Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

gaguady

Membru Activ
 • Posts

  240
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gaguady's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

 1. Da da, cunosc conexiunea Darlington. Ideea este că ...logic nu sunt arși ...cred că este dusa comanda de la procesor ....etc etc. Am întrebat în ideea că poate găsesc pe cineva care a mai întâmpinat astfel de mașină. Mulțumesc oricum și Doamne ajută. Sănătate.
 2. Că și eroare la rotirea potențiometrului de pornire a pompei îmi apare pe ecran E02. De ce nu comunica?
 3. Revin cu un update.... Am montat un Vipera22 și acuma comanda ecranul a pornit, numai că nu îmi pornește motorul, ...am tensiunile de 5V și 12V pt alimentare procesor - display și pt comanda releului de 12V pt motor, dar nu primește comanda de deschidere a releului să pornească motorul. Am schimbat și tz-urile Y1 și îmi ajunge 12V până la ele dar nu se deschid. Ce ratez???
 4. Mulțumesc... Așa este termocupla arsa căci afișajul are doar cele trei linii. Mulțumesc pentru răspuns. Sănătate un nou an cu bine.
 5. Salutare tuturor. Am și eu un Weller WSD81, ciocan WSP 80, căruia nu i se mai încălzește ciocanul de lipit deloc. Temperatura pot să i-o fixsez dar nu creste temperatura - nu se încălzește. Pt senzorul din ciocan am o rezistenta de 8,65Kohmi și când îl cuplez se face zero - că un scurt. Nu am găsit pe net o schemă identica că asta deși apar o grămadă de scheme. Mă puteți ajuta și pe mine cu ceva sfaturi?
 6. Tot găsesc că AP8012 poate fii înlocuit cu VIPER12A, VIPER22A ... Corect?
 7. Am tot incercat sa fac diferite poze și se pare că am prin câteva cat de cat și cu ajutorul dvs asta este un AP8012 după configurația pinilor.
 8. Și am verificat și traseele că să fiu sigur că să corespundă, să nu fie undeva întrerupte!
 9. După lungi așteptări mi-a ajuns și IGBT ul din China, l-am montat am schimbat și ce mai era de schimbat acolo ....dar nu pornește. Ideea este că tensiuna de 365Vdc o am după puntea de diode și c-uri, dar din sursă nu îmi dă în secundar nici o tensiune. Bănuiesc că am driverul ars ...dar nu se vede nimik scris pe el ...al naibi. Ceva idei ce tip este. Poate are careva vreo astfel de pompa sau asemănătoare și mă poate ajuta cu ceva foto. Sănătate.
 10. Că să mă corectez... Sursa a intrat într-o protecție ceva, căci după câteva ore am incercat din nou și s-a aprins cu aceeași eroare la baza. Sigur modul IGBT este dus și din ce am citit astea sunt făcute prin Cipru și nu prea îl găsești la tot pasul....așa că l-am "împachetat" și i l-am predat proprietarului exact cum mi l-a adus ...doar că acuma era curățat . Prea mare bătaie de cap sa aștept să îl scot să îi fac comanda și tot așa. Sănătate.
 11. Mulțumesc pentru răspuns și promptitudine. Că să mă fac mai înțeles, exact situația, el nu se mișcă deloc, decât dacă îl pun eu manual sub 218V (tensiune care o văd pe afișajul de la out) atunci motorul se învârte și se duce in microintrerupatorul limitator, undeva la 201V și nu se mai mișcă. Dar...dacă - tot manual - îl pun peste 218V acolo rămâne. Chiar daca tensiunea de intrare oscila mai mult în plaja 238 - 242V ( era seara și bănuiesc că de asta era tensiunea asta la priză). Ba chiar am modificat și din semireglabil tensiunea pe intrare în speranța că se va mișca motorul, dar nimic. Și cum am spus am scos de pe placa tz-urile că să nu mă înșele vreo măsurătoare. Toate piesele măsor în parametrii normali. Nimik.
 12. Am verificat și microintrerupatoarele de limitare de cursa tarafului și am scos și verificat toate tz. Ceea ce bănuiesc eu, că este HT-ul. Am măsurat și c-urile și diodele. Tot. Cred că asta este ultima variantă.
 13. Am măsurat. Integratele sunt de tip Dip 20 și la LM Dip 14. La HT am 5v între pin 5-16 dar la LM intre 4-11 am 11,5V.
 14. Integratele sunt: HT46R064B și un LM324.
 15. Am schimbat R10 cu 22 de ohmi și am pus și tranzistoarele NPN originale C2655 și tot nu se auto reglează. Daca tensiunea este sub pun cărbunele in pozitia 220V-218V mi se duce in low la 201V in limitare și acolo rămâne. Dacă îl pun manual pe 230-236V rămâne fără să se schimbe poziția. LM7805 nu era ars. Să fie oare CI-urile?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines