Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Misulache12

Membru activ
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Misulache12's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

 1. P.S. Revin pentru a confirma ca graficul difera destul de mult, maximul fiind deplasat la stanga, de obicei, pentru alte tipuri de amplificatoare. Despre trimere in schema, nu cred sa se poata deoarece instalatia se vrea portabila iar trimerele ca si potentiometrele sunt sensibile la socuri. Va trebui sa ma chinui cu alegerea rezistentelor.
 2. Revin dupa mult timp, necesar pentru a ma obisnui cu LTspice dar si pentru ca am intrerupt o vreme cercetarea. Iata ce mi-a iesit mie:ftb430kHz.pdfftb430kHz-1.pdf
 3. Multumesc si imi cer scuze ca revin atat de tarziu dar a trebuit sa intrerup accesul la forum datorita unor urgente. O sa trasez si eu graficele si va tin la curent cu concluziile mele. M.P.
 4. Salut Am facut calculul functiei de transfer a filtrului si mi-a iesit formula:Uies/Uin=-(R2R3Xc)/(R1R2R3+2R1R2Xc+(R1+R2)Xc^2) care este o functie de transfer cu 2 poli si un zero ceea ce poate insemna un FTB daca valorile sunt alese corespunzator. Cred ca m-am grabit un pic presupunand o valoare de 30 pentru amplificarea in bucla inchisa. Schema pe care am folosit-o este aceeasi ca si cea aratata de dvs. . Intradevar graficul functiei se modifica functie de capacitatea aleasa, insa, marind capacitatea valorile rezistentelor devin din ce in ce mai restrictive. Imi puteti spune totusi ce program ati folosit pentru trasarea graficului? Cred ca mi-ar fi de mare ajutor. M.P.
 5. Multumesc pentru raspunsuri. Am intrat pe site-ul indicat pentru calculul filtrelor si am facut calculul rezistentelor pentru un filtru Cebasev trece bandal, BP, avand ca date de intrare C=0.022nF, A=2 si BP=[385KhHz, 420kHz]. Am obtinut pentru divizorul rezistiv de la intrarea fiecarui filtru cu AO o valoare de aprox. 1/300. Deci daca intru in primul filtru cu AO cu 4Vvv o sa am dupa divizor 4/300 Vvv la un factor de amplificare al acestuia de cca. 30, obtinut dupa calculul reactantelor. Idem si pentru cel de al doilea filtru cu AO. A implementat cineva un astfel de filtru? M.P.
 6. Salut, Am nevoie, pentru o aplicatie care implica detectarea de proximitate, de niste filtre active, trece banda, opreste banda, de ordin cel putin doi. Intrucat aparatul pentru detectarea proximitatii este portabil si supus la posibile socuri nu vreau sa folosesc bobine. Domeniul de frecvente care ma intereseaza este de 400 kHz - 500kHz. Am cautat pe net dar cele cu AO pe care le-am gasit nu se preteaza la domeniul de frecventa al aplicatiei. M.P.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines