Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

stefanpecsi

Membru activ
 • Content count

  378
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

About stefanpecsi

 • Rank
  Avansat
 • Birthday 05/23/1972

Profile Information

 • Locatie
  Zalau,Salaj

Contact Methods

 • Yahoo
  stefanpecsi@yahoo.com

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. stefanpecsi

  Reparatie motor aspirator?

  Va cred domnu Validae,asa este cum spuneti,si la televizoare, la tot.Dar din pacate sint ieftine,sint proaste dar in ziua de azi muncim si mai mult pentru ele,desi se zice ca timpul s-a scurtat; nu mai este 24 de ore,ci vreo 16 ore,din cauza cresterea rezonantei Shuman .
 2. stefanpecsi

  Reparatie motor aspirator?

  Buna stimati prieteni! Am si eu un motor de aceasta cu turbina capsata si am citit povestirile anterioare la problemele acestui tip de motor,dar cred ca rezolvare pina la urma nu are.E spart rulmentul, dar ciudat ca de ce exact pe partea de sus se sparge, ca din partea de jos am putut scoate rotorul. E dintr-un aspirator Zelmer,cu motor de acela alb,capsat si din pacate aceste motoare sint scumpe,cel mai ieftin la 260 lei am vazut.Am sa incerc totusi sa fac o gaura in anul acelei capse, sa vad despre ce e vorba.
 3. stefanpecsi

  Star Shower Motion defect

  Va multumesc mult de ajutor,sinteti tare amabil,o sa-l rezolv cu montajul asta,sper sa gasesc si un laser verde la chinezi,ca trebuie sa mai intre (cea din poza,intr-o carcasa din aluminiu,pentru racire.
 4. stefanpecsi

  Star Shower Motion defect

  Am realizat montajul cu ledurile,dar din pacate am aflat ca laserul verde e defect,e in scurt.Am atasat la montajul original zona, inafara de laserul verde,dar tot nu merge nimic la el,la aceasta trebuie sa renunt.Montajul cu ledurile e ok,am pus la alimentarea laserului (ledului )cite o rezistenta de 150 Ohmi, si funtiona laserul rosu perfect.Arra mai fii problema, ca de unde gasesc un laser verde de acest tip, si un montaj pentru motor,card de fapt e pas-cu pas!Atasez poze cu ele!Astept orice idee,daca aveti!Multumiri,sanatate.
 5. stefanpecsi

  Star Shower Motion defect

  Va multumesc mult pentru oboseala,am sa incerc intr-o zi sa ma ocup de el,sa-i fac un montaj prima data,dupa schema ce mi-ati dat,o incerc la lasere si daca e ok il incerc si la motor!Daca e totul ok di la motor,cu numai un motor am si doua lasere (verde si tosu ),realizez inca un montaj si pentru motor.Mai are am vazut,si un senzor de lumina cred,care are vedere in fata la laser,acela pot sa fac ceva,sa leg cumva sa mearga tot montajul numai noaptea la intuneric! ?Multumiri cu sanatate!!
 6. stefanpecsi

  Star Shower Motion defect

  Multumesc frumos de raspunsuri,motorasul o pot alimenta direct de la incarcatorul de 5v,la motoras ce as mai putea face sa-si schimbe sensul eventual dupa un timp,daca ati stii ceva si pentru el.Sanatate si o zi cu spor sa aveti!
 7. stefanpecsi

  Star Shower Motion defect

  Multumesc frumos de raspunsuri,daca n-am incotro o sa-i fac niste schimbari, stiu ca nu e greu,dar m-am duce totusi dupa ceva schema,aceea de care ati zis cu comutarea laserelor verde si rosu am,cu LM555;ca nu stiu cu cit se alimenteaza laserele,etc. Puteti sa-mi faceti va rog un desen,cum ati realiza-o dvs,cind aveti timp,nu e o graba!Nu stiu n-am vazut cum proiecteaza astea,dar cred ca este cind merge cite o culoare,sau ambele,si am vazut ca are deasupra un buton rosu ce apesi, cu o spirala pe el!Multumesc frumos! Alimentatorul am de 5v si 2 amperi de la el.
 8. stefanpecsi

  Star Shower Motion defect

  Mai atasez inca doua poze,pe dosul placii in stinga sus am luat jos o piesa cu 5 pini,cum mai exista pe placa,s-o compar cu altceva.
 9. Buna tuturor stimati prieteni!Am un aparat de laser cu lumini, vindut prind ultimii ani,numit Star Shower Motion.S-a defectat prin scurtcircuitarea firelor de alimentare,avea intrerupere la iesire a de la adaptorul de 5v, incarcatorul a scapat dar aparatul nu,din pacate...Am verificat pe el unul cite unul,tot ce s-a putut,are si un controler ULN 2003,l-am schimbat cu altul nou,dar problema totusi pare sa fie din procesorul acela programat,pe care din pacate chinezii nu a scris nimic!!Se gaseste undeva placuta de genul de comanda,sau procesor programat,sau e bun de aruncat!Atasez ceva imagini. ...Multumiri.
 10. stefanpecsi

  Sursa BN44-00498A defect

  Am inlocuit piesele cu schema cu FSRF 1700 ,dar nu aveam decit 5v standby.Nu imi porneau tensiunile mai mari,pentru led,tensiunea de 12V.Am luat de pe o placa un FSRF 1700CX si a pornit tot,e in regula.Deci din cauza lui,nu pornea la urma sursa de forta!Va multumesc pentru scheme!
 11. Asta e ,e varianta ieftina,de aceea n-am vazut in el,si de aceea s-a ars bucati rezistenta,e de acela cu 50 de lei.Am sa intreb de piesa aceasta,la magazinul de componente electronice di am sa fac si ceva poze le pun aici.
 12. Multumesc mult,inca nu l-am rebobinat, poate saptamina asta,daca am timp. Eu n-am gasit in el nici o protectie, sau poate n-am realizat ce e,ca totul a fost prajit.Am sa fac si eu niste poze zilele urmatoare,dar unde vine pusa aceasta,cum arata si pe ce temperatura este?!
 13. stefanpecsi

  Sursa BN44-00498A defect

  Am sa incep sa lucrez la sursa si revin cu rezultate si cu schema care era buna!Multumesc mult!
 14. stefanpecsi

  Sursa BN44-00498A defect

  Multumesc mult,o sa vad daca e la fel,daca are cineva aceasta sursa functionala de vinzare,astept si o oferta!
×