Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tenzen

Membru activ
 • Posts

  97
 • Joined

 • Last visited

About tenzen

 • Birthday 04/26/1978

Profile Fields

 • Location
  HUSI

Recent Profile Visitors

482 profile views

tenzen's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Reacting Well
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

 1. Tensiunea de excitatie nu e nici un 12 volti,releele se alimenteaza direct din borna principala,are vreo 2 volti pe DF si incarca dupa o anumita turatie a rotorului,care ramine activa un scurt moment la oprirea brusca a rotorului.Reconditionarea a fost de mintuiala cel mai probabil.Nu la toate se poate reconditiona rotorul,depinde daca e din uzura colector intreruperea sau forfecare terminale datorita unui joc infim,sau o alta natura a defectului.Vorba unui coleg,degeaba isi da fiecare cu parerea,problema nu e simpla cum pare.
 2. Nu prea se gasesc,iar daca gasesti,pretul e pe masura.Am eu un 005 C impecabil,din pacate,momentan nu e la vinzare.Are si telecomanda!Spor !
 3. Cu toate astea,distanta dintre telescoape este infima pe linga distanta punctului de convergenta a obiectului urmarit,astfel incit perspectiva urmaririi din diferite unghiuri scade considerabil sau poate fi neglijata,chiar.Problema devine acuta in cazul intretinerii sau remedierii unor probleme.
 4. Copilaria mea nu a fost distrusa de nimeni,m-am orientat in directia pe care am dorit mereu,apropo,ai mei credeau ca lipitul pieselor in adolescenta nu imi va aduce nimic bun,printre altele...Acum,lasind deoparte impresia cum ca as scrie ceva fara sa cuget,(o impresie personala fara o baza cladita pe ceva concret fizic,ci doar pe presupuneri),faptul ca traiesc pe planeta o multine de indivizi al carui scop in viata e inutil,la fel ca si meseria aleasa,nu e vina mea,cum dealtfel am si posibilitatea sa afirm acest lucru,chiar daca e in contradictoriu cu parerile altora,sau lezeaza unele aspiratii.De fapt,in topic era vorba de telescoape,vis-a-vis de iubirea unora pentru corpurile ceresti,printre care ma aflu si eu,chiar daca timpul si obiectele necesare acestei ramuri nu imi permite o aprofundare pe cit as dori.Pacat cum interese marunte insotite de vorbe mari,conduse de inutilii de care tot pomenesc(o parte din ei),zadarnicesc prin proiecte si investitii stupide cunoasterea acestui univers.
 5. Pai cum,d-lor,unde te intorci,laude eterne tineretului care duc viitorul pe culmi de glorie...Acum veniti ca nu vor sa invete nimic tehnic.Bineinteles,asta e si realitatea,cu mici ,daca nu foarte mici,exceptii.Unii au cap,degeaba,bineinteles,vor sa cinte sau alta timpenie din acest repertoriu care nu face bine nimanui.Toti vor sa fie artisti,innebunesti cind vezi niste adulti care parca traiesc pe alta planeta ce entuziasm au cind copilul lor face ceva inutil.Imi vine in minte imaginea unui copil care,pe parcursul reparatiei unui ford,m-a bombardat cu intrebari,apostrofat de tatal sau sa stea intr-o parte fara sa zica nimic.Dupa parerea mea umila,cred ca unii care au pornire sint domoliti prematur si descurajati,sau,din dorinta parintilor frustrati de munca,sint indrumati in directii gresite,spre meserii ce nu folosesc nimanui.A venit un parinte odata pe capul meu cu o cotoarba de autovehicul care imi tot lauda odrasla proprie ca are potential,vii tor oriunde,etc.Si,s-a gindit el,un viitor IT-ist...I-am taiat-o scurt,intrebindu-l daca vrea ca copilul lui sa fie destept si respectat.Si,mai ales,ar prinde bine un neurochirurg undeva in tara,daca tot exista neuroni la discretia purtatorului,deoarece ochelaristi care fac jocuri bolnave pentru copii sint destui de multa vreme.L-am intrebat odata pe unul d-asta de birou ce povesteste nepotilor,ce a facut in viata folositor,ca scosul hirtiilor la imprimanta 8 ore pe zi nu a folosit nimanui si nu a ajutat pe nimeni niciodata.
 6. Avind in vedere ca am stat in bataia directa a stelei la 39,5-40 grade,se poate numi ca am muncit in cuptor,fapt caruia s-ar putea datora intirzierea conceperii liniilor de text.Ba mai mult,am reusit sa disloc degetul mic de la unul din picioare,iar ca fapt divers,in momentul dislocarii acestuia chiar ma gindeam ca nu o sa fiu la zi cu postarile pe elforum...Asadar,acum fiind in imposibilitatea de a munci de la 8 la 6 ca pestele in plasa,dupa ce cu greu am reusit sa montez degetul in locatia originala,am timp de ceva linii,albe cu cartela,sau,de ce nu,de text...
 7. Precedentul Terminator era tot modelul 101?Ma mir ca nu a fost pomenit si John Connor in articol,ca doar asta e salvarea lumii,audiofile sau nu...Ca tot intreba un coleg unde e cuptorul,s-a inteles gresit,piesele respective au fost controlate inainte de lipire intr-un cuptor,adica a intrat unu' cu piesele in mina intr-un cuptor,le-a verificat,a iesit din cuptor si a dat verdictul...La fel ca acum 500 de ani,banii grei se fac din prostie,nu din stiinta...
 8. Tensiunea este stabilita intern,excitatia e prin punere la masa,deja colegii au stabilit defectul in cablajul masinii,totusi,nu s-a verificat acest lucru,simplu,cu niste cabluri de pornire...Agati clestii si minune,in citeva minute,ai identificat defectul. Cit despre banc de calibrare,poate are sugubatul vreo galeata cu relee si le schimba intre ele pina are fix 14,237 volti la iesire.Standul de proba e altceva.
 9. Ba da,eu,am trecut direct la avansati...parbriz de 1300! isi smulgea proprietarul parul din cap,dupa care ai mei si intr_un final,mie,parintii,ca eu nu puteam singur sa mi-l smulg si nici nu doream asta.Vreo 400 de lei,parca,la vremea aia,alt parbriz.Acum vreo 34 de ani!Am inceput timid,cu un far intii,sa vad cum merge!Ala nu stiu cit a costat atunci.
 10. Deci...gamela aia de aluminiu e criminala,mai ales umpluta cu ciorba...
 11. Cite?MN 2488 si MP1620 parca mai am,2SC nu stiu.Iti trebuie la vreun proiect?
 12. Ceva s-a schimbat,contradictoriul dintre parinti si mediul virtual genereaza cantitati mari de incapacitate decizionala in rindul generatiilor,acum fiind mult mai greu sa implementezi in cei "7 ani",implicit,consecintele ulterioare.On topic,am prins si am facut la rindul meu,de la zbirniitoare,suruburi cu celofan,doze de tractor,cutii si tunuri cu carbid din tevi de irigatie,cornete si multe altele...S-ar parea ca dispare incet facutul unei jucarii din orice.Mai nou,regresul consta intr-o oarecare "aplicatie" pentru orice...Sarbatori cu bucurii tuturor!
 13. Draga domnule,poluarea scade cu procentul ala,minuscul,individual,atunci cind hotarasc ca,pentru un drum pina la piata in vederea unor cumparaturi efectuat pe jos,aerul pe care l-ar fi consumat motorul masinii pina la piata imi ajunge sa respir eu in ziua aia...Nu am afirmat ca sint ecologist convins,deoarece folosesc mijloace tehnice actuale care polueaza,fiecare in felul sau...Pina schimba astia norma de poluare sau interzic acest tip de motor,orice gest individual de a nu folosi acest motor sau ce crede fiecare ca e foarte daunator pentru el,in primul rind,nu e gest de bravura sau de atras atentia ,ori aflat in treaba ci un mic pas de incetinire a dezastrului planetar aflat in desfasurare...Asa ca ma retrag frumusel si promit ca nu mai intervin pe nici un topic in euforia cuiva!Sanatate la toti membrii!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines