Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

area51

Membru activ
 • Content count

  291
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 Se poate si mai bine

About area51

 1. Eu am cumparat odata cu strungul (CQ9318) si setul de prindere rapida: https://www.uni-max.ro/cap-port-scule-cu-prindere-rapida-51/d/7 Port cutitele accepta cutite care au coada de 12 mm. Nu este cel mai performant dar scuteste o multime de timp (si nervi) cu aducerea varfului cutitului la inaltimea corecta. Dupa ce am cumparat freza am mai facut inca trei port cutite asa ca pot spune ca stau bine la acest capitol. Momentan iti poti face treaba cu ce ai si sa urmaresti cand setul respectiv apare la oferta.
 2. area51

  Piese pentru strunguri de banc.

  Topicul de care aminteste goguboeru il gasesti aici: https://www.elforum.info/topic/60860-strungul-meu-cq9318/
 3. area51

  Ce au facut altii, si cate o sa mai faca

  Eu ma declar multumit prin faptul ca Singer a supravietuit motorului Miele. Cu ata sau fara ata, cu talpa sus sau jos, cu suveica sau fara, parca nici nu mai conteaza. Daca cineva repeta experienta cu orice casnica si rezista la fel ca Singer si "omoara" un Miele atunci imi schimb opinia.
 4. area51

  Strungul meu CQ9318

  Cu TVA costa 2382,39 lei pentru cine comanda acum insa il poate primi incepand cu data de 03.08.2018.
 5. area51

  Ce au facut altii, si cate o sa mai faca

  La aceasta masina de cusut principiile de proiectare sunt neobisnuite pentru noi care traim in societatea de consum. Noi folosim multe produse de unica folosinta si nu ne asteptam ca un obiect proiectat in zilele noastre sa tina 100 de ani. Cele mai avansate salamuri si unele mezeluri abea daca au termenul de valabilitate de 3 ani. Uite un test empiric la o masina de cusut Singer:
 6. area51

  Apel pe telefon fara cartela

  Raspunsul la aceasta problema a circulat pe elforum: "– Alo?!? Domnul Ion? – Da, vă rog! – De la SRI vă deranjez… – Știu. – Cum adică știți?! – Păi m-ați sunat pe un telefon care nu are cartelă sim, e stricat și mai e și închis!"
 7. area51

  Doar bancuri ...

  Cercetatorii vasluieni au pus la punct o aplicatie care merge pe telefoane si tablete cu ajutorul careia afla persoanele din apropiere, care au bautura in casa.
 8. area51

  Parere achizitionare masina de tuns

  Am Panasonic 1611 si este a sasea masina de tuns, incepand cu 1998. Este clar cea mai buna dintre toate (ultimele doua au fost Philips). Sa fiu cinstit, nu mi-as fi cumparat-o insa am primit-o cadou la inceputul anului 2016.
 9. area51

  Sfaturi pentru constructie CNC

  Eu nu am experienta (si nici nu mi-am propus sa am) la CNC-uri dar am vazut ce pot sa faca altii. Poti sa-ti faci o idee urmarind "filmul" asta: https://youtu.be/jMmCgQFCXj8 si urmatoarele episoade. Din cate am inteles lungimea sinei de rulare pe directia cea mai mare este de 24 inch (atat am vazut pe rigla cu care a facut semnul pentru taiere). Asta inseamna 24 inch x 25.4 mm/inch = 609.6 mm. Pe lungimea asta sunt 10 gauri de fixare/sustinere. Asa cum a spus si dany_cta nu poate fi vorba de rigiditate fara o sustinere corespunzatoare.
 10. area51

  Ce parere aveti despre justitie?

  Este oarba dar nu si surda. Ea raspunde la telefoane! In concluzie exista raspunderea magistratilor, nu mai trebuie alte legi de raspundere. Telefonul este suficient.
×