Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

mflorian24

Membru activ
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Îți dai seama ce antenă ai făcut cu cele 2 fire de 7-10m? Din experiența mea, controlerele la 5V sînt mai puțin sensibile la perturbații externe decît cele la 3,3V. Vezi că la NodeMCU ai impulsuri de 170mA, așa că îți va trebui o sursă de alimentare sănătoasă, cu decuplaje adecvate și cu traseu de masă generos. Și nu cred că vei putea folosi același cod WD pe Arduino și NodeMCU.
  2. Pînă la Watchdog eu m-aș uita la cauzele care blochează controlerul. Acesta se poate bloca atît din hardware cît și din software. Blocarea din hardware poate fi provocată dintr-o mulțime de motive, printre care: -alimentarea de proastă calitate (cade tensiunea la impulsuri scurte de intensitate mai mare) -circuit de masă prea subțire -impulsuri electrice de la instalațiile de forță propagate fie prin rețeaua de alimentare(aparate de sudură, electromotoare etc prin vecini), fie prin inducție (dacă sursa este aproape) -pini nefolosiți lăsați flotant. Recomand cu căldură forțarea cu INPUT_PULLUP a tuturor GPIO nefolosiți. -fire lungi între controler și senzori sau periferice -nu se folosește decuplarea pe alimentare. Cam orice circuit în comutație trebuie dotat cu un condensator de 100uF + unul de 10nF în paralel cu alimentarea, cît mai aproape de pinii de alimentare. -etc -etc Iar dpdv software poți avea: -bucle care devin infinite în anumite situații (de ex. contor care nu mai îndeplinește condiția de incrementare) -suprascrieri necontrolate de memorie (în special la lucrul cu stringuri) sau împărțiri cu zero -generarea de date care umplu memoria -tipuri de date folosite inadecvat care duc la comportament impredictibil (de exemplu int care poate fi atît pozitiv cît și negativ, dar noi mizăm numai pe valorile pozitive) -etc -etc De asemenea, pentru aplicații care necesită siguranță maximă, mai sînt de luat în calcul circuite externe de tip Watchdog: https://www.digikey.com/en/articles/a-designers-guide-to-watchdog-timers (aici se vorbește inclusiv de radiația cosmică, cea care poate altera un bit de memorie odată la cîteva luni, în electronica de sub 28nm)
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines