Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

dvb

Membru activ
 • Content count

  73
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

48 Se poate si mai bine

About dvb

 • Rank
  Nou venit

Recent Profile Visitors

636 profile views
 1. dvb

  Drosel

  Deci inca o data (validae) : "Schema e buna" SI "Testul ala de la festivalul triodei e de la cap la coada o aiureala" nu crezi ca e cazul sa fii vertical? Macar o data in viata ...
 2. dvb

  Drosel

  Stimate contribuabil, poti sa nu mai divaghezi si sa spui de ce schema nu este buna? Da' scurt, asa, fara balarii...
 3. dvb

  Tube Weekend

  Revin in forta dupa 2 suspendari in ultima saptamina si stergerea tuturor subiectelor mele... Va rog sa retineti o camera! ... oi ajunge n-oi ajunge, o platesc!
 4. dvb

  Drosel

  Stimate contribuabil, poti sa faci o demonstratie cum ca aia au gresit ineluctabil propunind acel test? Poti sa ilustrezi agresivitatea elementelor reactive si reactionare? Cam ce drosel ai fi pus dumneatine acolo? Si ce condensator? Poti sa simulezi ceva sau trebe sa suni un prieten?
 5. dvb

  DIYerAmp by Dyscus

  Razesi si diversi pasoptisti!, nu mai pierdeti vremea sa brodati pe marginea traducerii... eu unul am inteles ce vrea sa spuna chiar daca suna nostim/ciudat... Nu pierdeti vremea cu prostii, vreau sa zic...
 6. Marius, eu n-as generaliza aici (asta fara sa te contrazic) ... am avut de-a face cu multe feluri de miezuri si cu sectiuni de la juma de cmp la zeci, si fenomenele in jurul saturarii (adica fenomene in fenomen) nu cred ca pot fi generalizate... Chiar daca facem referire la situatia la care cred eu ca faci referire, influenta se duce mai sus de 40Hz, in sensul ca nu se termina brusc la 40 Hz... pe osciloscop poate dar mai sint si alte aspecte... Il felicit pe vecinul din Ungaria ca are rabdare sa dezvolte un punct de vedere! Toate cele bune! PS. Later edit for @dyscus : Just to be sure the translator doesn't send clipped messages I congratulate you for your standing point, don't be shy for those apparently rough responses, you'll find out that the contributors really have an advanced practice and understanding of tube (& transformers) technology... Keep up the good work!
 7. dvb

  LME49830

  ... si eu caut, pun anunt imediat... insa o singura bucata si eventual optiuni gen LME49810, tensiune mare de alimentare sa aiba...
 8. dvb

  Detalii transformatoare de iesire

  Poate am exagerat dar pe marginea gabaritului avem un subiect deschis la "Transformator universal SE/PP... " dar in sens invers; - daca marim gabaritul unui traf bobinat SE/PP cu intrefier in ce fel ne apropiem de THD-ul si capabilitatile unui traf bobinat exclusiv PP de gabarit mai mic fara intrefier?! Stiu ca este o intrebare retorica momentan, ca deocamdata verificam partea de SE (eu cu @Patefon , mai mult el, de fapt... )
 9. dvb

  Push-Pull cu EL86

  2k5/8 Ohm inseamna un traf de alimentare 230/12 Vac , folosit curent la alimentare LED-uri... nici nu are mare importanta cine l-a bobinat... sinteti rai!
 10. dvb

  Detalii transformatoare de iesire

  Este cumva club de sado-masochisti aici? Adica "traf SE cu intrefier vs traf SE fara intrefier"?! ... deci comparam acum 1-2kg versus 5-10kg?!... corectati-ma daca gresesc... pentru acele citeva kg de fier si cupru in plus nu merita sa optimizezi acel intrefier/conditii/etc?! PS. Der Doktor - ti-am lasat un mesaj pe privat, de fapt am transmis mesajul cuiva catre tine, poate-mi raspunzi macar cu un "Roger!"
 11. dvb

  GRID CHOKE

  ... cu alte cuvinte, un choke grid merge pe o configuratie exotica SE, ca cea din deschiderea topicului, cu componente foarte scumpe si de calitate maxim posibila cu materialele moderne, intr-o schema practica scandaloasa pentru majoritatea electronistilor; si anume fara reactie negativa!
 12. dvb

  GRID CHOKE

  OK, nu la asta ma refeream, simularea este a prietenului meu Lazaroiu si a oricui ar fi nu se imbunatatesc lucrurile asa... In general ce am scris mai sus se refera la SE, gen 300B sau familia (de veri si verisoare )
 13. dvb

  GRID CHOKE

  @xdanx Scuze, nu pot sa dau pareri transante pe bucati de schema, de fapt nimeni nu poate...
 14. dvb

  GRID CHOKE

  Ca si asa e duminica, putem sa extrapolam putin si sa ne punem intrebarea; daca acel drosel ar costa cit o rezistenta l-am pune? Ca-i mult mai mare ca o rezistenta!!! Nu intru in comparatii de performanta-cost cu alte tipuri de cuplaje (RC, galvanic, interstage, etc) pot doar sa remarc ca in general si din punct de vedere functional lumea compara acest cuplaj cu acela RC in regim static si dinamic nominal de lucru. In realitate, "regimul normal dinamic de lucru" presupune o informatie muzicala care poate sa depaseasca adeseori 100dB, intervenind fenomenele de clipping, overload, supraincarcare... depasire de scurta durata a nivelului semnalului pe grila. Cite un astfel de virf de scurta durata transforma tubul final in dioda redresoare si de fapt din acest moment merita sa emitem o comparatie tehnica intre cum se comporta si recupereaza un grup RC fata de unul LC, bunaoara. Gasiti aici ce am facut eu ca exercitiu (pagina 10, din pacate vad ca nu mai pot face trimitere la un post anume ca inainte... asa ca pun si oscilograma de la 1,25MHz ca "semn de carte") Iar mai jos un "white paper" mai generalist de la Andy Grove -Audionote http://www.ankaudiokits.com/agrove_interstage.html Later edit: Da, posturile nu mai sint numerotate ca inainte dar daca se da click pe data mai noua (3 Nov. 2015) ne duce la postul cu pricina...
 15. dvb

  Push-Pull cu EL86

  @adigh Dupa cum bine se stie in comunitate eu sint absolut fascinat de rationamentele tale. Asa cum tu pe vremuri imi apreciai o oarecare doza de umor tot asa iti recunosc si eu circumvolutiunile galactice ale gindirii... Cu un singur amendament (nu, nu este vorba de cele 2 sirme lipite de tine pe care nu le vedem de atitia ani) ci ca atunci cind stergi pe jos cu inductanta si promovezi virtutile impedantei de "valori mari"(?!) nu iei in considerare si alte caracteristici "parazite" cum ar fi reluctanta si remanenta... Da, permeabilitatea si inductanta fac casa buna pina la saturatie, unde mai intervin si alti parametri... In lumea reala toate aceste aspecte teoretice scoase din acceptiunea naturala umana (liniar vs logaritmic) se pot elucida pe baza de teste extrem de simple, cu rezultate nu intodeauna usor de explicat simplu dar extrem de iluminante in marea schema a lucrurilor...
×