Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

vili_topor

Membru activ
 • Posts

  101
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

vili_topor's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Reacting Well
 • Week One Done

Recent Badges

 1. Fara suparare, cu un multimetru de 50 lei si o surubelnita, am simtit ca situatia ma depaseste...pe zona aceea cred ca sunt necersare scule putin mai profi...Eu l-am luat de la unchiu crezand ca nu intra curent in el si am presupus ca e cablul intrerupt sau siguranta alimentare. Apoi am vazut ca are standby si intra o fractiune de secunda alimentare led si am inlocuit condensatori, am verificat diode pe acolo, am cautat si cu ochiul urma de scurt...Apoi unchiul a decis ca merita sa investeasca 150-200 lei in reparatie. Daca zicea pass, mai cautam prin el asa.. nu m-am hazardat... ma gandeam ca pana la urma ajung al leduri si nu puteam risca sa distrug un panel care nu este al meu...Daca din timpul de reparatie dumneavoastra, care aveti experienta, concluzionati ca nu s-au schimbat baretele, asa sa fie...Multumesc pentru sfaturi si o zi faina.
 2. Si eu ce sa fac, ca nu pot sa stau langa mester cat lucreaza...dar de iutat pot sa ma uit sa vad daca s-a schimbat ceva, ca de regula se vede(vorbesc de condensatori). Ideea este ca m-am dus intai si am intrebat cat costa de schibat baretele la un panel Vestel de 32 inch, probabil doua barete. Mi-a spus ca intre 150 si 200 lei. Am sunat pe unchiu, a fost de acord cu pretul si l-am dus. Mi-a spus sa revin dupa 30-45 minute si asa am facut...Oricum nu ma duc sa discut cu omul ca nu ma pot hazarda sa spun ca nu il cred ca a facut reparatia. dar cred ca a schimbat leduri ca mi-a zis "Uite baretele". Pe banc era o bareta fara leduri si vreo 7-8 leduri dezlipite. Acum eu ce sa inteleg? Poate a schimbat doar leduri...Acu, bine ca merge si sper sa tina reparatia...In plus, eu inclin sa am incredere in electronisti, am mai cunoscut cativa(poate de moda veche) care nu isi puneau problema nici in gluma sa tepuiasca un client..Si cred ca nu din cauza ca nu ii ducea capul insa cred ca isi faceau socotelile piesa/manopera de asa maniera incat sa nu fie necesar sa pacaleasca pe cineva. In fond, pretul il stabileste mesterul, eu il platesc cat cere...
 3. Avand in vedere ca baretele ma costau 40 perechea si trebuia sa comand 2 perechi(comanda minima 60 lei) plus transport 17 lei, am decis sa intreb costul reapratiei in service local. Cost 170 lei, rezolvat in 45 minute....De dragul discutiei, avand in vedere ca ledurile sunt alimentate pe o singura linie, in ipoteza ca unul-doua ar fi fost in scurt si crestea curentul, activand protectia, ma putea hazarda sa modific rezistenta din pinul 6 al MP3394S(care seteaza curentul pe leduri, si care este de 9 Kohmi(aproximativ 100mA rezulta din formula din datasheet), micsorand-o la 6 Kohm pentru a seta un curent de 150 mA prin leduri?
 4. Am verificat, sunt doar doi condensatori electrolitici in zona, 68 micro/100V, pe care l-am schimbat deja cu 100 micro/160 V si unul de 560 micro/35 V pe care il schimb maine. Conectorul spre leduri are doar doua fire(la 7 pini cat sunt pe placa), traseele de la pinii 9, 10 si 11 ai integratului raman in aer, sunt legate intre ele cu niste rezistente de 0 ohm inclusic cu pinul 8(LED4 la integrat) care este conectat la pinul conectorului de unde pleaca minus spre leduri.
 5. Datasheet scrie ca pinii 8-11 sunt open drain. Prin punere la masa prin rezistotor, o parte din curent se duce la masa prin acesta si scade curentul prin pin, pacalind integratul? inseamna ca ar trebui sa se aprinda toate baretele cand pui rezistenta pe sirul cu defect? Scuzew, am postat fara se citesc postul anterior...Maine urmez sfaturile si revin. Multumesc pentru schema, nu aveam portiunea asta cu MP3394...Osciloscop nu am...
 6. Incerc sa inteleg...daca pun la masa pe rand pinii 9...11 de la MP9334S printr-un rezistor de 330 ohm, sa zicem, se aprind bareta corespunzatoare acelui pin, daca e functionala ?
 7. https://tvledbars.com/product/replacement-backlight-led-bar-vestel-32-ves315wnda-ves315wnds-ves315wndx-ves315wndl-ves315wndb-ves315unda-ves315undb-ves315undl-1pc-bz445801/ Cred ca astea sunt, apare si modelul de panel in discutie...par sa fie la 94V, asa apare in foto 2... Doua barete a 11 leduri, cu codul de la pozitia 107 a listei domnului Badila...Multumesc inca o data pentru sprijin.
 8. Retin sugestia...aveti idee daca sunt compatibile cu modelul de panel axpus in postul initial? Ca nu stiu cate leduri sunt pe bareta..dar din cei 90V cititi pe condensatorul de al cupla leduri, cred ca sunt trei barete a cate 9 leduri(led de 3,3 V, probabil). Ce user are domnul Badila?
 9. Nu am leduri si nici barete...Voi apela la un service, daca gasesc ceva rezonabil ca pret(decizia apartine proprietarilor). Daca nu, si unchiul este dispus sa experimenteze alaturi de mine, vad cum pot procura cele necesare. Nu e graba, are tv de rezerva.
 10. Am studiam mai atent ecranul. Nu stiam cam cat de clar se vede si de aia am ratat la prima incercare. Dupa pornire, apare la lumina lanternei o casuta dreptunchiulara in care scrie Nu exista video disponibil. Deci, opinia calificata si majoritara este ca problema sta in leduri... Multumesc pentru sfaturi. In ca o rugaminteȘ M-ar interesa o recomandare pentru o carte care sa cuprinda principiile generale de functionare pentru TV LED. Stiu ca exista o multitudine de modele/marci dar toate au la baza o sursa care comunica cu MB si un display. Sa inteleg succesiunea si logica functionarii Sau ceva particular care sa se poata extrapola...
 11. L-am luat la mine fara telecomanda, de aia il porneam din joystick. Mai mult, unchiul setase intrare de pe HDMI(satelit) iar eu nu am sursa HDMI in casa iar pe antena sau USB nu pot comuta ca nu am display...asa ca nu stiu cum stau altele...M-am uitat pe display cu lanterna dar nu am vazut nimic, ma gandeam ca la pornire ar trebui sa afiseze Logo Horizon sau ceva asemanator...
 12. Buna ziua si un an rodnic...Un unchi are nu TV Horizon 32HL731H care nu mai functioneaza. Sursa 17IPS71, MB 17MB82S, panel VES315WNDL-2D-N)2. Am gasit o schema de sursa dar e rev 3 si nu gasesc partea cu alimentarea LED(implicit MP3394S si nici tranzistorul, pe care nu am reusit sa il citesc sa vad de care este...) Initial am crezut ca nu are tensiune(nu vedeam LED power aprins, de fapt tv era pornit de aia era stins led-ul) si l-am luat la mine sa arunc o privire. Acasa am constatat ca are standby si daca apas pe butonul joystick clipeste de vreo 7-8 ori si ledul se stinge. Daca apas iar si tin apasat 3-4 secunde, clipeste ledul de 4 ori si apoi ramane aprins. Am masurat tensiunile pe conectorul dintre sursa si MB si am 3,3V stb si 5 V BL-ON si 12 V(cu tv pornit). Am concluzionat ca e ceva prin invertor. Am schimbat condensator de 68 micro/100V din zona conector LED cu 100micro/160V(din asta aveam). Nu s-a rezolvat. Am masurat pe condensator cu tv in standby are 33V iar la pornire, dupa ce se opreste LED din clipit si ramane stins, are circa 90V o fractiune de secunda si apoi scade, scade pana la 33 V. Zic ca intra in protectie alimentare LED. Are in alimentare LED MP3394S. Acum, avand in vedere ca nu sunt mester, nu am prin casa modul sursa compatibil si nici tester pentru LED si nici tranzistorul din sursa alimentare LED. Cum pot inlatura protectia de la MP 3394S pentru cateva secunde, sa vad casa pleaca ledurile? Ca daca nu pleaca si am tensiune in conector inseamna ca e ceva cu ele si ma declar incompetent. Daca e sursa, am vazut ca sunt module cam la 60 lei si nu mi-as mai bate capul sa schimb componente pe care ar trebui sa le comand de undeva...Scuze pentru postarea lunga dar am vrut sa fie cat mai explicita.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines