Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Feretech

Membru activ
 • Content Count

  93
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About Feretech

 • Rank
  Nou venit
 • Birthday 03/08/1965

Contact Methods

 • Skype
  mlnrferenc

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. La combine se folosesc termostate K59 care au 3 borne de legatura.Borna 3 se leaga totdeauna la BEC iar cele 2 borne ramase 4 si 6 este termostatul care intrerupe alimentarea compresorului.Problema cu becul apare cind se inverseaza firele pentru aceste contacte 4 si 6....atunci becul primeste alimentare numai cind functioneaza si compresorul iar cind este oprit (termostat deschis) nu se mai aprinde becul!
 2. Nu mai exista, in acele rafturi tineam piesele in pliculete taiate si inscriptionate, R,C, Tr. Acum am un alt colt mai incapator la tara , fostul cotet de porci modernizat pentu nevoile personale.Porcul bastinas a evoluat putin a construit alte aparate mai performante surse SMPS dar de citeva ani a realizat ca aceste aparate practic nu reprezinta nici-o valoare de cind chinezariile a invadat piata si gasesti orice montaj gata facut la pret de nimic.
 3. Este o construcie mai veche, sursa este construit cu 723 schema din almanahul tehnium "98 postat de un radioamator.Cind am stat la bloc am avut un "colt vesel" aici am inghesuit toata aparatura intr-un loc dar de 7 ani m-am mutat la tara si am uitat de ele, m-am decis sa vand.Afisajele digitale V si A erau facute cu C520D functiona binisor dar valorile afisate in repaus nu erau stabile avea fluctuati chiar si de 1 V. Am pus in functiune sursa, pentru o revizie si am alimentat un termostat chinezesc cu 12 V ....a iesit fumul din montaj! Eram convins ca am legat gresit si asta era cauza dar nu totul era in regula.Am masurat tensiunea de iesire la 12 V afisat aveam 19 V, din cauza asta am recurs la aceasta modernizare cu VA- metre chinezesti.Pina la urma am gasit si cauza decalajului la valoarea afisata, alimentarea cu 7805 avea iesirea la 6.7 V!
 4. Salut Branca, acesta este numai ampermetru , in postarea ta nu am vazut schema.Sursa mea de laborator este dubla si are pe ambele parti un comutator cu doua trepte 14 si 29 V.
 5. Multumesc pentru raspunsuri, nu se gaseste descriere sau schema pe net pentru acest APWO-10A-N nu pot sa fac sa functioneze cum vreau eu, am alimentat separat iar partea cu sunt am inseriat pe bratul pozitiv al sursei...arata eronat curentul pe iesire dar nu masoara curentul furnizat de sursa de laborator in acest aranjament.Practic el masoara curentul furnizat de la alimentarea separata a ampermetrului si daca aplic o sarcina mai mare pe iesire se stinge complet afisajul! -daca pun suntul pe bratul negativ al sursei atunci produc scurt circuit! Cred ca trebuie sa accept raspunsul lui "sesebe" care este cel mai aproape de adevar si sa comand ampermetre cu masa comuna!
 6. Modernizez sursa de laborator si am cumparat voltmetre si ampermetre digitale separate tip 0.56 inch .Voltmetrul functioneaza corect dar ampermetrul tip APWO-10A-N are o configuratie ciudata si nu pot sa implementez in montajul existent ca sa-mi masoare numai curentul consumat de sarcina.Ampermetrul are 2 conectori separate cu cite 2 fire groase reprezentind urmatoarele legaturi: rosu-VCC negru-VSS albastru-VCC maro-SIG Acest ampermetru nu are nevoie de tensiune separata, poate functiona cu 4-28 V.Ampermetrul functioneaza corect daca alimentez intrarea rosu-negru iar iesirea albastru-maro leg direct la sarcina, un bec halogen .Asa masoara corect curentul dar daca intercalez ampermetrul dupa condensatorul de filtraj va masura si curentul consumat de montaj+ sarcina.O alta problema este ca am 35 V tensiunea de intrare nu pot conecta direct ampermetrul ca va iesi fumul din el, iar daca leg direct la iesire atunci cind scad tensiunea sub 4 V se va stinge afisajul raminind fara alimentare.Aveti idee cum asi putea sa leg altfel ca sa-mi masoare doar curentul de sarcina?
 7. Am scris mesaj pt. tine scuze...am vrut pentru peteelectronic

 8. Sursa 13 v 40 A gasesti aici nu merita construit, iar sursa lineara de 20A mai jos.Voltnetru si ampermetru digital sau analogic (50A!) gasesti la magazinul cu sursa in comutatie de 40A.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines