Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

cmircea86

Membru activ
 • Posts

  83
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

344 profile views
 1. Salut! Am facut si testul cu o sursa de 2kW la o tensiune de +/-80V cu bucla de reactie, mentinand tensiunea la iesirea ei aproape fara caderi de tensiune in sarcina. Asadar la aceasta tensiune si un load de 8 ohm am obtinut aproximativ 51 V RMS pe iesire, adica vreo 325W, iar in 4 ohm, cat se poate de surprizator, tensiunea RMS pe iesire a scazut doar la 48.75V, adica aproape 600W. La +/-95V stabili nu stiu cum s-ar comporta, dar parca as avea incredere ca ar scoate cei 800W, sau poate chiar si 1 kW, dar cu distorsiuni mai pronuntate.
 2. cmircea86

  Actrk 600

  Buna! Am construit acest amplificator insa in varianta cu 6 perechi IRFP460. Testul acestui amplificator a fost efectuat la o sarcina de 8 ohmi, respectiv 4 ohmi. Alimentarea este de aproximativ +/-77V (plus cei 10 volti aditionali necesari etajului de comanda), fitrajul fiind realizat cu 4 condensatori de 10.000uF, cate doi pe fiecare brat. Aplicat pe intrare este o unda sinus 1kHz cu amplitudinea maxima 2.5V, insa nefiind necesar sa se ajunga la pragul maxim pentru a intra in clipping. In 8 ohmi acesta debiteaza aproximativ 45V RMS, deci o putere de 250W: https://www.youtube.com/watch?v=yOTsIeDuyXY Iar in 4 ohmi, aproximativ 40V RMS, deci o putere de 400W: https://www.youtube.com/watch?v=--b3YJXZko8 Avand in vedere ca poate fi alimentat pana la +/-90V, este posibil sa atinga pragul de 49V RMS in 4 ohmi, adica 600W. Exista si varianta cu 4 perechi, insa pentru folosirea IRFP260N este posibil sa fie necesara schimbarea si altor componente.
 3. Si colegul de mai sus a postat, dar de la linkul asta, au venit in 3 saptamani. Atentie, daca vin prin DHL o sa platesti cu siguranta taxa vamala, plus ceva comisioane. https://www.aliexpress.com/item/32857769016.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.1e364c4dYcz0I7
 4. De pe Aliexpress, au sosit în 3 săptămâni.
 5. Salut! Prima pornire a acestui amplificator a decurs fara probleme alimentat la +/-75V. O sa fac cateva teste si pe osciloscop in viitorul apropiat.
 6. Tocmai am descoperit ca unul din tranzistoiri se incalzeste mult mai tare decat ceilalti si scoate un sunet ciudat la clipping (de aici si oscilatia), posibil sa fie o problema cu el. Cel mai probabil o sa trebuiasca schimbat. Insa pentru a verifica daca de aici vine problema,o sa il scot din circuit pe el si perechea lui.
 7. Si eu am cumparat la un moment dat un kit de la PSC-Audio, se vede in unul din cele doua video-uri postate. A fost alimentat la +/-55V de la un SMPS. Nu am avut nicio problema cu el, mergea perfect, pana intr-o zi cand am trecut de la SMPS pe traf, care avea aproape 10V /brat mai mult, iar curentul de mers in gol posibil sa fi fost exact la limita pentru SMPS, deoarece neverificandu-l, kitul a functionat aproximativ 5 minute dupa pornire si a "decedat" in scantei si fum. Dar ca sa raspund si la intrebarea "de ce distorsioneaza amplificatorul meu? " fara a sti decat tensiuni de alimentare, care si acelea nu sunt exprimate corect (ma gandesc ca a vrut sa zica +/-45 si +/-62) e putin cam greu de dat cu parerea . Insa daca treci de la +/-45 la +/-62, cu siguranta curentul de mers in gol trebuie reglat.
 8. Salut! Tocmai am terminat de construit acest amplificator. Pentru a testa puterea acestuia am folosit o sarcina rezistiva de 4 ohmi, respectiv 8 ohmi, iar modulul a fost alimentat la +/-57V. Curentul de mers in gol l-am reglat la aproximativ 110mA, masurat pe bratul pozitiv cu iesirea in aer si intrarea legata la GND. Rezultatul testului in 4 ohmi a fost aproximativ 250W, iar in 8 ohmi 140W. Avand in vedere ca se poate alimenta pana la +/-80V (cam mica tensiune la atatea perechi de finali) si un load de 2 ohmi, posibil ca acest modul sa scoata o putere acceptabila. O sa il testez si la tensiunea lui maxima de alimentare cand o sa am disponibila o sursa corespunzatoare.
 9. Nu. Doar raspund la acele topicuri unde poate cineva va gasi utile anumite informatii, si bineinteles am ceva in comun cu ele.
 10. Salut! Vad ca acest topic a ramas in stand-by. Curentul de mers in gol e de maxim 30 mA/pereche, deci maxim 120mA. Cat despre cum suna, suna chiar foarte bine. E amplificatorul meu de zi cu zi. https://easyeda.com/cmircea2006/fet400
 11. Dupa cum am promis am revenit cu testul pe o sarcina de 8 ohmi. Modulul este alimentat la +/-59V aproximativ, iar pe intrare are o unda sinus la 1000 kHz. Intra in clipping la putin peste 34V RMS pe iesire, deci undeva putin la sub 150W/8 ohm. Daca ar fi alimentat la aproape tensiunea maxima de +/-95V cu siguranta puterea acestuia ar fi mult mai mare. Posibil sa revin cu un test la o alimentare de +/-80V cand voi avea sursa disponibila.
 12. Salut! Nu am zis ca ar scoate 1 KW acest montaj. Era vorba de schema prezentatata la inceputul acestui topic. O sa revin cu o masurare de putere la acesta pe un dummy load pe osciloscop la aceasta tensiune de alimentare. Sunetul este ok nu exceleaza in calitate, asta o spune si creatorul schemei. Insa pentru mine este suficient.
 13. In linkul urmator puteti vedea amplificatorul avand si monitorizare tensinune pe ramuri, care este suficent de stabila la +/-57 V (113-114V). Incinta acustica este de 250W/8ohm.
 14. Salut! Acest amplificator functioneaza perfect. Curent de mers in gol 150mA, deci 25mA pe pereche. In link este si o mica demonstratie la o alimentare de doar +/-55V. Exista si versiune cu 8 perechi de Fet-uri care in 4 ohmi si la o alimentare de +/-95V ar scoate 1kW. Am cablaj si pentru asta, insa o sa mai dureze putin pana il construiesc. O sa revin cu un update indata ce e gata. In EasyEDA am creat cablajul si l-am comandat din China. https://easyeda.com/cmircea2006/legend-1000w-mosfet-amp
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines