Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

puriu

Membru activ
 • Content Count

  2,525
 • Joined

 • Last visited

About puriu

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. puriu

  Underground

  Nu va informati din articole senzationale, ci direct din articole publicate in reviste stiintifice foarte serioase, cu referenti.
 2. Asa si trebuie. Becurile cu halogen (brom) trebuie sa aiba balonul din cuart la peste 600 de grade pentru ca filamentul (care se evapora) sa se regenereze.
 3. puriu

  Underground

  Pe Pamant "radiatia cosmica" este formata din particule de origine terestra si cu energie de origine cosmica. Pot avea orice directie. Primul pozitron descoperit venea din jos in sus. Radiatia cosmica primara are particule rare (mai ales protoni) cu energie nelimitata si inexplicabila. Acestea patrund in atmosfera si produc jerbe de milioane de particule cu energie mai mica. Particulele secundare produc si ele jerbe, etc. Intensitatea radiatiei cosmice este maxima pe la 35 km si scade spre sol. Foarte rar ajung la sol si particule din radiatia primara care mai au inca o energie enorma. In medi
 4. puriu

  Underground

  Asa este. Luna deformeaza Pamantul (maree) mai mult decat Soarele. Planetele sunt mici si foarte departe. Conjunctia lor este interesanta pentru vrajitoare. Unde sunt rugurile de altadata?
 5. Daca merita, blocul UUS trebuie refacut complet pentru a avea acoperirea de frecventa necesara. In banda EST acoperirea este de 8 MHz, iar in banda VEST este de cca. 20 MHz.
 6. puriu

  Underground

  Este vorba de ecranarea electrica a unei antene magnetice pentru ca bobinajul sa nu actioneze si ca antena electrica. In acest caz, caracteristica spatiala in plan orizontal a antenei magnetice are un minim accentuat si precis pe o directie (in ambele sensuri). Daca receptia are loc din doua puncte diferite si minimul are loc pe aceeasi directie (de ex. 87 de grade), sursa semnalului este foarte departe. Daca directiile sunt diferite, cele doua drepte se intersecteaza pe harta.
 7. puriu

  Underground

  Radiaza un camp magnetic alternativ. Acesta devine electromagnetic dupa parcurgerea mai multor lungimi de unda (foarte departe in ELF). Semnale greu de explicat apar in calculatoarele cu placi de sunet. Am mai postat undeva semnalul ELF al unui cablu coaxial in gol legat la o placa de sunet: Pentru un timp apar semnale din Hz in Hz. Am o colectie mai mare de asemenea "minuni". Asa mi-a crescut increderea in receptoarele analogice simple. In VLF mi-am facut, in ELF n-am incercat, dar se poate.
 8. puriu

  Underground

  "Bolovanul" este un model teoretic credibil si explicabil. De exemplu, un asteroid foarte mare (si foarte rece) patruns in scoarta si ramas acolo, solid si mai rece, de foarte multa vreme. Pe Pamant mai sunt si alte anomalii. Pamantul insusi este o anomalie, are camp magnetic si o cantitate uriasa de azot in atmosfera. Despre un semnal ELF pe o anumita frecventa trebuie aflat ce este, ce nu este, din ce directie vine si din ce loc. Mai simplu este de analizat campul magnetic. Un cadru ecranat electric si prevazut cu o busola ne ofera amplitudinea si directia de propagare a undei elec
 9. La televizoarele "Cosmos" se punea asa ceva. Nu era sticla, ci plexiglas. Mi-a dat cineva un asemenea geam. I l-au ciuruit electronii plecati de pe tub si avea cateva pete mate pe spate.
 10. Un plan valabil pentru orice tara: La munca, nu la intins mana! Citeam undeva ca, la noi, 16% din forta capabila de munca n-a muncit niciodata cinstit. Eu am adunat peste 48 de ani de vechime in munca (oficial). Neoficial am mai muncit in serie si in paralel si mai muncesc si acum. Fata de occidentali avem un mare avantaj: avem mult loc de alergare inainte. Si nici nu e scump: in fiecare sat o basculanta cu lopeti, tarnacoape, roabe, etc.
 11. Cred ca e vorba de fractiuni de cm, in plus sau in minus.
 12. Astea mi le fac singur din placute mai mari si le ajustez la pF.
 13. Latura unui cub de volum cunoscut. Matematica in scoala are caracter formativ. Te obliga sa gandesti rational si riguros.
 14. Exemple: https://www.cbsnews.com/news/u-k-schools-getting-rid-of-analog-clocks-because-teens-cannot-tell-time/ https://www.distractify.com/p/schools-remove-analogue-clocks Intre timp masura s-a extins si in alte locuri publice.
 15. Nu este normal. Ceasurile mele (nemtesti) consuma in medie sub 0,4 mA si au fiecare cate doua motoare, un receptor radio si un termometru. Mai sunt si perfect silentioase, etanse si ochioase.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines