Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

area51

Membru activ
 • Posts

  344
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

701 profile views

area51's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

 1. Sa fim corecti si sa recunoastem ca ne este teribil de frica de AI pentru ca are posibilitati nelimitate!
 2. Eu am lucrat 99.99% in fier!!!! Am inceput cu otel beton, piroane. dupa care am mai cumparat din Obor* fier cu diverse sectiuni. Am zis fier, pentru ca nu am stiut ce marfa este. O singura data am dat peste ceva tare si am renuntat. Am zis sa incarc cu sudura interiorul unei bucsi dupa care s-o aduc la cota pe strung. Nu am avut rabdare sa se raceasca lent in aer si am racit-o in apa rece. S-a facut atat de tare ca imi era frica sa nu rup cutitul. * In Obor se gaseste orice marca de otel sau aluminiu sau bronz sau alama, etc. Se practica pincipiul de taraba din piata: - Cum sunt merele astea? - Ie duuuuulci, duuulci! - Da' unele acre si nedulci ai? - Pai tot astea sunt!!!
 3. Batiurile sunt din fonta (nu stiu ce fel de fonta) si mai adaug si eu ceva: caile de rulare sunt calite cu CIF (curenti de inalta frecventa).
 4. Nu este cazul de scuze. Aici ne prezentam fiecare dupa puterile noastre. Scopul este sa invatam sau sa lamurim anumite lucruri din activitatea de hobbyst. (Eu am crezut initial ca vevor este marca strungului, @yo9hrb m-a lamurit)
 5. (volver nu este acelasi lucru cu vevor desi este doar o litera in plus si cateva permutari, nota 2 lui google ca a esuat! Eu am cautat "volver lathe germany" si mi-a returnat multe treburi pe langa. Il credeam mai destept!!!!!!!) Oricum @Ion_Bumbu este cel mai aproape de subiect avand in vedere experienta si dotarea.
 6. Nici eu nu am gasit acest strung! Un link va lamuri situatia.
 7. Cum se pot imbina diverse piese prin lipire? Adezivul este specific fiecarui tip de filament? Poate cineva sa dea exemple de astfel de operatii?
 8. Intr-un alt film am vazut cum autorul se folosea de un dispozitiv mecanic care retragea cutitul si un comutator inversa sensul motorului. La vremea respectiva mi s-a parut ceva "exotic" si nu i-am dat multa atentie. Eu, la strungul CQ9318, folosesc viteze mici la filetare care imi permit sa opresc unde consider necesar. Nu se respecta viteza de aschiere dar nici nu am problema cu oprirea la capatul filetului.
 9. Una dintre cauze ar putea fi de la forma cutitului, ca sursa a zgomotului. Daca zgomotele sunt ritmice atunci in mod sigur sunt de la metrul Ikea. BRAVO!!! Banuiesc ca a fost un adevarat chin folosirea capului divizor si fixarea universalului. (Ar merge si un film pe youtube, cu functionarea feliatorului)
 10. Bine ca o ai! Cand o sa-ti fie de folos o montezi la loc.
 11. Span cu latimea de 2 mm chiar si din aluminiu este o solicitare destul de mare pentru strunguletele noastre. O temperatura de "croaziera" de 40-50°C, pe exteriorul motorului nu cred ca este o problema.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines