindere-rapida-51/d/7 Port cutitele accepta cutite care au coada de 12 mm. Nu este cel mai performant dar scuteste o multime de timp (si nervi) cu aducerea varfului cutitului la inaltimea corecta. Dupa ce am cumparat freza am mai facut inca trei port cutite asa ca pot spune ca stau bine la acest capitol. Momentan iti poti face treaba cu ce ai si sa urmaresti cand setul respectiv apare la oferta.
 5. area51

  Piese pentru strunguri de banc.

  Topicul de care aminteste goguboeru il gasesti aici: https://www.elforum.info/topic/60860-strungul-meu-cq9318/
 6. area51

  Ce au facut altii, si cate o sa mai faca

  Eu ma declar multumit prin faptul ca Singer a supravietuit motorului Miele. Cu ata sau fara ata, cu talpa sus sau jos, cu suveica sau fara, parca nici nu mai conteaza. Daca cineva repeta experienta cu orice casnica si rezista la fel ca Singer si "omoara" un Miele atunci imi schimb opinia.
 7. area51

  Strungul meu CQ9318

  Cu TVA costa 2382,39 lei pentru cine comanda acum insa il poate primi incepand cu data de 03.08.2018.
 8. area51

  Ce au facut altii, si cate o sa mai faca

  La aceasta masina de cusut principiile de proiectare sunt neobisnuite pentru noi care traim in societatea de consum. Noi folosim multe produse de unica folosinta si nu ne asteptam ca un obiect proiectat in zilele noastre sa tina 100 de ani. Cele mai avansate salamuri si unele mezeluri abea daca au termenul de valabilitate de 3 ani. Uite un test empiric la o masina de cusut Singer:
 9. area51

  Apel pe telefon fara cartela

  Raspunsul la aceasta problema a circulat pe elforum: "– Alo?!? Domnul Ion? – Da, vă rog! – De la SRI vă deranjez… – Știu. – Cum adică știți?! – Păi m-ați sunat pe un telefon care nu are cartelă sim, e stricat și mai e și închis!"
 10. area51

  Doar bancuri ...

  Cercetatorii vasluieni au pus la punct o aplicatie care merge pe telefoane si tablete cu ajutorul careia afla persoanele din apropiere, care au bautura in casa.
×