Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mihainic93

Membru activ
 • Content Count

  64
 • Joined

 • Last visited

About Mihainic93

 • Rank
  Nou venit

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti/Slobozia

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Am primit un raspuns de la un domn de pe forum ce a avut cam aceeasi problema si mi-a spus ca, in cazul dansului, problema era cauza de microprocesor. Date fiind aceste informatii, cred ca ar fi cazul sa ma opresc din aceasta mica "aventura". Va multumesc tuturor pentru suport! PS: cateodata incearca sa deschida electrovalva pt maxim o secunda.
 2. Ale multumi domnilor pentru suportul acordat, nu este acelasi lucru cu gasirea solutiei. Le-am multumit doar pt ca m-au ajutat pana acum si si-au rupt din timpul dumnealor pentru a-mi sugera cate ceva. Pe langa sugestii putin rautacioase, v-as fi recunoscator daca ati lasa aici si cateva sfaturi.
 3. Imi cer scuze pentru intrebarea prosteasca pe care o voi adresa, dar nu ma pot abtine. In cazul in care ar putea face rost de un programator (identic in prima faza) de pw o masina de spalat cu incarcare verticala(model awt xxxx), dar care "stie" maxim 600 rpm(sau 800) la stoarcere, as putea sa-l inlocuiesc pe al meu cu acesta? Va multumesc.
 4. Multumesc pentru sfat! in acest caz, voi incerca sa gasesc o masina de spalat whirlpool donatoare. din pacate am mai adunat piese de la prieteni, dar triacele care au acelasi rol de pe acele programatoare au capsula sot223.
 5. LE: Am inlocuit triacul "crapat" cu cel mentionat mai sus. Acum, problema s-a transformat din curgerea continua a apei, in "nedeschiderea" electrovalvei. Catre electrovalva imi ajung doar 4V.
 6. Buna ziua, L-am rugat pe tatal meu sa cumpere triacul stricat si a primit de la vanzatoare un z0103. Credeti ca este ok? Va multumesc!
 7. Update: am gasit "impuscat" triacul tr4. din pacate, nu se mai distinge exact modelul sau, asa ca as avea nevoie de ajutorul dvs. Capsula este TO-92, fabricat de ST, pe a doua linie se vede x107 ( unde x este un sir de caractere de a disparut), iar pe a 3a linie, in coltul din dreapta jos este scris 423. Imi puteti sugera care ar putea fi modelul triacului si un posibil inlocuitor al acestuia? ( din ceea ce am cautat eu, singurul "match" cu cele de mai sus ar fi z0107) va multumesc!
 8. Update: presostatul l-am verificat. se aude "tac-ul" atunci cand suflu in el si, in acel moment, am continuitate intre cei doi pini mari ( 11 si 12 din schema atasata mai sus de domnul Valivoi, caruia tin sa ii multumesc din nou)
 9. Va multumesc pentru fisierul atasat. Speram sa se gasesasca pe undeva o schema ca aceea de prin carti(ca la amplificatoarele audio), schema in care sa fie prezentate si valoriele pieselor, etc).
 10. Acum am demontat presostatul si urmeaza sa-l verific. De fapt, momentan sunt in faza de documentare. Notiuni teoretice ale electronicii am cateva. Cu partea practica nu stau exceptional, nelucrand chiar in domeniu. Blocatorul usii functioneaza in momentul de fata. traseul ce era intrerupt il alimenta si pe acesta. in urma refacerii traseului, a inceput sa functioneze din nou. M-ar ajuta tare mult o schema electronica a PCB-ului. Va multumesc, Mihai
 11. Update: am schimbat triacul btb16 si am verificat rezistentele din poarta acestuia. rezistentele avea valori ok. Nu s-a schimbat nimic in urma operatiunilor de mai sus
 12. Va multumesc, domnule Branca. Condensatoarele nu sunt umflate. la acest lucru m-am uitat prima data. Voi incerca sa inlocuiesc electroliticele ( cred ca le am cumparate de data trecuta, cand l-am schimbat doar pe cel de 1uF). Am lasat apa sa curga pana la jumatatea cuvei ( aprox). in mod normal, nu ajungea niciodata pana acolo. De aceea am zis ca apa curge la nesfarsit.
 13. Buna ziua, Intampin aceeasi problema. In cazul in care ati gasit rezolvarea, imi puteti da, va rog, o sugesie? va multumesc!
 14. Revin cu un Update: pe PCB era un contact intrerupt. nu parea nicio piesa arsa. Am refacut contactul, dar acum masina nu face altceva decat sa traga apa la nesfarsit. Ma puteti ajuta cu ceva sfaturi?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines